Hijaluronski fileri- upoznajte ih do najsitnijih detalja i saznajte kako ova prirodna supstanca ulepšava, podmlađuje i tansformiše vaše lice do nekoliko godina unazad – i to u poboljšanu verziju Vas!

Da li ste primetili da je ceo #beauty svet je poludeo za hijaluronom? Ovaj magičan sastojak nalazi se u gotovo svim kozmetičkim preparatima za kućnu negu – kremama, serumima za lice, balsamima za usne… No, to verovatno već znate, a možda i već imate na svojoj polici kremu sa hijaluronom. Vreme je da pređemo na sledeći novo nege lica koji podrazumeva najbolje efekte, a on obuhvata najkvalitetnije hijaluronske filere, sertifikovane lekare koji znaju precizno da ga aplikuju na mestima gde treba kako bi vaše lice, vrat i dekolte bili prirodno podmlađeni, lepši i blistaviji! Jer, vreme je da se zaljubite u svoj izraz u ogledalu!

Istina je da magični štapić koji bi uklonio bore sa vašeg lica, podmladio kožu, popunio usne ili naglasio jagodice ne postoji, ali hijaluronski fileri u rukama stručnih lekara postoje i oni baš to i rade! Ukoliko se pitate kako? Odgovaramo u nastavku teksta na svako vaše pitanje i nedoumicu kako biste znali apsolutno sve o hijaluronskim filerima! Krećemo od prvog pitanja, najpre:

Šta je hijaluron (hijaluronski fileri)?

hijaluronska kiselina i kolagen

Hijaluron (hijaluronska kiselina, hijaluronski fileri) je prirodna supstanca koja se već nalazi u našem telu, a njena glavna karakteristika je sposobnost da veže veliku količinu vode. Na taj način ona popunjava bore i vraća koži jedrinu, zategnutost i svežinu. Hijaluronski fileri nadoknađuje izgubljeni volumen i elastičnost kože koji nastaju kao posledica starenja, uz to hidriraju kožu, što licu momentalno daje svež i blistav izgled. Osim toga, hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u obnavljanju i regeneraciji kože, zbog čega se primenjuje u mnogim procedurama podmlađivanja. Sam hijaluron, jednim delom stimuliše proizvodnju sopstvene hijaluronske kiseline, ali i sintezu kolagena, što dugoročno značajno usporava brzinu starenja kože. Pošto je sastavni deo našeg tela, organizam je, za razliku od drugih sastojaka “prepoznaje” kao svoju i prihvata kao kompatibilnu.

Hijaluronski fileri protiv bora i starenja – da ili ne?

Apsolutno da! A evo odmah i objašnjenja zašto. Naime, starenjem koža stvara sve manje kolagena i hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem organizmu, a zaduženi su elastičnost i mladolik izgled. Rezultat toga je opuštena, suva, tanja koža koja počinje da visi i briše konture vašeg mladog lica. Pojavljuju se prve bore, koje vremenom postaju sve dublje, smanjuje se tonus kože, ona gubi jedrinu i naše lice dobija opušten i umoran izgled lica.
Ukoliko na vreme počnemo sa tretmanima hijaluronskim filerima, mi usporavamo proces starenja i dajemo koži upravo ono što joj nedostaje da ostane mlada, jedra i zategnuta. Zapravo joj pomažemo, dodavajući joj adekvatne količine hijaluronske kiseline koje joj nedostaju, dok istovremeno ovim postupkom stimulišemo prirodno stvaranje hijaluronske kiseline u našem organizmu.

Kada početi sa hijaluronskim filerima?

hijaluronski fileri starenje

Najbolja stvar kod ove prirodne supstance jeste što možete početi odmah kada primetite prve bore ukoliko je koristite za podmlađivanje. Ukoliko želite da povećate volumen usana ili naglasite jagodice ili druge delove lica možete slobodno već zakazati tretman. No, korak po korak, doći ćemo i do dela gde otkrivamo za šta se sve koriste hijaluronski fileri!
Vraćamo se na bore! Naime, ukoliko ste primetili prve bore, pad tonusa kože, podočnjake ili su vam usne izgubile mladalačku svežinu, a tražite dugotrajne i prirodne rezultate hijaluronski fileri su idealan tretman za Vas. Hijaluron vraća volumen i elastičnost koži, hidrira je, dok istovremeno popunjava bore i sveukupno čini kožu značajno mlađom.

Hijaluronski fileri se efikasno koriste za…

Hijaluronski fileri za usne?

hijaluronski fileri usne

Ako ste na našoj listi zastali kod usana, jer želite da povećate volumen svojih usana, preoblikujete njihove crte ili podignete uglove usana koji su pali – evo detalja!

