Biorevitalizacija predstavlja injektibilnu metodu revitalizacije kože kojom se hijaluronska kiselina, aminokiseline koje učestvuju u izgradnji kolagena i važni vitamini ubrizgavaju direktno u kožu. Na ovaj način se postiže dubinska hidratacija kožu, vraćaju tonus i elastičnost a koža dobija zdravi sjaj.

hijaluronska kiselina i kolagen

Koja je uloga hijaluronske kiseline u biorevitalizaciji kože?

Starenjem dolazi do usporavanja procesa stvaranja hijaluronske kiseline i kolagena, čime koža postaje tanja, gubi elastičnost i na njoj se pojavljuju bore i linije. Ubrizgavanjem hijalurona u kožu vraćamo joj hidriranost i uklanjamo nepravilnosti na njenoj površini, a dugoročno, pokrećemo proces i samog obnavljanja ćelija kože. Hijaluronska kiselina vezuje 500 puta veću zapreminu vode od sopstvene mase, te predstavlja moćno oružije za hidrataciju kože. Pored toga, hijaluronska kiselina vraća punoću tankoj koži i mladačku, glatku teksturu.

Na koji način aminokiseline podmlađuju kožu?

Ćelije koje učestvuju u izgradnji kolagenskih vlakana u našoj koži su fibroblasti. Ubrizgavanjem aminokiselina iz kojih se sastoji molekul kolagena, dolazi do stimulacije fibroblasta i ubrzanja sinteze kolagena, što za krajnji rezultat ima podmlađivanje kože, bolji tonus i teksturu.

Koji su efekti biorevitalizacije?

Biorevitalizacijom se poboljšavaju kvalitet, tekstura i hidriranost kože, obezbeđujući blistav ten. Takođe, ublažavaju se fine bore i linije, smanjuju posledice fotooštećenja kože i pokreću regenerativni procesi kojima se usporava proces starenja.

Kako izgleda tretman?

Najpre, na regiju koju ćemo tretirati se nanosi anestetik krema, kako bi tretman bio što ugodniji za pacijenta. Zatim se tankim iglicama duž čitave površine kože, preparat za biorevitalizaciju unosi u kožu. Nakon tretmana se aplikuje umirujuća maska protiv otoka i crvenila i antibiotski gel.

Da li postoji period oporavka i kako treba da se ponašate nakon biorevitalizacije?

Odmah nakon tretmana vidljivi su lagano crvenilo i sitna ispupčenja na mestu gde je aplikovan preparat, a koja prolaze kroz nekoliko časova. Dvanaest sati nakon tretmana nije dozvoljeno šminkanje i intezivnija fizička aktivnost. Po završetku ovog kratkog perioda oporavka se možete vratiti vašim uobičajenim aktivnostima.

Kome se preporučuje tretman biorevitalizacije?

Biorevitalizacija je jedan od osnovnih tretmana za očuvanje lepote kože i usporavanja procesa starenja. Preporučuje se kod:

  • Suve i tanke kože

  • Dehidrirane kože

  • Fotooštećene kože
  • Pojave prvih znakova starenja i prvih bora

Koje preparate koristimo za biorevitalizaciju kože?

U našoj ordinaciji koristimo Jalupro i Revitacare preparate koji sadrže visoke koncentracije hijaluronske kiseline i aminokiselina. Oni su ispitani, odobreni i registrovani za primenu.

Revitacare C715 preparat za biorevitalizaciju pored hijalurona i aminokiselina, sadrži kompleks vitamina B, vitamine C i E, kalcijum, selen, cink i alfa-lipoinsku kiselinu.

Da li se biorevitalizacija koristi i za tretman vrata i dekoltea?

Biorevitalizacija je jedan od osnovnih tretmana za očuvanje lepote i podmlađivanje kože vrata i dekoltea, koja je posebno tanka i osetljiva u ovim regijama. Unošenjem hranljivh i bioaktivnih supstanci  se smanjuju bore na vratu i dekolteu, regeneriše koža, poboljšava tonus i vraća punoća.

Koliko je potrebno tretmana da bi se videli rezultati ?

Optimalno je uraditi 3 tretmana biorevitalizacije, sa razmakom od mesec dana između tretmana.

Koja je razlika između biorevitalizacije i mezoterapije?

Preparati za birevitalizaciju sadrže koncetrovanu hijaluronsku kiselinu visoke molekulske mase koja ostaje u koži značajno duže u odnosu na hijaluronsku kiselinu sadržanu u preparatima za mezoterapiju, koja je niske molekulske mase. Zbog toga je i efekat biorevitalizacije značajno bolji, a potreban broj tretmana za postizanje određenih rezultata manji. Ukoliko se biorevitalizacija radi kvalitetnim preparatima efekat je vidljv već posle prvog tretmana.

Cena biorevitalizacije?

Cena zavisi od izbora preparata.

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: