Oblikovanje i povećanje jagodica hijaluronskim filerima dovodi do podizanja i podmlađivanja lica, atraktivnijeg izgleda, kao i smanjenja nazolabijalnih bora i podočnjaka.

Postoji nekoliko simbola ženske lepote koje smatramo najuočljivijim kada ugledamo nečije lice, ali samo jedan od njih može da doprinese da celo lice izgleda potpuno drugačije – visoko postavljene jagodice! Naglašene, oblikovane i visoke jagodice su bezvremen simbol lepote decenijama i vekovima unazad, a tako je i danas. Možete se i sami uveriti dok razmišljate o ženama koje smatrate simbolima lepote po svojim merilima. Na našoj listi to su glumice Odri Hepbern, Kira Najtli, čuvena Anđelina Džoli ili manekenke Naomi Kembel, Kejt Mos ili Adriana Lima. Primetićete i sami da svaka od ovih prelepih žena ima upečatljive, naglašene i visoko postavljene jagodice. Takođe, verujemo da ste i sami primetili, tokom šminkanja, da kada konturišete lice bronzerom, rumenilom ili hajlajterima jagodice dolaze u prvi plan. Zato nimalo ne čudi što je najveći broj video tutorijala koji se odnose na šminku, na Internetu i društvenim mrežama, posvećen upravo konturisanju lica i naglašavanju jagodica.

Jagodica oblikovanje

Ukoliko želite da istaknete svoju prirodnu lepotu i podignete je na sledeći nivo i kada nemate slojeve šminke, popunjavanje i oblikovanje jagodica hijaluronskim filerima je idealan izbor! Ova estetska intervencija ne narušava vaše crte lica, već naprotiv, dodatno naglašava ostale delove lica koje volite – oči, vilicu, čelo, usne, nos.

Oblikovanje jagodica hijaluronom- za lepše i podmlađeno lice

Procedura oblikovanja jagodica jednako je zastupljena kod mlađih osoba kako bi naglasile jagodičnu regiju i konture lica, ali i starijih osoba koje žele da povrate mladalački izgled.
Ukoliko tragate za procedurom koja će podmladiti vaše lice koje je izgubilo volumen i počelo da „visi“, ako su vaše nekadašnje visoko postavljene jagodice prestale da se ističu, ova procedura to menja nakon samo nekoliko minuta. Korekcija jagodica ne doprinosi samo lepoti srednjeg dela lica, već dovodi i do značajnog smanjenja podočnjaka, nazolabijalnih bora, marionetskih bora i blagog efekta liftinga lica.
Popunjavanje i konturisanje jagodica hijaluronskim filerima, jedan od je od naših omiljenih tretmana, ali i naših pacijenata. Razlog leži u činjenici da na potpuno neinvazivan način dobijamo optimalne rezultate u oba slučaja – kada želite da naglasite svoju mladalačku lepotu, ili kada želite da podmladite lice!

Zašto se hijaluron koristi za oblikovanje jagodica?

Hijaluronska kiselina se nalazi u našem telu, te ubrizgavanjem ne dolazi do neželjenih reakcija i komplikacija, jer je organizam prepoznaje kao svoj sastavni deo. Moramo odmah da naglasimo da hijaluronski fileri moraju biti proverenog i najvišeg kvaliteta. U tom slučaju tretman hijaluronskim filerima je potpuno bezbedan, rezultati su prirodni i vidljivi odmah nakon tretmana.

Kada treba da uradite popunjavanje  jagodica?

Ovaj tretman je pravi izbor ukoliko:

 • Želite da istaknete jagodice
 • Preoblikujete crte lica
 • Vratite izgubljen volumen u predelu jagodica
 • Želite mlađi izgled lica
 • Su vam podočnjaci upali, pa lice deluje umorno i staro
 • Podignete središnji deo lica
 oblikovanje jagodica hijaluron

Kako oblikovanje jagodica smanjuje bore?

Najpre, da pođemo od fizionomije jagodica, odnosno da odgovorimo na pitanje šta čini lepo oblikovane, istaknute jagodice. Naglašene jagodice čine istaknute kosti u ovom predelu lica, ali i masno tkivo koje ih pokriva a ova dva faktora zajedno utiču na krajnji izgled jagodica. Starenjem se koštani volumen vrha jagodičnih kostiju smanjuje kao i masno tkivo u jagodičnoj regiji. Tada dolazi do pojave opuštenosti kože, gubitka volumena, nazolabijalnih bora i „pada“ lica. Ovaj gubitak potpore dovodi i do pojave udubljenih podočnjaka.

Šta se dešava sa podočnjacima nakon popunjavanja jagodica?

Kada aplikujemo hijaluronske filere u jagodičnu regiju, koja se nalazi neposredno ispod podočnjaka, nadoknađuje se izgubljeni volumen masnog tkiva i daje se vidna podrška podočnjaku. Ovo dovodi do značajnog smanjenja podočnjaka koji su kao posledica starenja upali, a rezultat nakon procedure je svež, odmoran i podmlađen izgled lica.

Kako da se nakon popunjavanja jagodica zadrži prirodan izgled lica?

Oblikovanje i popunjavanje jagodica hijaluronskim filerima ima za cilj vraćanje mladalačkih kontura i volumena jagodica. Za oblikovanje jagodica koristimo tehniku oblikovanja po MD kodovima, odnosno po određenim tačkama gde je starenjem došlo do najvećeg gubitka volumena. Osim nje primenjujemo i ostale, savremene tehnike za povećanje, podizanje i oblikovanje jagodica. Na ove načine sa minimalnom količinom hijalurona dobijamo odličan efekat uz apsolutno poštovanje prirodnog izgleda.

jagodice hijaluron mdkodovi
MD KODOVI za ubrizgavanje hijalurona u jagodice- Cheek (obraz) tačka 1, Cheek (obraz) tačka 2, Cheek (obraz) tačka 3.

Koji hijaluronski fileri se koriste?

U našoj ordinaciji koriste se isključivo najkvalitetniji hijaluronski fileri, proverenog i pouzdanog kvaliteta, koji se potpuno stapaju sa tkivom. Zato što koristimo samo proverene i potpuno bezbedne preparate vrlo transparentno govorimo o tome koji su to, kako biste se proverom i sami uverili u njihov kvalitet.

Kako izgleda tretman popunjavanja i konturisanja jagodica?

Pre same procedure, najpre se obavlja pregled kako bi se utvrdilo postojaće stanje koštanog dela i potkožnog tkiva jagodične regije. Na osnovu pregleda i razgovora utvrđuje se količina hijalurona koja će se koristiti prilikom ubrizgavanja. Zatim se detaljno čisti lice kako bi se naneo lokalni anestetik u vidu kreme koji čini da procedura bude bezbolna. Kada anestetik počne da deluje, lekar preciznim ubodima pomoću iglice ili tupe kanile ubrizgava hijaluron u unapred određene tačke jagodične regije. Nakon što se završi tretman možete se vratiti uobičajnim aktivnostima, jer nije potrebno vreme za oporavak.

Kakvi su rezultati nakon popunjavanja i oblikovanja jagodica?

Rezultate možete videti odmah nakon tretmana, a ono što možete očekivati su:

 • Lepo oblikovane i naglašene jagodice
 • Istaknute konture
 • Mladalački izgled
 • Nazolabijalne bore i podočnjaci su manje vidljive
 • Središnji deo lica je podignut
 • Tonus lica je čvršći i zategnut

Koliko dugo traje efekat?

Naša ordinacija koristi samo najkvalitetnije hijaluronske filere –Juvederm, Teosyal, Restylane. Za regiju jagodica preporučujemo hijaluronski filer Juvederm Voluma, koji daje efekat od čak 2 godine. Nakon ovog perioda, ili par meseci ranije, možete ponoviti tretman popunjavanja i konturisanja jagodica.

Oblikovanje, podizanje i popunjavanje jagodica – pre i posle?

 • Hijaluronski fileri-nazolabijalne bore pre i posle 7a
 • Hijaluronski fileri-jagodice-nazolabijalne bore pre i posle 7
 • Hijaluron-tretman celog lica
 • hijaluronski fileri tretman celog lica pre i posle

Oblikovanje, podizanje i popunjavanje jagodica – iskustvo

Osim što uživamo gledajući fotografije pre i posle, posebnu satisfakciju nam pričinjavaju utisci naših zadovoljnih pacijenata. Delimo sa vama upravo pristiglu poruku od Ane:

– Doktore, samo da vam javim u jednoj rečenici utisak – Mislim da se moj muž ponovo zaljubio u mene! Šalu na stranu, prezadovoljna sam, kao da ste vratili sat unazad, a sve izgleda potpuno prirodno! Svaka čast i beskrajno hvala! :)

Ukoliko želite da samo jednom promenom na licu znatno doprinesete svojoj lepoti ili da podmladite svoj izgled, birajte proceduru koja daje momentalne rezultate! Oblikovanje i popunjavanje jagodica hijaluronskim filerima najviše doprinosi vašem izgledu i to odmah nakon intervencije!

Oblikovanje i popunjavanja jagodica-cena?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od toga količine hijaluronskih filera koja se aplikuje u kožu. Detaljnije o cenama saznajte na stranici Cenovnik.

Dodatna pitanja o korekciji jagodica hijaluronom?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com, odgovaramo sa zadovoljstvom na sva vaša pitanja!

 

O tretmanu:

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

 povecanje-popunjavanje-i-konturisanje-usana-hijaluronom

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Korekcija oblika, konture i asimetrije. Isticanje volumena i prirodne senzualnosti usana.

Uklanjanje podočnjaka korekcija filerima

KOREKCIJA PODOČNJAKA

Popunjavanje udubljenih podočnjaka. Otklanjanje znakova umora i tamnih senki oko očiju.

nazolabijalne bore tretman

Nazolabijalne bore

Popunjavanje izraženih ili plićih nazolabijalnih bora, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.