Usne su glavna karakteristika senzibilnog i atraktivnog izgleda lica. Kako godine prolaze, usne postaju tanke i naborane, pa je ovo jedan od najčešćih tretmana za koji se žene odlučuju.
Upotrebom hijaluronskih filera usnama se vraća volumen, konture i hidriranost, pa one izgledaju ponovo senzualno, jedro i puno.

Važna napomena:

Struktura kvalitetnih hijaluronskih filera je slična strukturi usana, tako da nema neprirodnog osećaja stranog tela u usni. Senzbilitet primenom hijalurona ostaje potpuno očuvan, pa o tome ne morate da brinete!

Kako izgledaju uvećane usne hijaluronskim filerima?

Često vidimo da su predimenzionirane usne, nalik na pačije usne kod drugih rezultat neprofesionalno urađenih tretmana. Odmah znamo i zašto! Razlog tome je zato što su za proceduru hijaluronskih filera korišćena neadekvatna tehnika i jeftini i manje kvalitetni fileri koji značajno narušavaju izled, pa je efekat nestetski. Naša ordinacija ponosno stoji iza svog rada i rezultati govore sami za sebe na fotografijama naših pacijenata pre i posle koji su zadovoljni svojim izgledom. Mi se jasno pridržavamo pravila da je važno:

Dešava se da nam dođu pacijenti koji su već negde radili proceduru i nezadovoljni su rezultatima, jer su stavili previše hijaluronskih filera i umesto lepih usana imaju kontaefekat. Taj problem jednostavno rešavamo zahvaljujući enzimu hijaluronidazi, stručnosti i iskustvu naših lekara.

Naš cilj je da budete zadovoljni rezultatima i da se to vidi po vašem samopuzdanju!

Broj jedan tretman hijaluronskim filerima!

Šta mislite koji tretman hijaluronskim filerima je na vrhu liste? Tačan odgovor je konturisanje jagodica i obraza kao jedan od najčešće traženih tretmana. Zato što su naglašene, visoke i pune jagodice simbol mladalačkog izgleda i lepote. Uz ovaj tretman obično se radi i popunjavanje obraza koji postaju ravni sa godinama, a lice dobija umoran izgled. U samo nekoliko minuta ovim tretmanom licu se vraća izgubljeni volumen, pa je rezultat mlađi i atkraktivniji izgled.

Da li je moguć lifting lica hijaluronom?

hijaluronski fileri lifting

Jedna od najpopularnijih primena hijaluronske u estetskim procedurama proteklih godina je upravo za lifting lica. To se postiže aplikacijom hijalurona na 8 ključnih tačaka gde je gubitak volumena tokom starenja najintenzivniji. Stav vodećih svetskih eksperata je da za prirodne i dugotrajne rezultate nije dovoljno samo popuniti nastale bore, već je neophodno nadoknaditi izgubljeni volumen u “kritičnim” regijama. Upravo zato lifting u 8 tačaka postiže izuzetne rezultate, jer ne samo da tretira posledicu, odnosno nastale bore, već deluje direktno i na razlog njihovog nastanka, a to je gubitak volumena u ključnim tačkama našeg lica.

Podmlađivanje čela i popunjavanje temporalne regije hijaluronskim filerima

Starenjem dolazi do smanjenja masnog tkiva i atrofije mišića čela i slepoočne regije, zbog čega čelo i temporalna regija umesto blago konkavnog (ispupčenog oblika) postaje udubljeno, menja se prelamanje svetlosti, a obrve i kapci postaju spušteniji. Hijaluronskim filerima je moguće vratiti mladalačke konture čelu i temporalnoj regiji, blago podići obrve i postići otvoreniji pogled.

Ožiljci od akni i tretman hijaluronskim filerima

Masna i problematična koža sklona aknama zna da znatno poljulja samopozdanje, a čak i kada se ovaj problem reši adekvatnim tretmanima ostaju ožiljci od akni. Oni koji imaju dovoljnu širinu značajno se ublažavaju popunjavanjem hijaluronskim filerima. Prema našem iskustvu idealna kombinacija tretmana za ovaj problem jesu hemijski piling i hijaluronski fileri,

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Koja je razlika izmedju aplikacije hijalurona iglom i kanilom?

I tehnika aplikacije kanilom i tehnika iglom imaju svoje prednosti i mane.

1. Aplikacijom hijaluronskih filera kanilom, smanjujemo povredu tkiva, budući da proceduru izvršimo kroz samo jedan ubod. Nakon aplikacije hijaluronskih filera kanilom verovatnoća nastanka modrica i otoka je minimalna, pa ne postoji period oporavka zbog čega je tehnika kanilom metoda izbora za delikatne regije poput podočnjaka Po završetku tretmana hijaluronoskim filerima zahvaljujući tehnici kanile pacijenti se odmah vraćaju uobičajenim aktivnostima, bez modrica, otoka i oporavka.
2. Prednosti igle ogledaju se u većoj preciznosti, ali i boljem efektu liftinga. Iglom je moguće hijaluronski fileri aplikovati direktno na kost, čime je efekat liftinga najveći.

Mana tehnike iglom je mogućnost pojave manjih modrica.

Da li je tretman hijaluronskim filerima bolan?

hijaluronski fileri lepota

Procedura hijaluronskim filerima počinje tako što se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, a koriste se izuzetno tanke iglice ili pomenuta kanila, zahvljaujući čemu je ovaj tretman minimalno bolan.

Koji hijaluronski fileri se koriste?

U našoj ordinaciji koriste se samo provereni, najvalitetniji preparati hijaluronskih filera kao što su Juvederm fileri Vycross generacije (Volux,Voluma, Volift, Volbella, Volite) koje odlikuje maksimalna bezbednost, prirodan efekat i dugotrajnost. Pored Juvederm filera za određene indikacije koristimo i Restylane filere. Oba brenda poseduju FDA odobrenje.

Da li je tretman hijaluronskim filerima bezbedan?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našoj koži, zbog čega je tretman hijaluronom izuzetno bezbedan, a neželjene reakcije su svedene na minimum. Međutim da bi tretman zaista bio bezbedan neophodno je koristiti registrovane i odobrene hijaluronske filere. U situaciji kada na tržistu postoji mnogo hijaluronskih filera, od kojih je masa sumnjivog kvaliteta, lako može doći do neželjenih efekata.
Uvek je najsigurnije koristiti hijaluronske filere odobrene od strane Američke agencije za hranu i lekove (engl. Food and Drug Agency-FDA) koji su prošli strogu kontrolu i zadovoljili visoke standarde. Za razliku od proizvoda koji imaju Evropski CE sertifikat gde se proverava samo sadržaj i ispravnost hijalurona u špricu, kod FDA odobrenih hijaluronskih filera se ispituje i ponašanje hijalurona u tkivu nakon ubrizgavanja i to u dužem vremenskom periodu što je od ključne važnosti.

Kada se vide rezultati hijaluronskih filera?

Najbolja stvar kod ove procedure jeste što se rezultati vide odmah nakon tretmana, koji traje oko petnaestak minuta! Već kada vam lekar da ogledalo moći ćete da primetite razliku, ali najboji estetski rezultat vidljiv je nakon nekoliko dana kada hijaluron unutar vaše kože počinje da veže vodu i kada se lepo uklopi u Vašu sredinu i počne da “radi”.

Hijaluronski fileri-Koliko traje efekati  kada je potrebno ponoviti tretman?

Zahvaljujući kvalitetnim hijaluronskim filerima koje koristimo, a koji se potpuno stapaju sa vašim tkivom, efekti mogu trajati i do 24 meseca. Dugotrajnost hijaluronskih filera pre svega zavisi od kvaliteta hijalurona i regije.

 • Hijaluron aplikovan u usne traje 6-12 meseci, posebno nakon ponovljene aplikacije.
 • U nazolabijalnim borama i podočnjacima oko godinu dana
 • U jagodicama hijaluron (Juvederm Voluma) traje čak do 2 godine

Navedeno trajanje hijaluronskih filera je okvirno i zavisi od starosti pacijenta, metabolizma, fizičke aktinosti i drugih faktora. Takođe vazno je i napomenuti da hijaluronski fileri ne nestaju odjednom nakon navedenog vremenskog perioda, već postepeno zbog čega je pametno planirati minimalnu korekciju nakog određenog vremena. Za usne to je obično nakon 6 meseci, dok za bore, podočnjake i jagodice nakon 6-12 meseci.

Ukoliko poželimo da prestanemo sa upotrebom hijaluronskih filera da li će koža izgledati lošije nego da nikada nije tretirana hijaluronom?

Čak i nakon nestanka filera, koža tretirana hijaluronom izgleda lepše i mlađe, jer je hijaluronska kiselina tokom vremena stimulisala obnavljanje kože, hidrirala je i dala potporu. U bilo kom trenutku možete prestati sa upotrebom hijaluronskih filera bez posledica, čak naprotiv koža će izgledati bolje čak i nakon potpune resopcije hijalurona. Zato je hijaluronska kiselina broj jedan tretman u anti-age medicini.

Koji su neželjeni efekti nakon procedure hijaluronskim filerima?

Ovo pitanje nam često postavljaju prijatelji, poznanici i pacijenti. Koji su neželjeni efeti i da li su hijaluronski fileri bezbedni? Naš odgovor glasi:

– Ukoliko se koriste registrovani i provereni preparati, a u našoj ordinaciji se koriste Juvederm, Restylane i drugi registrovani fileri i ako tretman rade sertifikovani lekari, tretman je potpuno bezbedan.

Za bezbedan tretman i maksimalne rezultate treba vam:

 1. zdravstvena ustanova od poverenja
 2. obučeni, profesionalni setifikovani lekari
 3. prirodni materijali/registrovani preparati hijaluronskih filera
 4. stručna tehnika apikacije lekara

Mogući neželjeni efekti, posebno kod preosetljive kože su: blag otok na mestima uboda koji nestaje nakon 24 časa i male modrice na mestima uboda koje nestaju nakon par dana.

Vrlo važna napomena: Neželjeni efekat neproverenih filera jesu komplikacije u vidu granula koje se javljaju kod hijaluronskih filera lošeg kvaliteta ili veštačkih materijala.

Prirodno podmlađen izgled hijaluronskim filerima

hijaluronski fileri iskustvo

Cilj svake estetske procedure u našoj ordinaciji jeste prirodno podmlađen izgled i to je osnovni principi rada naših lekara. Zato je naša preporuka da pacijent kada dolazi na konsultaciju ponese fotografiju koja je stara desetak godina i zajedno sa lekarom odabere način na koji će povratiti mladalački izgled. Primena Juvederm hijaluronskih filera omogućava potpuno stapanje sa kožom, bez rizika za nastanak grudvica. Nakon tretmana hijauronskim filerima izgledaćete prirodno, koža će biti podmlađena, hidrirana i jedra.

Kakva su iskustva nakon hijaluronskih filera?

Ovo je najslađi deo posla, zato ga nikada ne zaobilazimo, već uvek pitamo naše pacijente kakva su im iskustva nakon tretmana hijaluronskim filerima i da li su zadovoljni rezultatima! Fotografije pre i posle govore više od hiljadu reči, pa ih možete pogledati OVDE, ali svakako dodajemo i reči naših pacijenata.

Jelena, koja je pre 5 dana radila tretman upravo nam piše na Viber-u:
Jutros sam na dnevnom svetlu detaljno analizirala svoje lice i to pod uveličavajućim ogledalom i malo je reći da sam zadovoljna! Beskrajno vam hvala! Kao da sam se probudila 7 godina mlađa, samo sa kvalitetnijom i lepšom kožom, jer da budem iskrena, nikada nije izgledala ovako dobro. Bore su manje vidljive, a celo lice je dobilo ponovo novu mladalačku svežinu kao kada sam bila student! Svaka čast zaista! Spremna sam za selfie za društvene mreže! ;)

Kako se ponašati nakon tretmana hijaluronskim filerima?

Posle tretmana 24h ne treba koristiti šminku i kozmetičke preparate, takođe ne bi trebalo da vežbate ili upražnjavate veću fizičku aktivnost. Nakon tog perioda nastavljate sa uobičajenom negom lica, a savetuje se i upotreba antibiotskih gelova narednih nekoliko dana ujutru i uveče pre kreme i šminke. Tretiranu regiju ne bi trebalo masirati. U naredne 2 nedelje ne preporučuje se aktivno sučanje, sauna niti drugi estetski ili kozmetički tretmani.
Ukoliko je potrebno tretirana regija se može hladiti, ali kratotrajno i ne direktim kontaktom leda sa kožom kako ne bi došlo do pojave smrzotina.
Ukoliko Vam se na usnama pojavljuje herpes (groznica) napomenite svom lekaru kako bi se upotrebom adekvatnih preparata izbegla pojava groznice.

Cena tretmana hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se od regije koja se tretira, što znači da zavisi od odabira preparata hijaluronskih filera i količine koja se aplikuje u kožu. Okvirna cena tretmana je od 120€ do 400€. Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite na 060/345-0304.

Hijaluronski fileri – pitanja i odgovori?

Ukoliko i nakon ovog teksta imate dodatnih pitanja, nedoumice ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite ili nam pišite, bez oklevanja, jer tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja!

Hijaluronski fileri- pre i posle korekcije

 • Hijaluronski fileri-nazolabijalne bore pre i posle 7a
 • Hijaluronski fileri-jagodice-nazolabijalne bore pre i posle 7
 • Hijaluron-tretman celog lica
 • hijaluronski fileri tretman celog lica pre i posle
 • hijaluronski fileri-povecanje usana
 • hijaluronski fileri za konturisanje usana
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera
Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: