fbpx
Dr Miloš Živković I Dr Ivica Jeremić
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
1 View
Podmlađivanje vrata i dekoltea

Vrat i dekolte predstavlja nezaobilazni deo anti age tretmana.  Starenje ovih regija je praćeno nastankom flekica kao posledica sunčevog zračenja, gubitkom elastičnosti, a bore na vratu i bore na dekolteu postaju vidljive. Takođe usled istanjenja kože i pojačane mišićne aktivnosi dolazi do isticanja vertikalnih mišićnih traka- platizma.

Tretmani koji ostvaruju najbolji efekat su hijaluronski fileri, tretman botoksom i tca piling. Koji tretman ćemo izabrati zavisi od problema koji treba rešiti.

Tretman Juvederm Volite hijaluronskim filerom

Starenjem dolazi do opuštanja i istanjenja kože vrata zbog čega se pojavljuju horizontalne bore na vratu i vertikalne bora na dekolteu.

Za korekciju bora na vratu, bora na dekolteu, ali i hidrataciju i poboljšanje tonusa koristimo poseban hijaluronski fileri namenjen za delikatnu regiju vrata i dekoltea-Juvederm Volite

Tokom tretmana duž čitave površina kože se aplikuju kapljice hijaluronske kiseline koje dugotrajno hidriraju kožu.Bore na vratu i bore na dekolteu postaju manje vidljive. Osim toga hijaluronska kiselina daje potporu koži, dovodi do stimulacije sinteze kolagena i poboljšanja tonusa i kvaliteta kože.

HIJALJURONSKI FILERI ZA TRETMAN VRATA DOVODE DO:

* Unapređenja teksture kože → Hidrirana i glatka koža

* Poboljšanja elastičnosti → Zategnutija i gipka koža

* Bolje hidratacije → Visoka sposobnost hijaluronske kiseline da vezuje vodu doprinosi hidrataciji kože

* Poboljšanja tonusa kože → Hijaluronska kiselina aplikovana u kožu daje potporu epidermalnom sloju stimulišući sintezu medjućelijske supstace u kolagena

TRETMAN BOTOKSOM

Prekomerna aktivnost mišića vrata i dekoltea vremenom dovodi do izraženih uždužuh traka na vratu, horizontalnih bora vrata i vertikalnih bora dekoltea.

Smanjenje prekomerne mišićne aktivnosti dovodi i do značajnog ublažavanja pre svega uzdužnih traka i vertikalnih linija, dok za ublažavanje horizontalnih bora dobre rezultate dobijamo hijaluronskim filerima.

Tretman Botoksom može biti odličan izbor za tretman vrata, prvenstveno za tretiranje uzdužnih traka na vratu platizma) i vertikalnih bora na dekolteu.O tretmanu lica botoksom pročitajte više ovde.

Tretman vrata botoksom dovodi do:

→ Smanjenja izraženosti vertikalnih traka vrata i bora dekoltea.

→ Koža postaje sjajna, glatka i svežija
TCA PILING

Pojava flekica na dekolteu je česta pojava i nastaje usled dugotrajnog izlaganja suncu. Uspešno i jednostavno se rešava primenom TCA pilinga. Ovaj piling dovodi do uklanjanja površinskog, oštećenog sloja kože i do obnavljanja dubljih slojeva kože. Osim uklanjanja flekica, dolazi i do podmlađivanja i regeneracije kože dekoltea.

TCA piling uspešno:

→ Uklanja pigmentacije

→ Obnavlja površinu kože ujednačavajući teksturu

→ Stimuliše sintezu kolagena čime popravlja tonus kože