Koža oko očiju je vrlo fine strukture i često prva pokazuje znake starenja. Obično svi prvo premete bore smejalice koje se na sreću mogu lako korigovati primenom botoksa. Vremenom dolazi do opuštanja kože gornjih očnih kapaka što licu daje pospan i trom izgled lica. Pad kapka je često praćen i spuštanjem obrva. Do sada su se ovi problemi skoro isključivo rešavali hirurškim metodama. Danas zahvaljujući  inovacijama na polju estetske medicine, postoji nekoliko metoda koje mogu da budu alternativa hirurškom liftingu, a koje su mnogo komfornije i pristupačnije za pacijente.

Starenje regije oko očiju je kompleksno. Dok u gornjim kapcima imamo višak kože, na donjem kapku često imamo istanjenu atrofičnu kožu, a u nekim zonama kostiju očne jabučice imamo značajan gubitak koštanog tkiva. Oko je u bliskom kontaktu sa temporalnom regijom i jagodicom, a harmonični odnos između  ovih struktura je neophodan da bi se postigli vrhunski estetski rezultati. Više nego kod drugih tretmana ključan je individualan pristup pacijentu i odabir metode prilagođen konkretnoj situaciji.

Koje se metode koriste za podizanje kapaka i obrva?

Kako se izvodi procedura?

Podizanje obrva botoksom može da se izvede na više načina. Primenom botoksa u mišiće glabele postiže se efekat podizanja obrve. Takođe, primenom botoksa u kružni mišić oka postiže se efekat blagog liftinga gornjeg kapka i obrve.

Primenom hijaluronskih filera u zone resorpcije kosti  odnosno gubitka potkožnog tkiva, može se postići lifting obrve i u nešto manjoj meri lifting kapka. Najčešće se istovremeno tretira spoljašnja trećina obrve i temporalna jama, što sinergistički utiče na podizanje obrva i podmlađivanja preriorbitalne regije.

Kako izabrati proceduru?

Imajući u vidu kompleksan pristup u podmlađivanju kapaka i periorbitalnom tkivu uvek je pre nego što se odlučite za bilo koji tretman neophodna konsultacija sa lekarom koji će Vam pomoći da odaberete optimalan metod/e kojim će te postići rezultate koje očekujete.

Kakva je prednost nehirurškog u odnosu na hirurško podizanje kapaka?

Iako je nažalost hirurška korekcija kapaka neophodna, nehirurško podizanje kapaka za većinu pacijenata može da bude optimalno rešenje. Postupak je brži, oporavak je neuporedivo kraći i sama cena intervencije je značajno manja.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS