Nazolabijalne bore su dublje ili pliće linije koje se protežu od korena nosa do ugla usana. One su jedan od glavnih razloga zbog kog lice izgleda starije i umornije. Popunjavanjem ovih bora hijaluronskim filerima efikasno i dugotrajno se vraća mladolik i svež izgled lica!

Mladoliko lice izgleda sveže, jedro i blistavo, a kako godine prolaze starenjem koža gubi sjaj, bore postaju sve izraženije, nestaju volumen i tonus i lice gubi svoje prvobitne konture. Posebno na stariji izgled lica utiču nazolabijalne bore, koje se često nazivaju bore smejalice, iako zapravo daju tužan i umoran izgled licu. Bore oko usana su vidljive i kod mlađih i starijih osoba, zapravo su vidljive tokom celog života. Ali, kada sa starenjem počnu da se produbljuju i narušavaju lepotu lica, tada je vreme da se vrati kalendar nekoliko godina unazad!
Upravo zbog toga je popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluronskim filerima jedna od najtraženijih procedura od strane naših pacijenata.
Pre nego što se opredelite za ovaj tretman, saznajte sve odgovore na pitanja, kako ne biste imali nedoumice i kako biste saznali da li je ovaj tretman za vas!

nazolabijalne bore fileri

Kako nastaju nazolabijalne bore?

Starenjem dolazi do:

  • resorpcije jagodičnih kostiju, te zbog smanjenja potpore dolazi do „pada“ masnog tkiva ka donjem delu obraza i nazolabijalne bore postaju izraženije.
  • gubljenja masnog tkiva u središnjem delu lica što dovodi i do pojave udubljenih podočnjaka, opuštanja obraza što dodatno čini bore oko usana vidljivijim.
  • Koža se istanjuje, smanjuje se njena elastičnost i čvrstina, pa to dodatno utiče na veću izraženost nazolabijalnih bora.

Kako ukloniti nazolabijalne bore?

Najefikasnija nehirurška procedura uklanjanja nazolabijalnih bora je popunjavanje hijaluronskim filerima. Kako bismo objasnili zašto je ovo jedan od najučinkovitijih načina, vraćamo se korak unazad kada smo govorili o njihovom nastanku. Naime, jedan od glavnih uzroka pojave nazolabijalnih bora je gubitak potkožnog i koštanog tkiva u srednjoj trećini lica, preciznije u jagodicama. Starenjem, jagodice su manje uočljive, stapaju se sa obrazima a lice počinje da se širi u svom donjem delu. Zbog toga je jedan od načina tretiranja nazolabijalnih bora ubrizgavanje hijaluronskih filera u tačno određene tačke jagodične regije. Ove anatomske tačke nazivaju se MD kodovi (medicinski kodovi) i obeležene su kao Ck1, Ck2, Ck3 i Ck4 (skraćenica od eng.cheekbone što znači jagodica).
Na ovaj način, ubrizgavanjem hijalurona u ove tačke dolazi do blagog liftinga lica i smanjenja nazolabijalnih bora. Kako bismo došli do optimalnih rezultata, istovremeno se mala količina hijalurona aplikuje direktno u boru. Kompletan rezultat ove dve istovremene metode je znatno smanjena dubina bora oko usana i njihova manja vidljivost.
Sve o podmlađivanju i podizanju središnjeg dela lica, pročitajte na stranici Konturisanje, oblikovanje i povećanje jagodica hijaluronskim filerima.


Koji su efekti tretmana hijaluronom za nazolabijalne bore?

Nakon tretmana hijlaluronskim filerima po MD kodovima i direktnom aplikacijom hijalurona u bore videćete u svom odrazu u ogledalu da:

  • Bore oko usana su manje vidljive
  • Dolazi do blagog zatezanja srednje i donje trećine lica
  • Efekat je prirodno podmlađen izgled lica
nazolabijalne bore hijaluron

Kako izgleda popunjavanje nazolabijalnih bora?

Tretman počinje pregledom lekara specijaliste koji utvrđuje stanje jagodica, potkožnog tkiva i dubinu nazolabijalnih bora. Na osnovu fizionomije vašeg lica određujemo način i količinu hijaluronskih filera koje ćemo aplikovati. Nakon detaljnog čišćenja lica na regiju koja će biti tretirana nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme kako bi tretman u nastavku bio potpuno bezbolan. Zatim se hijaluron precizno ubrizgava tankim iglicama ili kanilom u tačno određene tačke, ali se i manja količina hijalurona ubrizgava u samu boru.
Po završetku tretmana hijaluronskim filerima pacijenti se odmah vraćaju uobičajenim aktivnostima, bez vremena oporavka. Vreme trajanja tretmana je oko 45 minuta.

Koji hijaluronski fileri se koriste prilikom tretmana?

U našoj ordinaciji je se koriste isključivo registrovani i vrhunski, svetski priznati hijaluronski fileri koji se stapaju sa tkivom i koji daju prirodan izgled. Korišćenjem kvalitetnih preparata dobija se najbolji efekat, čije je vreme trajanja do čak 24 meseca. U pitanju su preparati hijaluronskih filera kao što su Juvederm fileri Vycross generacije ( Juvederm Volift za nazolabijalne bore) koje odlikuje maksimalna bezbednost, prirodan efekat i dugotrajnost. Takođe koristimo Restylane i Teosyal filere, koji ne zaostaju za gore pomenutim brendom.

Da li će se zadržati prirodan izgled lica nakon popunjavanja bora?

Korekcija nazolabijalnih bora hijaluronskim filerima ima za cilj vraćanje mladalačkih kontura licu tako što se bore oko usana popunjavaju i postaju manje vidljive. Upravo zbog toga koristimo MD kodove, tehniku ubrizgavanja hijalurona koja se pokazala najefikasnijom jer tretira tačke u kojima je došlo do najvećeg gubitka volumena. Na ovaj način sa minimalnom količinom hijalurona dobijamo odličan efekat uz apsolutno poštovanje prirodnog izgleda.

Koliko dugo traje efekat hijalurona na nazolabijalne bore?

Efekat korekcije nazolabijalnih bora hijaluronom, ukoliko se radi o kvalitetnim hijaluronskim filerima kao što su Juvederm fileri traje 12-15 meseci.

Koji se još dermalni fileri koriste za popunjavanje nazolabijanih bora?

Nazolabijalne bore moguće je korigovati i drugim filerima kao što su Radiesse ili Elansse filera. Međutim nakon dugogodišnjeg iskustva i rada sa pacijentima, znamo da hijaluronski fileri predstavljaju najsigurnije rešenje, jer ih je uvek moguće ukloniti pomoću enzima hijaluronidaze.

nazolabijalne bore hijaluron

Popunjavanje nazolabijalnih bora i neželjeni efekti

Važno je napomenuti da sve intervencije radite isključivo kod sertifikovanih lekara za injekcione metode, kao i da proverite da li koriste registrovane i bezbedne preparate.
Naša ordinacija se najstrože pridržava ovih pravila, pa je intervencija popunjavanja nazolabijalnih bora kod nas gotovo bez neželjenih efekata. Kažemo gotovo, jer može doći do prolaznog, blažeg otoka i pojave manjih modrica koje prolaze za nekoliko dana, a lako se prikrivaju korektorom.

Kada je pravo vreme za popunjavanje nazolabijalnih bora?

Svaka koža i svako lice je individualno, drugačiji su tip kože, njen kvalitet, potkožno tkivo i koštani deo. Tako je i sam proces starenja različit – kod nekih osoba se mladalački izgled duže zadržava, dok je kod drugih moguće i ranije starenje kože usled mnogobrojnih spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Ipak, ako bismo morali okvirno da definišemo vreme, odgovor je da do pojave nazolabijalih bora dolazi nakon 30. godine godine, pa ovaj tretman najčešće rade pacijenti između 30 i 45 godine.
Ukoliko je reč o starijim osobama, često se moraju korigovati hijaluronom i druge regije lica, jer smanjen volumen, elastičnost i masno tkivo u ne nestaje samo u središnjem delu lica, već se gubi u svim njegovim delovima. Zbog toga se tretman hijaluronskim filerima kod osoba preko 45 godina preporučuje za predeo jagodica, zonu donje vilice, brade i tačno određene tačke kojima će se dati potpora licu kako bi svaki deo lica bio zategnut. Na ovaj način se postiže lifting lica i vraća mladalački izgled koji deluje potpuno prirodno bez narušavanja kontura lica.

Sve o podizanju i zatezanju lica hijaluronskim filerima pročitajte na stranici Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka.

Nazolabijalne bore- pre i posle popunjavanja hijaluronom

  • Hijaluron pre i posle 8
  • Remodelacija lica filerima 1a
  • Hijaluron pre i posle 9

Popunjavanje nazolabijalnih bora-iskustva?

Kao što ste mogli da primetite na našim društvenim mrežama, rado delimo rezultate naših zadovoljnih pacijenata i pokazujemo fotografije pre i posle. Ali, nismo samo mi oni koji dele sa ponosom fotografije, već to rade i naši pacijenti. Jelena je na svom Instagramu ispod fotografije koju je danas okačila napisala:

– Drage dame, sve ste me pitale o kojoj se kremi ili filteru se radi kada sam okačila prošli #selfie, pa ovom prilikom želim svima da odgovorim. Nema te kreme, seruma ili filtera koji može da vam pomogne u 35. godini, pogotovo ako imate dvoje male dece i ne spavate kao sav normalan svet. A kada se pojave bore oko usana koje su me nervirale na svakoj slici jedno rešenje je magičan tretman hijaluronom nakon koga izgledate odmah ovako! Veliko hvala svima na komplimentima! ;)

Nazolabijalne bore- cene, dodatna pitanja

Cene hijaluronskih filera saznajte na stranici Cenovnik. Ako imate dodatnih pitanja ili želite da zakažete svoje konsultacije, pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.

 

O tretmanu:

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

 povecanje-popunjavanje-i-konturisanje-usana-hijaluronom

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Korekcija oblika, konture i asimetrije. Isticanje volumena i prirodne senzualnosti usana.

oblikovanje jagodica filerima i kontura

OBLIKOVANJE JAGODICA

Oblikovanje, podizanje i podmlađivanje središnjeg dela. Naglašavanje jagodica – top model look.

Uklanjanje podočnjaka korekcija filerima

KOREKCIJA PODOČNJAKA

Popunjavanje udubljenih podočnjaka. Otklanjanje znakova umora i tamnih senki oko očiju.

Oblikovanje brade i vilice hijaluronom

OBLIKOVANJE BRADE I VILICE

Popunjavanje donje trećine lica, ublažavanje visećih jastučića i korekcija uvučene brade i nejasnih kontura vilice- jawline.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.