Koža oko očiju je vrlo fine strukture i često prva pokazuje znake starenja. Obično svi prvo premete bore smejalice koje se na sreću mogu lako korigovati primenom botoksa. Vremenom dolazi do opuštanja kože gornjih očnih kapaka što licu daje pospan i umoran izgled lica. Pad kapka je često praćen i spuštanjem obrva. Do sada su se ovi problemi skoro isključivo rešavali hirurškim metodama. Danas, zahvaljujući inovacijama na polju estetske medicine postoji nekoliko metoda koje mogu da budu alternativa hirurškom liftingu, a koje su mnogo komfornije i pristupačnije za pacijente.

Starenje regije oko očiju je kompleksno. Dok u gornjim kapcima imamo višak kože, na donjem kapku često imamo istanjenu atrofičnu kožu, a u nekim zonama kostiju očne jabučice imamo značajan gubitak koštanog tkiva. Oko je u bliskom kontaktu sa temporalnom regijom i jagodicom, a harmonični odnos između ovih struktura je neophodan da bi se postigli vrhunski estetski rezultati. Više nego kod drugih tretmana ključan je individualan pristup pacijentu i odabir metode prilagođen konkretnoj situaciji.

Koje se metode koriste za podizanje kapaka i obrva?

Kako se izvodi procedura?

Podizanje obrva botoksom može da se izvede na više načina. Primenom botoksa u mišiće glabele postiže se efekat podizanja obrve. Takođe, primenom botoksa u kružni mišić oka postiže se efekat blagog liftinga gornjeg kapka i obrve.

Primenom hijaluronskih filera u zone resorpcije kosti odnosno gubitka potkožnog tkiva, može se postići lifting obrve i u nešto manjoj meri lifting kapka. Najčešće se istovremeno tretira spoljašnja trećina obrve i temporalna jama, što sinergistički utiče na podizanje obrva i podmlađivanja preriorbitalne regije.

Koju proceduru izabrati?

Imajući u vidu kompleksan pristup u podmlađivanju kapaka i periorbitalnom tkivu uvek je pre nego što se odlučite za bilo koji tretman neophodna konsultacija sa lekarom koji će vam pomoći da odaberete optimalan metode kojim će te postići rezultate koje očekujete.

Kakva je prednost nehirurškog u odnosu na hirurško podizanje kapaka?

Iako je nažalost hirurška korekcija kapaka neophodna u pojedinim slučajevima, nehirurško podizanje kapaka za većinu pacijenata može da bude optimalno rešenje. Postupak je brži, oporavak je neuporedivo kraći a sama cena intervencije je značajno manja.

Nehirurško podizanje kapaka- cena?

Informacije o cenama botoksa i hijaluronskih filera možete pronaći OVDE. Ukoliko imate dodatnih pitanja pozovite nas na 060/345-0304, pišite nam ili jednostavno zakažite konsultaciju sa lekarom specijalistom.

 

O tretmanu:

Tretmani lica

tretman uklanjanje bora

BOTOKS

Uklanjanje i ublažavanje mimičnih bora na čelu, između obrva, oko očiju i iznad usana.

tretmani biorevitalizacija

BIOREVITALIZACIJA

Dubinska hidratacija i poboljšan kvalitet kože preparatima hijaluronske kiseline- Jalupro, Restylane Vital, Revitacare i dr.

tretmani hemijski piling

HEMIJSKI PILING

Različite vrste hemijskih pilinga- voćne kiseline, TCA za tretiranje teksture i kvaliteta kože, plićih bora i ožiljaka od akni.

TRETMANI FRAKCIONI LASER CO2

FRAKCIONI CANDELA CO2 LASER

Frakcioni CO2 laser za podmlađivanje i zatezanje kože, uklanjanje ožiljaka, strija i promena na koži, blefaroplastiku (uklanjanje viška kože i zatezanje kapaka), vaginalnu rejuvenaciju i ostale procedure iz oblasti dermatologije i plastične hirurgije.

lasersko podmlađivanje

Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože

Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea Candela CO2 laserom, koji prodire u najdublje slojeve kože, stvara novi kolagen i elastin i uklanja oštećenja. Na potpuno neinvazivan način, sa minimalnim periodom oporavka koža postaje čvrsta i zategnuta.

tretmani mezoterapija

MEZOTERAPIJA

Ubrizgavanje mezoterapijskih koktela koji sadrže vitamine, minerale, antioksidanse i ostale supstance za povećanje elastičnosti i blistavog izgleda kože.

tretman regenerativna medicina

PRP- KRVNA PLAZMA

Prirodna regeneracija kože vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima. Podstiče stvaranje kolagena i elastina. Poboljšava ten i teksturu kože.

Ožiljci od akni tretmani

UKLANJANJE OŽILJAKA OD AKNI

Individualni protokoli za rešavanje ožiljaka od akni TCA hemijskim pilinzima, frakcionim laserom i popunjavanje hijaluronskim filerima male gustine.

alma dermaclear tretman

ALMA DERMACLEAR 3 U 1 TRETMAN

Jedinstveni aparat za 3 tretmana kože odjednom- blagi mehanički i hemijski piling, čišćenje lica i dubinsku hidrataciju. Za sve tipove kože!

bore oko očiju i na čelu

UKLANJANJE BORA OKO OČIJU I NA ČELU

Uklanjanje bora sa čela i oko očiju botoksom, hijaluronskim filerima i ostalim neinvazivnim tretmanima.

tretmani hiperpigmentacija fleke

UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA I FLEKA

Uklanjanje fleka od neumerenog izlaganja sunčevim zracima, akni, melazmi i staračkih fleka pomoću hemijskih pilinga i frakcionog CO2 lasera.