Hijaluronski fileri- upoznajte ih do najsitnijih detalja! Saznajte kako ova prirodna supstanca ulepšava, remodeluje i podmlađuje vaše lice do nekoliko godina unazad – i to u poboljšanu verziju vas.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Da li ste primetili da je ceo #beauty svet poludeo za hijaluronom? Ovaj magičan sastojak nalazi se u gotovo svim kozmetičkim preparatima za kućnu negu lica- kremama, serumima, balzamima za usne… No, to verovatno već znate, a možda i već imate na svojoj polici kremu sa hijaluronom. Vreme je da pređemo na sledeći nivo nege lica koji garantuje najbolje rezultate, a obuhvata kvalitetne hijaluronske filere i stručne, sertifikovane lekare koji znaju precizno da ga ubrizgaju u određena mesta kako bi vaše lice, vrat i dekolte bili podmlađeni, lepši i blistaviji! Jer, vreme je da se zaljubite u svoj izraz u ogledalu!
Istina je da magični štapić koji bi uklonio bore sa vašeg lica, podmladio kožu, popunio usne ili naglasio jagodice ne postoji, ali hijaluronski fileri u rukama lekara sa iskustvom postoje, i oni baš to i rade! Pitate se kako? Odgovaramo u nastavku teksta na svako vaše pitanje i nedoumicu kako biste znali apsolutno sve o hijaluronskim filerima!

Šta je hijaluron (hijaluronski fileri)?

Hijaluron (hijaluronska kiselina, hijaluronski fileri) je prirodna supstanca koja se nalazi u našem telu, a njena glavna karakteristika je sposobnost da veže veliku količinu vode. Na taj način ona popunjava bore i vraća koži jedrinu, zategnutost i svežinu. Hijaluronski fileri nadoknađuju izgubljeni volumen i elastičnost kože koji nastaju kao posledica starenja, uz to hidriraju kožu, što licu momentalno daje svež i blistav izgled.
Osim toga, hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u obnavljanju i regeneraciji kože, zbog čega se primenjuje u mnogim procedurama podmlađivanja. Sam hijaluron, jednim delom stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, što dugoročno usporava starenje kože. Kako je sastavni deo našeg tela, organizam je za razliku od drugih supstanci prepoznaje kao svoju i prihvata kao kompatibilnu.

Sve o hijaluronu, njegovoj upotrebi u estetskoj medicini i kozmetici saznajte u tekstu – Hijaluron – odgovori na sva pitanja!

Hijaluronski fileri protiv bora i starenja – da ili ne?

Apsolutno da! Evo odmah i objašnjenja zašto. U mladosti lice ima oble konture, definisanu donju vilicu i istaknute jagodice koji čine trougao mladosti. Starenjem dolazi do gubitka volumena masnog tkiva, slabljenja mišića i ligamenata, atrofije kože, gubitka kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Rezultat toga je opuštena, suva i tanka koža.

Gubitak volumena potkožnog tkiva u središnjem delu lica dovodi do gubitka kontura jagodica, ravnih i upalih obraza i udubljenih podočnjaka. Donja vilica i brada nisu više jasno definisane, koža počinje da „visi”, a konutre mladog lica se brišu. Lice gubi prirodne proporcije, a na kraju i privlačnost.

Hijaluronski fileri vraćaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore, a ubrizgani na prava mesta daju potporu mišićima i ligamentima, vraćaju mladalačke konture, oblik i podižu lice. Pored toga, hijaluronska kiselina, glavni sastojak filera stimuliše stvaranje kolagena i elastina, vraća koži hidriranost, punoću i sjaj.

Kada je pravo vreme za hijaluronske filere?

Najbolja stvar kod hijaluronskih filera jeste što možete odmah početi da ih koristite kada primetite prve bore. Takođe, ukoliko želite da povećate volumen usana, oblikujete jagodice ili donju vilicu, hijaluronski fileri mogu ulepšati lice i pre pojave znaka starenja. No, korak po korak, doći ćemo i do dela gde otkrivamo za šta se sve koriste hijaluronski fileri!
Vraćamo se na bore! Naime, ukoliko ste primetili prve bore, pad tonusa kože, podočnjake ili su vam usne izgubile mladalačku svežinu, a tražite dugotrajne i prirodne rezultate hijaluronski fileri su idealan tretman za vas. Hijaluron vraća volumen i elastičnost koži, hidrira je, dok istovremeno popunjava bore i sveukupno čini kožu značajno mlađom.

Hijaluronski fileri se koriste za…

hijaluronski fileri starenje bore

Na desktop verziji sajta se nalazi koristan vodič – Interaktivna mapa lica, pomoću kog možete odrediti problematična područja na vašem licu (bore, gubitak volumena, opuštenu kožu i sl.) i pronaći odgovarajuće tretmane kojima se ovi problemi rešavaju.

Hijaluronski fileri- kako izgleda tretman?

Tretman počinje pregledom lekara koji će odabrati odgovarajuću količinu i vrstu filera i tačno odrediti mesta gde ga treba ubrizgati. Nakon pregleda, nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme, kako bi tretman bio bezbolan. Sledeći korak je ubrizgavanje hijalurona izuzetno tankim iglicama ili tupom kanilom kada se kroz samo jedan ubod izvrši cela procedura.
Nakon tretmana, spremni ste da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima!

Kako se ponašati nakon tretmana hijaluronskim filerima?

 • 24h nakon tretmana ne treba koristiti šminku i kozmetičke preparate, takođe ne bi trebalo da vežbate ili upražnjavate veću fizičku aktivnost. Posle tog perioda nastavljate sa uobičajenom negom lica Savetuje se i upotreba antibiotskih gelova narednih nekoliko dana ujutru i uveče pre kreme i šminke.
 • Tretiranu regiju ne bi trebalo masirati ukoliko nije drugačije preporučeno od strane lekara.
 • U naredne 2 nedelje ne preporučuje se aktivno sučanje, sauna niti drugi estetski ili kozmetički tretmani.
 • Tretirana regija se može hladiti, ali kratotrajno i ne direktim kontaktom leda sa kožom kako ne bi došlo do pojave smrzotina.
 • Ukoliko vam se na usnama pojavljuje herpes (groznica) napomenite svom lekaru kako bi se upotrebom adekvatnih preparata izbegla pojava groznice.

Hijaluronski fileri-koliko traju?

Zahvaljujući kvalitetnim hijaluronskim filerima koje koristimo, a koji se potpuno stapaju sa vašim tkivom, efekti mogu trajati i do 24 meseca. Dugotrajnost hijaluronskih filera pre svega zavisi od kvaliteta hijalurona i regije.

 • Hijaluron aplikovan u usne traje od 6-12 meseci. Nakon ponovljenog tretmana i duže.
 • U nazolabijalnim borama, bradi, podočnjacima oko godinu dana.
 • U jagodicama hijaluron (Juvederm Voluma) traje čak do 2 godine.

Navedeno trajanje hijaluronskih filera je okvirno i zavisi od starosti pacijenta, metabolizma, fizičke aktivnosti i drugih faktora.

Hijaluronski fileri za usne?

hijaluronski fileri usne
Hijaluronski fileri- pre i posle 1 ml hijalurona. Rad dr Miloša Živkovića.

Ako ste na našoj listi zastali kod korekcije usana hijaluronom jer želite da im povećate volumen, preoblikujete oblik ili podignete pale uglove – evo detalja!
Vaše lice, kao i usne su jedinstveni, pa svaka korekcija usana ne može biti puka imitacija izgleda i oblika nečijih usana, jer lice tako gubi ono najvažnije-svoju posebnost. U našoj ordinaciji, bilo da se radi o povećanju volumena, isticanju Kupidonovih lukova ili samo hidrataciji usana ovaj tretman je prilagođen vašem licu kako bi ono zadržalo svoju jedinstvenost.
Da bismo dobili atraktivne usne a ne samo volumen, moramo poznavati fizionomiju kako bismo hijaluron ubrizgali tačno u određene delove koji ističu lepotu i oblik usana. Ništa manje nije važan ni odabir adekvatnog filera, određene gustine i čvrstine. Naime, za korekciju volumena biramo mekše hijaluronske filere koji praktično imitiraju strukturu samih usana. Dok , kada želimo isticanje kontura ili Kupidonovih lukova, moramo koristiti nešto čvršći filer.

Važna napomena:

Struktura kvalitetnih hijaluronskih filera je slična strukturi usana, tako da nema neprirodnog osećaja stranog tela u usni. Senzbilitet primenom hijalurona ostaje potpuno očuvan, pa o tome ne morate da brinete!

Detaljan opis procedure i iskustva popunjavanja usana hijaluronskim filerima, kao i slike pre i posle otkrijte u tekstu – Povećanje usana hijaluronom.

Povećanje jagodica- tretman broj jedan hijaluronskim filerima!

Šta mislite koji tretman hijaluronskim filerima je na vrhu liste? Tačan odgovor je konturisanje jagodica i obraza kao jedan od najčešće traženih tretmana. Zato što su naglašene, visoke i pune jagodice simbol mladalačkog izgleda i lepote. Uz ovaj tretman obično se radi i popunjavanje obraza koji postaju ravni sa godinama, a lice dobija umoran izgled. U samo nekoliko minuta ovim tretmanom licu se vraća izgubljeni volumen, pa je rezultat mlađi i atraktivniji izgled! Ako želite da saznate kako da dobijete jagodice koje će ulepšati vaše lice sve odgovore možete dobiti u ovom tekstu.

Da li je moguć lifting lica hijaluronskim filerima?

hijaluronski fileri lifting
Korekcija jagodica, nazolabijalnih bora, marionetskih bora i brade hijaluronom. Rad dr Miloša Živkovića.

Jedna od najpopularnijih primena hijaluronskih filera u estetskim procedurama je upravo za nehirurški lifting lica. To se postiže ubrizgavanjem hijalurona u delove lica gde je gubitak volumena tokom starenja najuočljiviji, kao i u delove lica u kojima se daje potpora ligamentima i podiže lice.
Kao što smo već objasnili, ukoliko se hijaluronski fileri aplikuju na prava mesta oni ne samo da vraćaju volumen i konture licu, već daju podršku mišićima i ligamentima što podiže lice i vraćajući mu definiciju.
Više o liftingu lica hijaluronom u pročitajte u tekstu: Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka, a prikaz slučaja podizanja i podmlađivanja lica filerima sa slikama pre i posle pogledajte u tekstu: Zatezanje lice filerima nakon pedesete godine.

Podmlađivanje čela i temporalne regije hijaluronskim filerima

hijaluronski fileri lifting
Korekcija jagodica, obraza i temporalne regije hijaluronom. Rad dr Miloša Živkovića.

Kako bismo vam približili proces starenja i proceduru podmlađivanja hijaluronskim filerima prikazaćemo vam slučaj naše pacijentkinje Slađane koja ima 42 godine.
Slađana nam se obratila jer je primetila smanjenje volumena u slepoočnicama, nedostatak punoće u prednjem delu obraza i jagodica, pojavu bora i gubitak kontura. Na osnovu detaljnog pregleda napravili smo plan koji ne podrazumeva samo podmlađivanje lica, već smo želeli da ono poprimi atraktivniji i ženstveniji izgled. Hijaluronskim filerima smo vratili oblik i punoću slepoočnicama, jagodicama i prednjem delu obraza, a same konture učinili mekšim i ženstvenijim.
Sve o podmlađivanju i popunjavanju slepoočne regije pročitajte u tekstu: Čelo i temporalna regija (slepoočnice).

Ožiljci od akni i tretman hijaluronskim filerima

Masna i problematična koža sklona aknama zna da znatno poljulja samopozdanje, a čak i kada se ovaj problem reši adekvatnim tretmanima ostaju ožiljci od akni. Oni koji imaju dovoljnu širinu značajno se ublažavaju popunjavanjem hijaluronskim filerima. Prema našem iskustvu idealna kombinacija tretmana za ovaj problem jesu hemijski piling i hijaluronski fileri.

 • slider full face approach 1
 • slider full face approach 3
 • slider full face approach 4
 • slider full face approach 5
 • slider full face approach 6
 • slider full face approach 2
REJUVENACIJA I KONTURISANJE  LICA HIJALURONSKIM FILERIMA

full face approach

Savremeni antiage koncept koji posmatra vaše lice kao celinu! Fokusira se na poboljšanje više regija na licu a efekat je dramatično privlačniji i mlađi izgled!

HIJALURONSKI FILERI- NAJČEŠĆA PITANJA

Postoji mnogo različitih vrsta dermalnih filera, ali najpopularniji i najčešće korišćeni su fileri sa hijaluronskom kiselinom. Koriste se zbog njihove bezbednosti, učinkovitosti i jednostavne aplikacije. Vrste hijaluronskih filera se razlikuju po gustini- koncentraciji, stepenu umreženosti i formulaciji. Ti faktori direktno utiču na trajanje njihovih rezultata.
Većina hijaluronskih filera dolazi sa dodatkom anestetičkog sastojka lidokaina tako da se smanjuje potreba za dodatnim topikalnim anestetikom.

U našoj ordinaciji koriste se samo provereni, najvalitetniji preparati hijaluronskih filera kao što su Juvederm fileri Vycross generacije (Volux,Voluma, Volift, Volbella, Volite) koje odlikuje maksimalna bezbednost, prirodan efekat i dugotrajnost. Pored Juvederm filera za određene indikacije nekada biramo Restylane i Teosyal hijaluronske filere. Oba brenda poseduju USA FDA (The United States Food and Drug Administration) odobrenje.

Količina hijalurona je individualna i zavisi od regije koja se tretira i intenziteta promena koje se tretiraju. Jedini siguran način je pregled gde na osnovu promena nastalih usled starenja i problema koje želite da korigujete pravimo individualan plan.Kako biste ipak imali određenu ideju navešćemo okvirne količine hijaluronskih filera za najčešče korekcije.

 • Za korekciju jagodica prosečna količina za vidljivi efekat je 1 ml hijaluronskih filera po strani, odnosno 2 ml za obe jagodice.
 • Kada se radi o podočnjacima prosečna količina za njihovi korekciju je 2 ml hijalurona, od kojih se jedan aplikuje u regiju oko podočnjaka kako bi se dala podrška podočnjacima, a jedan u same suzne brazde.
 • Za popunjavanje nazolabijalnih bora količina hijaluronskih filera se kreće između 1 – 2 ml.
 • Za korekciju usana količina hijalurona je obično 0,5 – 1ml.
 • Za oblikovanje donje vilice i brade količina koja je potrebna obično iznosi 3 ml.

Nije. Tretman hijaluronskim filerima počinje tako što se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, a koriste se izuzetno tanke iglice ili  kanila, zahvaljujući čemu je ovaj tretman minimalno bolan.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca, zbog čega je tretman hijaluronom izuzetno bezbedan, a neželjene reakcije su svedene na minimum. Međutim da bi tretman zaista bio siguran neophodno je koristiti registrovane i odobrene hijaluronske filere. U situaciji kada na tržistu postoji mnogo hijaluronskih filera, od kojih je masa sumnjivog kvaliteta, lako može doći do neželjenih efekata.
Uvek je najsigurnije koristiti hijaluronske filere odobrene od strane Američke agencije za hranu i lekove (engl. Food and Drug Agency-FDA) koji su prošli strogu kontrolu i zadovoljili visoke standarde. Za razliku od proizvoda koji imaju Evropski CE sertifikat gde se proverava samo sadržaj i ispravnost hijalurona u špricu, kod FDA odobrenih hijaluronskih filera se ispituje i ponašanje hijalurona u tkivu nakon ubrizgavanja i to u dužem vremenskom periodu što je od ključne važnosti.

Najbolja stvar kod ove procedure jeste što se rezultati vide odmah nakon tretmana, koji traje oko petnaestak minuta! Već kada vam lekar da ogledalo moći ćete da primetite razliku, ali najbolji estetski rezultat vidljiv je nakon dve nedelje kada se hijaluron lepo uklopi u vašu sredinu i počne da „radi“.

Hijaluronski fileri ne nestaju odjednom nakon navedenog vremenskog perioda, već postepeno zbog čega je pametno planirati minimalnu korekciju nakog određenog vremena. Za usne to je obično nakon 6 meseci, dok za bore, podočnjake i jagodice nakon 6-12 meseci.

Određeni lekovi i suplementi povećavaju šanse za modrice. Stoga se savetuje da pacijent ne bi trebalo da uzima Aspirin, vitamin E, gingko i preparate na bazi omega 3 masnih kiselina deset dana pre tretmana. Ukoliko to nije moguće, intervenciju je i dalje moguće uraditi, samo sto postoji veća verovatnoća za nastanak modrica. Takođe se preporučuje izbegavanje alkohola i nesteroidnih protivupalnih lekova kao što su ibuprofen i diklofenak.
Za smanjenje otoka nakon tretmana , preporučuje se Arnika gel ili tablete, kao i upotreba hladnih obloga.
Ananas, papaja, vitamin C pomažu u brzom oporavku.
Ako je potrebno, možete naneti korektor na lice, iako je šminkanje zabranjeno na dan tretmana.

Svi smo videli predimenzionirana lica, prevelike jagodice, neprirodno pomeranje hijalurona tokom mimike i smejanja, izdužene brade i veštački izgled, tako da potpuno razumemo vaš strah! Preterivanje i neprirodan izgled nastaju usled pogrešne indikacije i usled injektovanja hijaluronskih filera ne samo u prekomernoj količini, već i na pogrešno mesto. Standardi lepote se menjaju uticajem društvenih mreža, industrije kozmetike,  mode i lepote.Međutim, za željeni cilj tretmana mi prvo moramo sagledati prirodne karakteristike vašeg lica i ne dozvoliti da nam trenutni i često prolazni trend poremeti rasuđivanje.
Za dobar rezultat je pre svega neophodan detaljan pregled lica najpre u mirovanju, a zatim i u pokretu kako bismo razumeli šta se dešava sa licem tokom priče i smejanja i videli kako će se tretirana regija ponašati tokom mimike. Prilikom pregleda potrebno je sagledati celo lice, obeležiti delove koji ne zahtevaju korekciju, delove kojima je korekcija neophodna kao i delove u kojima jeste došlo do promena, ali one nisu previše izražene.
Prvi korak je tretiranje regija sa najizraženijim promenama i to je ujedno prvi deo tretmana. Nakon završenog prvog dela tretmana zakazujemo kontrolu za mesec dana gde ćemo proceniti rezultate i videti šta je sa ostalim promenama, koje od njih zahtevaju dalju korekciju, a koje ne i napraviti dalji plan tretmana.

Hijaluronski fileri su kontraindikovani kod teških poremećaja somatskih simptoma, akutnih stanja hroničnih bolesti,  lokalnih zapaljenja,  dermatološke bolesti u području injekcije, problema sa funkcionisanjem imunološkog sistema, sklonosti ka nastanku ožiljaka, zaraznih bolesti i u trudnoći.

Tehnika aplikacije kanilom i tehnika iglom imaju svoje prednosti i mane.

1. Aplikacijom hijaluronskih filera kanilom, smanjujemo povredu tkiva, budući da proceduru izvršimo kroz samo jedan ubod. Nakon aplikacije hijaluronskih filera kanilom verovatnoća nastanka modrica i otoka je minimalna, pa ne postoji period oporavka zbog čega je tehnika kanilom metoda izbora za delikatne regije poput podočnjaka. Po završetku tretmana hijaluronskim filerima zahvaljujući kanili pacijenti se odmah vraćaju uobičajenim aktivnostima, bez modrica, otoka i oporavka.

2. Prednosti igle ogledaju se u većoj preciznosti, ali i boljem efektu liftinga. Iglom je moguće hijaluronske fileri aplikovati direktno na kost, čime je efekat liftinga najveći. Mana tehnike iglom je mogućnost pojave manjih modrica.

MD kodovi (medicinski kodovi) su tehnika injektovanja hijaluronskih filera pri kojoj na osnovu problema univerzalno biramo tačke na licu koje korigujemo. Tako na primer za korekciju nazolabijalnih bora ili za pad središnjeg dela lica prema toj metodi su potrebne korekcije jagodica, prednjeg obraza, dela ispod jagodica i samih bora. Međutim, šta se dešava ako pacijent već ima izražene jagodice? Zaključićete da se to pravilo ne može primeniti na svakog, jer sasvim sigurno vodi u neprirodan izgled.

Ukoliko razmislimo o gore navedenom, možemo zaključiti da i samo 1 ml hijalurona aplikovan u pogrešno mesto može biti previše. Zamislite situaciju sa kojom se često susrećemo u praksi. Pacijent ima izražene nazolabijalne bore, gubitak volumena u prednjem delu lica i slepoočnoj (temporalnoj) regiji, ali odličnu projekciju spoljašnjih delova jagodica. Korekcija jagodica sa samo 1 ml  hijalurona u tom slučaju može značajno pogoršati izgled lica i dodatno istaći delove gde fali volumen. Ali, ukoliko se odlučimo za opciju da korigujemo samo delove gde postoji problem, u ovom slučaju prednji obraz, slepoočnice i bore sa 3 ml hijalurona pacijent će izgledati potpuno prirodno i znatno mlađe.
Drugi problem koji vodi u neprirodan izgled jeste pokušaj da se hiruški problem reši hijaluronskim filerima. Suština je jednostavna- ukoliko postoji značajan pad lica, višak kože i opuštenost potkožnog tkiva najbolji rezultat se dobija hiruškim tehnikama. Prekomerna upotreba hijalurona može zamaskirati navedene promene, ali po cenu neprirodnog izgleda koji se ogleda u predimenzioniranim jagodicama, natečenim obrazima i izduženom bradom, što smo već svi imali priliku i da vidimo.

U navedenoj situaciji imamo dve opcije: odlučiti se za hirušku intervenciju za optimalan efekat ili ukoliko iz bilo kog razloga niste spremni za hirurgiju, onda korigujete promene hijaluronom bez prepunjavanja lice i menjanja fizionomije. Istina, promene nastale tokom starenja će i dalje biti vidljive, ali ublažene uz očuvanu fizionomiju i prirodan izgled.

Dešava se da nam dođu pacijenti koji su već negde radili proceduru i nezadovoljni su rezultatima, jer su stavili previše hijaluronskih filera i umesto podmlađenog i lepšeg izgleda imaju kontaefekat. Taj problem jednostavno rešavamo zahvaljujući enzimu hijaluronidazi koji se koristi za uklanjanje hijalurona, stručnosti i iskustvu naših lekara.

Rezultati hijaluronidaze, odnosno uklanjanja hijaluronskog filera su vidljivi za 15 minuta do 24-48 sati.

Pojava grudvica ne predstavlja ozbiljnu komplikaciju, ali ipak, treba obratiti pažnja na njenu pojavu.
Nakon tretmana, područje u koje je aplikovan hijaluronski filer se nežno masira da bi se grudvice omekšale i bolje rasporedio materijal. Ponekad se može preporučiti i blaga masaža kod kuće ako se osećaju grudvice nakon 48 sati od procedure.
Ukoliko grudvice ne nestaju posle 3-4 nedelje (toliko je potrebno vremena fileru da se “slegne”), posavetujte se sa doktorom koji će ih ukloniti masažom ili hijaluronidazom.
Grudvice koje nastaju na samom mestu uboda su posledica loše tehnike injektiranja i/ili osetljivosti tkiva- takozvani noduli , a najčešće nestaju za 2-3 nedelje.

Čak i nakon nestanka filera, koža tretirana hijaluronom izgleda lepše i mlađe, jer je hijaluronska kiselina tokom vremena stimulisala obnavljanje kože, hidrirala je i dala potporu. U bilo kom trenutku možete prestati sa upotrebom hijaluronskih filera bez posledica, čak naprotiv koža će izgledati bolje čak i nakon potpune resopcije hijalurona. Zato je hijaluronska kiselina broj jedan tretman u antiage medicini.

Ukoliko bi se agresivno pritiskala i masirala tretirana regija, postoji mogućnost da se filer pomeri. Dakle, savetuje se da se ona ne dira, ukoliko ne osetite pojavu grudvica- tada možete primeniti blagu masažu.
U svakom slučaju, hijaluronski filer ukoliko je pravilno odabran i injektovan, ne migrira i ne “šeta po licu” , za razliku od silikonskih i sličnih filera koji su opasni i u većini zemalja zabranjeni.

U većini slučajeva ne postoji nikakav problem ako u prethodnom tretmanu nije bilo komplikacija. Morate reći svom doktoru kada ste imali prethodni tretman, koji je proizvod upotrebljen i koja količina.

Ovo pitanje nam često postavljaju prijatelji, poznanici i pacijenti. Koji su neželjeni efeti i da li su hijaluronski fileri bezbedni? Naš odgovor glasi:

Ukoliko se koriste registrovani i provereni preparati, a u našoj ordinaciji se koriste Juvederm, Restylane i drugi registrovani fileri i ako tretman rade sertifikovani lekari, tretman je potpuno bezbedan.

Za bezbedan tretman i maksimalne rezultate treba vam:

 1. zdravstvena ustanova od poverenja
 2. obučeni, profesionalni setifikovani lekari
 3. prirodni materijali/registrovani preparati hijaluronskih filera
 4. stručna tehnika apikacije lekara

Veliki izbor tehnika procedura i kvalitetan sastav hijaluronskih filera uticao je na smanjenje broja komplikacija.
Osetljivost, crvenilo i otoci su privremeni i nestaju za nekoliko dana. Ukoliko se pojave modrice , potreban je duži period da se smanje, tako da je važno planirati tretman unapred , pre bilo kakvog važnog događaja. Asimetrija se ispravlja pomoću dodavanja određene količine dermalnog filera.

Za vreme i nakon tretmana , tretirana regija se blago masira kako bi se aplikovani materijal što bolje rasporedio i smanjila pojava kuglica. Ukoliko kuglice ne nestaju nakon mesec dana od tretmana, one se mogu razgraditi enzimom hijaluronidaze.

Ozbiljne komplikacije su vrlo retke.

Vrlo važna napomena: Neželjeni efekat neproverenih filera jesu komplikacije u vidu granula koje se javljaju kod hijaluronskih filera lošeg kvaliteta ili veštačkih materijala.

Iako je to veoma retko, ipak postoji mogućnost. Zato je veoma važno da ovu proceduru obavljate u zdrastvenoj ustanovi i da izvođenje obavljaju stručni lekari.

Ukoliko imate još neke nedoumice i pitanja a odgovor niste pronašli na listi, proverite stranicu našeg sajta –Često postavljana pitanja.

Hijaluronski fileri-iskustva

Ovo je najslađi deo posla, zato ga nikada ne zaobilazimo, već uvek pitamo naše pacijente kakva su im iskustva nakon tretmana hijaluronskim filerima i da li su zadovoljni rezultatima!
Jelena, koja je pre 5 dana radila tretman upravo nam piše na Viberu:
Jutros sam na dnevnom svetlu detaljno analizirala svoje lice i to pod uveličavajućim ogledalom i malo je reći da sam zadovoljna! Beskrajno vam hvala! Kao da sam se probudila 7 godina mlađa, samo sa kvalitetnijom i lepšom kožom, jer da budem iskrena, nikada nije izgledala ovako dobro. Bore su manje vidljive, a celo lice je dobilo ponovo novu mladalačku svežinu kao kada sam bila student! Svaka čast zaista! Spremna sam za selfie za društvene mreže! ;)

hijaluronski fileri starenje

Hijaluronski fileri-cena?

Cena tretmana razlikuje se od regije koja se tretira, što znači da zavisi od odabira preparata hijaluronskih filera i količine koja se aplikuje u kožu. Okvirna cena tretmana je od 120€ do 400€.

SAZNAJTE SPECIJALNE POPUSTE I PAKETE KLIKOM NA LINK.


Usluga Cena
Hijaluronski fileri – Juvederm Smile (0,55ml) 120€
Hijaluronski fileri – Juvederm, Teosyal, Restylane  (1ml) 200€
Hijaluronski fileri – Juvederm, Teosyal, Restylane  (1,5ml) 300€
Hijaluronski fileri – Juvederm, Teosyal, Restylane (2ml) 380€
Hijaluronski fileri – Juvederm, Teosyal, Restylane (4ml) 700€
Hijaluronski fileri – Juvederm, Teosyal, Restylane (8ml) 1300€
Hijaluronski fileri – Teosyal Ultra (3ml – za jawline i bradu) 450€
Hijaluronski fileri –Teosyal Kiss za usne (0.7ml) 150€
Topljenje filera -hijaluronidaza 10.000
 Dermalni filer Radiesse (1,5ml) 400€
PAKET: 3 ml hijaluronskog filera+ 3 regije botoksa 800€

Hijaluronski fileri – pitanja i odgovori?

Ukoliko i nakon ovog teksta imate dodatnih pitanja, nedoumice ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.