Biorevitalizacija je injekciona metoda revitalizacije i podmlađivanja kože kojom se hijaluronska kiselina, aminokiseline i vitamini koji učestvuju u izgradnji kolagena, ubrizgavaju direktno u kožu. Na ovaj način se postiže dubinska hidratacija kože, vraćaju tonus i elastičnost a koža dobija zdravi sjaj.

Koja je uloga hijaluronske kiseline u biorevitalizaciji kože?

Starenjem dolazi do usporavanja procesa stvaranja hijaluronske kiseline i kolagena, čime koža postaje tanja, gubi elastičnost i na njoj se pojavljuju bore i linije. Ubrizgavanjem hijalurona u kožu vraćamo joj hidriranost i uklanjamo nepravilnosti na njenoj površini, a dugoročno, pokrećemo proces i samog obnavljanja ćelija kože. Hijaluronska kiselina vezuje 500 puta veću zapreminu vode od sopstvene mase, te predstavlja moćno oružije za hidrataciju kože. Pored toga, hijaluronska kiselina vraća punoću tankoj koži i mladačku, glatku teksturu.

biorevitalizacija hijaluronska kiselina

Na koji način aminokiseline podmlađuju kožu?

Ćelije koje učestvuju u izgradnji kolagenskih vlakana u našoj koži su fibroblasti. Ubrizgavanjem aminokiselina dolazi do stimulacije fibroblasta i ubrzanja sinteze kolagena, što za krajnji rezultat pruža podmlađivanje kože, bolji tonus i teksturu.

Biorevitalizacija- koji su efekti?

Biorevitalizacijom se poboljšavaju kvalitet, tekstura i hidriranost kože, obezbeđujući blistav ten. Takođe, ublažavaju se fine bore i linije, smanjuju posledice fotooštećenja kože i pokreću regenerativni procesi kojima se usporava proces starenja.

biorevitalizacija hijaluronska kiselina

Biorevitalizacija – kako izgleda tretman?

Na regiju koju ćemo tretirati prvo se nanosi anestetik krema, kako bi tretman bio što ugodniji za pacijenta. Zatim se tankim iglicama duž čitave površine kože, preparat za biorevitalizaciju unosi u kožu. Nakon tretmana se aplikuje umirujuća maska protiv otoka i crvenila i antibiotski gel.

Da li postoji period oporavka? Kako treba da se ponašate nakon tretmana?

Odmah nakon tretmana vidljivi su lagano crvenilo i sitna ispupčenja na mestu gde je aplikovan preparat, a koja prolaze kroz nekoliko časova. Dvanaest sati nakon tretmana nije dozvoljeno šminkanje i intezivnija fizička aktivnost. Po završetku ovog kratkog perioda oporavka se možete vratiti vašim uobičajenim aktivnostima.

Biorevitalizacija- kome se preporučuje?

Biorevitalizacija je jedan od osnovnih tretmana za očuvanje lepote kože i usporavanja procesa starenja. Preporučuje se kod:

  • Suve i tanke kože
  • Dehidrirane kože
  • Fotooštećene kože
  • Pojave prvih znakova starenja i prvih bora

Koje preparate koristimo za biorevitalizaciju kože?

U našoj ordinaciji koristimo Jalupro, Restylane Vital, Juvederm Volite, Profhilo, Revitacare C715 i ostale preparate koji sadrže visoke koncentracije hijaluronske kiseline i aminokiselina. Oni su ispitani, odobreni i registrovani za primenu.

biorevitalizacija hijaluronska kiselina

Da li se biorevitalizacija koristi i za tretman vrata i dekoltea?

Biorevitalizacija je jedan od osnovnih tretmana za očuvanje lepote i podmlađivanje kože vrata i dekoltea, koja je posebno tanka i osetljiva u ovim regijama. Unošenjem hranljivih i bioaktivnih supstanci se smanjuju bore na vratu i dekolteu, regeneriše koža, poboljšava tonus i vraća punoća.

Koliko je potrebno tretmana da bi se videli rezultati ?

Optimalno je uraditi 3 tretmana biorevitalizacije, sa razmakom od mesec dana između tretmana.

Koja je razlika između biorevitalizacije i mezoterapije?

Preparati za biorevitalizaciju sadrže koncentrovanu hijaluronsku kiselinu visoke molekulske mase koja ostaje u koži značajno duže u odnosu na hijaluronsku kiselinu sadržanu u preparatima za mezoterapiju, koja je niže molekulske mase. Zbog toga je i efekat biorevitalizacije značajno bolji, a potreban broj tretmana za postizanje određenih rezultata manji. Ukoliko se biorevitalizacija radi kvalitetnim preparatima efekat je vidljiv već posle prvog tretmana.

Biorevitalizacija- cena?

Cena zavisi od izbora preparata a cene možete pogledati na stranici Cenovnik.

Tretmani lica

tretman uklanjanje bora

uklanjanje bora

Uklanjanje i ublažavanje mimičnih bora na čelu, između obrva, oko očiju i iznad usana.

tretmani hemijski piling

HEMIJSKI PILING

Različite vrste hemijskih pilinga- voćne kiseline, TCA za tretiranje teksture i kvaliteta kože, plićih bora i ožiljaka od akni.

tretmani mezoterapija

MEZOTERAPIJA

Ubrizgavanje mezoterapijskih koktela koji sadrže vitamine, minerale, antioksidanse i ostale supstance za povećanje elastičnosti i blistavog izgleda kože.

tretman regenerativna medicina

regeneracija krvnom plazmom

Prirodna regeneracija kože vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima. Podstiče stvaranje kolagena i elastina. Poboljšava ten i teksturu kože.

Ožiljci od akni tretmani

UKLANJANJE OŽILJAKA OD AKNI

Individualni protokoli za rešavanje ožiljaka od akni TCA hemijskim pilinzima i popunjavanje hijaluronskim filerima male gustine.

bore oko očiju i na čelu

UKLANJANJE BORA OKO OČIJU I NA ČELU

Uklanjanje bora sa čela i oko očiju botoksom, hijaluronskim filerima i ostalim neinvazivnim tretmanima.

tretmani hiperpigmentacija fleke

UKLANJANJE HIPERPIGMENTACIJA I FLEKA

Uklanjanje fleka od neumerenog izlaganja sunčevim zracima, akni, melazmi i staračkih fleka pomoću hemijskih pilinga.