Nazolabijalne bore su vertikalne linije koje se protežu od korena nosa do ugla usana i one su jedan od glavnih razloga zbog kog naše lice izgleda starije i umornije. Zbog toga je popunjavanje ovih bora jedna od najvažnijih intervencija koju kada poklonite sebi zapravo dobijate nazad mladolik i svež izgled lica!

nazolabijalne bore fileri

Mladoliko lice izgleda sveže, odmorno, jedro i blistavo, a kako godine prolaze starenje čini da naša koža gubi prvobitan sjaj, lice postaje umorno, dok bore postaju sve izraženije, gubi se volumen i tonus i lice počinje da gubi svoje prvobitne konture. Ono što najviše utiče na stariji izgled lica jesu nazolabijalne bore ili bore oko usana, koje se često nazivaju „bore smejalnice“, ali one zapravo daju tužan i umoran izgled licu.
Bore oko usana su vidljive i kod mlađih i starijih pacijenata, zapravo su vidljive tokom celog života. Ali, kada dođe do starenja kože one postaju izraženije i one počinju da narušavaju vašu prirodnu lepotu celog lica, pa je tada vreme da se vrati kalendar nekoliko godina unazad!
Upravo zbog toga je popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluronskim filerima jedna od najvažnijih intervencija, ali i najtraženija od strane naših pacijenata. Pre nego što se opredelite za ovu intervenciju pročitajte odgovore na sva pitanja koja su vezana za ovu temu na jednom mestu, kako ne biste imali nikakvih nedoumica i kako biste znali da li je baš ovaj tretman idealno rešenje za vas!

Svi odgovori slede u nastavku teksta!

Kako nastaju nazolabijalne bore?

Mlada koža je poznata po svojoj jedrini, elastičnosti i izgledu bez bora, dok starenjem dolazi do resorpcije jagodičnih kostiju, pa zbog smanjenja potpore posledičnog „pada“ masnog tkiva ka donjem delu obraza bore oko usana postaju znatno izraženije.
Starenjem takođe dolazi do gubljenja masnog tkiva u ovom delu lica što dovodi do pojave udubljenih podočnjaka, opuštanja obraza koji počinje da „vise“ što dodatno čini bore oko usana izraženijim.

Drugi razlog za nastanak nazolabijalnih bora leži u činjenicu da se starenjem ovaj deo kože istanjuje, smanjuje se njena elastičnost i čvrstina, pa to dodatno utiče na veću vidljivost bora oko usana koje vremenom postaju sve dublje i izraženije.

Kako ukloniti nazolabijalne bore?

nazolabijalne bore hijaluron

Iako postoji mnogo načina za uklanjanje nazolabijalnih bora, najefikasniji jeste popunjavanje hijaluronskim filerima. Kako bismo objasnili zašto je ovo jedan od najučinkovitijih načina za uklanjanje nazolabijalnih bora, vraćamo se korak unazad kada smo govorili o njihovom nastanku.
Naime, jedan od uzroka sve veće vidljivosti  ovih bora leži u činjenici da one nastaju gubitkom masnog i koštanog tkiva u srednjoj trećini lica, preciznije u jagodicama. To se jednostavno prepoznaje tako što kada pogledate svoju fotografiju od pre nekoliko godina, pet ili deset, jasno vidite kako ste nekada imali jasno izražene jagodice koje se jasno ističu na licu, što je odlika mladalačkog i ženstvenog izgleda lica, dok je danas situacija takva da su jagodice manje uočljive, stapaju se sa obrazima i vaše lice počinje da se širi u donjem delu lica dok ova regije postaje manje izražena.

Zbog toga je jedan od načina uklanjanja nazolabijalnih bora aplikacija hijaluronskih filera upravo u tačno određene tačke jagodične regije kako bi se nadoknadio izgubljen volumen celokupne regije. Ove anatomske tačke nazivaju se MD kodovi (medicinski kodovi) i obeležene su kao Ck1, Ck2, Ck3 i Ck4. (skraćenica od eng. cheek što znači jagodica).
Ovo se radi na upravo ovaj način, jer se aplikacijom hijalurona u ove tačke dolazi do blagog liftinga lica i smanjenja nazolabijalnih bora. Kako bismo došli do maksimalnih rezultata, istovremeno se mala količina hijalurona aplikuje direktno u boru, pa je kompletan rezultat ove dve istovremene metode znatno smanjena dubina bora oko usana i njihova manja vidljivost.

Koji su efekti tretmana hijaluronom za nazolabijalne bore?

Nakon tretmana hijlaluronskim filerima po MD kodovima i direktnom aplikacijom hijaluorna u bore videćete u svom odrazu u ogledalu da:

  • Bore oko usana su manje vidljive

  • Dolazi do blagog zatezanja srednje i donje trećine lica

  • Efekat je prirodno podmlađen izgled lica

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

nazolabijalne bore hijaluron

Po završetku tretmana hijaluronoskim filerima pacijenti se odmah vraćaju uobičajenim aktivnostima, bez modrica, otoka i oporavka.

Vreme trajanja tretmana je oko 30 minuta.

Koji hijaluronski fileri se koriste prilikom tretmana?

U našoj ordinaciji je se od samog starta koriste isključivo najkvalitetniji hijaluronski fileri koji se stapaju sa tkivom i koji daju prirodan izgled. Korišćenjem kvalitetnih preparata dobija se najbolji efekat, čije je vreme trajanja do čak 24 meseca. U pitanju su provereni, kvalitetni preparati hijaluronskih filera kao što su Juvederm fileri Vycross generacije ( Juvederm Volift za nazolabijalne bore) koje odlikuje maksimalna bezbednost, prirodan efekat i dugotrajnost. Takođe koristimo Restylane i Teosyal filere, koji ne zaostaju za gore pomenutim brendom.

Da li će se zadržati prirodan izgled lica nakon popunjavanja bora hijaluronskim
filerima?

Uklanjanje, odnosno korekcija nazolabijalnih bora hijaluronskim filerima ima za cilj vraćanje mladalačkih kontura licu tako što se bore oko usana popunjavaju i postaju manje vidljive. Upravo zbog toga koristimo posebnu tehniku po  MD kodovima , koja se pokazala najefikasnijom jer ona upravo targetira tačke u kojima je
došlo do najvećeg gubitka volumena pod uticajem starenja. Na ovaj način sa minimalnom količinom hijalurona dobijamo odličan efekat uz apsolutno poštovanje prirodnog izgleda.

  • Suve i tanke kože

  • Dehidrirane kože

  • Fotooštećene kože
  • Pojave prvih znakova starenja i prvih bora

Koliko dugo traje efekat hijalurona na nazolabijalne bore?

nazolabijalne bore hijaluron

Efekat korekcije nazolabijalnih bora hijaluronom, ukoliko se radi o kvalitetnim hijaluronskim filerima kao što su Juvederm fileri traje 12-15 meseci.

Koji se još materijali koriste za popunjavanje nazolabijanih bora hijaluronskim
filerima?

Nazolabijalne bore  moguće je korigovati i drugim filerima kao što su Radiesse ili Elansse filera, međutim nakon dugogodišnjeg iskustva i rada sa pacijentima provereno znamo da hijaluronski fileri predstavljaju najsigurnije rešenje, jer ih je uvek moguće ukloniti pomoću enzima hijaluronidaze.

Uklanjanje bora oko usana i neželjeni efekti

Važno je napomenuti da sve intervencije radite isključivo kod sertifikovanih lekara za injekcione metode, kao i da proverite da li koriste pouzdane, proverene i bezbedne preparate.
Naša ordinacija se najstrože pridržava ovih pravila, pa je intervencija popunjavanja nazolabijalnih bora kod nas gotovo bez neželjenih efekata. Kažemo gotovo, jer može doći do prolaznog, blagog otoka u regiji koja se tretira i pojave manjih modrica koje prolaze za nekoliko dana, a lako se prikrivaju korektorom u tom periodu.

Kada je pravo vreme za uklanjanje nazolabijalnih bora?

Svaka koža i svako lice je individualno, drugačiji je tip kože, kvalitet, potkožna tkiva i koštani deo. Pa je tako i starenje drugačije kod svakog od nas, jer se nekada mladalački izgled duže zadržava, dok je usled mnogih faktora koji čine nega, fizionomija i genetika moguće i ranije starenje kože nego što se to dešava kod osoba istih godina. Ali ako bismo morali okvirno da definišemo vreme, odgovor je da do pojave nazolabijalih bora koje su izražene dolazi nakon 30 godine godine, pa ovu intervenciju najčešće rade pacijenti između 30 i 45 godine.
Ukoliko je reč o starijim pacijentima ova intervencija se mora raditi kombinovano sa drugim metodama, jer smanjen volumen, elastičnost i masno tkivo u ovom slučaju ne nestaje samo u srednjem delu lica, već se gubi u svim delovima lica. Zbog toga se tretman hijaluronskim filerima kod pacijenata preko 45 godine preporučuje za predeo jagodica, zonu donje vilice, brade i tačno određene tačke kojima će se dati potpora licu kako bi svaki deo lica bio zategnut i deo jedne iste celine. Na ovaj način se postiže lifting lica i vraća mladalački izgled koji deluje potpuno prirodnu bez narušavanja osnovnih kontura lica.

Kakva su iskustva nakon tretmana hijaluronskim filerima?

Kao što ste mogli da primetite na našim društvenim mrežama, rado delimo rezultate naših zadovoljnih pacijenata i pokazujemo fotografije pre i posle kako biste se i sami uverili u efekte tretmana koje planirate da uradite. Ali, nismo samo mi oni koji dele sa ponosom fotografije, već to rade i naši pacijenti što nam pričinjava posebno zadovoljstvo, jer jasno pokazuje da su zadovoljni sobom, svojim novim izgledom, odnosno našim radom. Jelena je na svom Instagramu ispod fotografije koju je danas okačila napisala:
– Drage dame, sve ste me pitale o kojoj se kremi ili filteru se radi kada sam okačila prošli #selfie, pa ovom prilikom želim svima da odgovorim. Nema te kreme, seruma ili filtera koji može da vam pomogne u 35 godini, pogotovo ako imate dvoje male dece i ne spavate kao sav normalan svet. A kada se pojave bore oko usana koje su me nervirale na svakoj slici jedno rešenje je magičan tretman hijaluronom nakon koga izgledate odmah ovako!  Veliko hvala svima na komplimentima! ;)

Galerija pre i posle popunjavanja nazolabijalnih bora

  • Hijaluron pre i posle 8
  • Remodelacija lica filerima 1a
  • Hijaluron pre i posle 9

Cena tretmana hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od toga da li se koja regija se popunjava što se procenjujen na prvom pregledu kada se utvrdi stanje kože, kao i od odabira preparata hijaluronskih filera i količine koja se aplikuje u kožu. Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite.

Dodatna pitanja i odgovori o nazolabijalnim borama?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite ili nam pišite, bez oklevanja, jer tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja!

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: