Frakcioni laser Candela CO2 – ablativni laser za podmlađivanje i zatezanje kože, uklanjanje ožiljaka, strija i promena na koži, blefaroplastiku (uklanjanje viška kože i zatezanje kapaka), vaginalnu rejuvenaciju i ostale procedure iz oblasti dermatologije i plastične hirurgije.

Candela CO2 frakcioni laser predstavlja zlatni standard kada govorimo o nehirurškom zatezanju kože, uklanjanju bora, ožiljaka, hiperpigmentacija i strija. Reč je o prvom, potpuno integrisanom laseru koji daje brže rezultate uz znatno kraći period oporavka. Komforno, bezbedno i sigurno za pacijente.
Ukoliko niste zadovoljni stanjem svoje kože i pitate se šta bi bilo pravo rešenje za vas, onda je vreme da vam predstavimo frakcioni Candela CO2 laser. Čak 52 miliona pacijenata širom sveta do sada je uklanjalo bore upravo ovim laserom!
Zato smo spremili za vas odgovore na sva pitanja koja nam pacijenti najčešće postavljaju. Tako ćete saznati da li ste i vi idealan kandidat za CO2 laser.

frakcioni laser

Šta je CANDELA frakcioni CO2 laser?

Candela CO2 laser predstavlja multifunkcionalni uređaj koji se koristi u estetskoj medicini, dermatologiji, plastičnoj hirurgiji i ginekologiji. Radi se o prvom, potpuno integrisanom laseru na svetu koji potpisuje Candela, jedna od vodećih svetskih kompanija na polju uređaja za estetsku i antiage medicinu.
Candela CO2 je frakcioni ablativni laser koji omogućava brzo vidljive i trajne rezulate. Poseduje četiri posebna nivoa rada, te je tako potpuno prilagođen individulanim potrebama pacijenata. Ovaj laser veoma precizno cilja i efikasno tretira najrazličitije promene na koži, ostavljajući okolno, zdravo tkivo netaknutim. Tako se postiže brže zarastanje kože i ubrzava period oporavka. Upravo, to je pacijentima jedna od najvažnijih stavki kada se opredeljuju za neku od estetskih i antiage procedura.

Šta je laser?

Ukoliko niste upoznati sa pojmom lasera, da kratko pojasnimo. Sama reč LASER je skraćenica od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, što u prevodi znači sledeće: pojačanje svetlosti stimulisanom emisijom zračenja.
Laserski zraci se koriste da bi se prodrlo u tkivo radi lečenja različitih medicinskih i estetskih problema. Svetlost visoke energije se pretvara u toplotu koja deluje na problematična područja. Blaži tretmani deluju samo na površinu kože, a oni jači prodiru i u dublje slojeve.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Frakcioni CO2 laser-šta se sve može tretirati?

Zbog izuzetnih mogućnosti samog lasera, spektar promena i stanja na koži koje CO2 laser može efikasno da tretira je zaista širok:

 • Bore i fine linije;
 • Hiperpigmentacije (posebno fotooštećenja) i staračke pege;
 • Ožiljke od akni, hipertrofični i ostale vrste ožiljaka (npr. nakon operacija);
 • Strije;
 • Ujednačava ten i poboljšava teksturu kože, smanjuje pore;
 • Dubinski obnavlja i zateže kožu;
 • Uklanja bradavice i kondilome;
 • Ovaj laser se koristi za vaginalnu rejuvenaciju i rešava problem vaginalne atrofije,
 • Njime se mogu obavljati i manji hirurški zahvati, poput blefaroplastike – uklanjanje viška kože i zatezanje očnih kapaka. Saznajte i koje su mogućnosti za nehirurško podizanje kapaka klikom na link.

Kako funkcioniše frakcioni CO2RE laser?

Ono što CO2 laser čini jedinstvenim je upotreba dvojnog laserskog talasa koji može istovremeno da tretira kako površinski sloj kože (epidermis), tako i dublji sloj kože (dermis). Zato se naziva integrisani laser.

 • Najpre, laserom se izvodi ablativni tretman tokom kojeg se uklanja tanki, gornji sloj oštećene kože;
 • Zatim, laser stvara mikro kanale u dubljim slojevima kože, a zagrevanjem tkiva se stimuliše proizvodnja kolagena i novih ćelija kože;
 • Njegovi zraci prodiru do željene dubine oštećenog sloja i ciljano deluju isključivo na oštećenu kožu. Okolno zdravo tkivo ostaje netaknuto, što će omogućiti brže zarastanje kože i skraćuje se period oporavka;
 • Candela CO2 laser emituje infracrveni zrak svetlosti talasne dužine 10600 nm. Ovi zraci dizajnirani su tako da isporučuju energiju u malu fokalnu tačku i tako izazivaju uništavanje oštećenog tkiva;

Najvažnije, iako je veoma moćan i efikasan, Candela CO2 frakcioni laser je pre svega nežan prema koži pacijenta. Rezultat je brz, komforan i bezbedan tretman sa kraćim vremenom oporavka u poređenju sa tradicionalnim laserima.

Kako laser CO2RE deluje na kožu, pogledajte ovde.

frakcioni laser koža kolagen

Razlika između Candela CO2 i Erbium lasera?

Erbium laseri su ablativni laseri što znači da uklanjaju samo površinski sloj kože. Osnovna prednost C02RE lasera je u tome što je on frakcioni ablativni laser, što znači da deluje kako na površinske, tako i na dublje slojeve kože. Upravo zbog toga su CO2 (ugljen dioksidni) laseri efikasniji.
Period oporavka nakon tretmana Erbium laserima jeste kraći u odnosu na CO2 lasere, ali efekti podmlađivanja ili uklanjanja ožiljaka i strija su neuporedivo bolji uz pomoć CO2RE lasera.

Candela C02 frakcioni laser : ključne prednosti

CO2 frakcioni laser poseduje 4 različita nivoa rada koji omogućavaju tretiranje različitih promena na koži. U zavisnosti od želja i potreba pacijenata, prilagođava se i sam rad lasera i određuje se koji će tretman biti obavljen.

 1. Light mode osvežava kožu i može se smatrati laganim pilingom i čišćenjem kože. Ovaj tretman se može raditi u kombinaciji sa mezoterapijom, biorevitalizacijom ili PRP tretmanom;
 2. Mild mode deluje na površinske i dublje slojeve kože. Pospešuje stvaranje kolagena i na taj način poboljšava i ujednačava teksturu kože;
 3. Deep mode podrazumeva dublji frakcioni tretman. Namenjen je za ublažavanje finih linija, bora i ožiljaka;
 4. Fusion mode kombinuje Deep i Light moda i tako izvodi epidermalno i dermalno podmlađivanje i zatezanje kože.

Da li je tretman CO2 laserom bezbedan?

Naravno! Svi tretmani i procedure u našoj ordinaciji podrazumevaju upotrebu registrovanih i kvalitetnih preparata i aparata. Tako je i u slučaju tretmana Candela C02 frakcionim laserom.

Pogledajte brojke koje to dokazuju:

 • Ovaj laser smatra se zlatnim standardom u regeneraciji i podmlađivanju kože. Američka agencija za hranu i lekove (USFDA) odobrila je upotrebu CO2 lasera za izvođenje više od 90 različitih zahvata;
 • Čak 52 miliona pacijenata korigovalo je bore CO2 laserom;
 • Više od 15 miliona pacijenata podvrgnulo se tretmanu uklanjanja hiperpigmentacija na koži ovim laserom;
 • A još 15 miliona pacijenata uklanjalo je ožiljke CO2 laserom.

Kao i uvek, postoje određene stvari koje treba da znate pre odlaska na estetski tretman. Napominjemo da je veoma važno da tretmane radite u medicinskoj ustanovi od poverenja, kod lekara koji su obučeni, iskusni i sertifikovani.

CO2 frakcioni laser-ko je idealan kandidat ?

Ukoliko imate oštećenja kože od sunca -hiperpigmentacije, tamne fleke, staračke pege, plitke bore i fine linije na licu, grublju teksturu kože ili ožiljke, onda ste idealan kandidat za ovaj tretman.
Frakcioni CO2 laser pružiće vam nežniju, zdraviju i podmlađenu kožu, bez dugog perioda oporavljanja. Osvrnimo se na nekoliko situacija u kojima ovaj laser postiže vrhunske rezultate.

frakcioni laser

frakcioni CO2 laser za bolju teksturu kože i fotooštećenja

Sunčevo zračenje je jedan od najčešćih uzročnika prevremenog starenja kože, pojave bora i sitnih oštećenja i fleka na koži. Frakcioni CO2 laser izgrađuje novi kolagen u koži, ali deluje i kao piling. U zavisnosti od stepena oštećenja kože i zastupljenosti pigmentacija, prilagođava se intenzitet tretmana.
Rezultati se brzo vidljivi, fotooštećenja su manje uočljiva, ten je ujednačen, a tekstura kože vidno poboljšana.

frakcioni CO2 laser za podmlađivanje kože

Kod pacijenata sa zrelom kožom moguće je blago zatezanje kože kao i uklanjanje viška kože donjih i gornjih kapaka. Postižu se rezultati nalik onima koje daje hirurška procedura, s tim što je ovaj tretman neinvazivan, manje bolan a period oporavka mnogo kraći.
Zbog snažne stimulacije dubljih slojeva kože dolazi do proizvodnje novog i kolagena. Ova vlakna formiraju potpornu mrežu kože, ona postaje zategnutija, a bore zaglađene. Najbolji efekti postižu se u uklanjanju bora oko očiju i iznad usana.

Sve o podmlađivanju kože saznajte na stranici Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea.

frakcioni CO2 laser za ožiljke od akni

Najbolje rešenje za tretiranje i lečenje ožiljaka od akni je upravo CO2RE laser. Samo jedan tretman daje dobre rezultate, dok 3 tretmana pružaju potpuno zadovoljavajuće efekte. Podjednako uspešno mogu se lečiti i sve ostale vrste ožiljaka- keloidni, ožiljci od opekotina, nakon operacija.
Kako smo već objasnili, laser pravi mikro rupe u koži, prodire u najdublje slojeve i pomaže regeneraciju kolagena. Dužina oporavka traje oko 14 dana.

frakcioni CO2 laser za strije

Lasersko uklanjanje strija je svakako najsavremenija i najefikasnija terapija. Ovi crveni, ružičasti ili bledi ožiljci nastaju najčešće na stomaku, zadnjici, bokovima, butinama usled smanjenja elastičnosti kože i pucanja vlakana u njenom srednjem sloju, dermisu.
Candela CO2RE deluje na dublje slojeve kože. Podstiče stvaranje kolagena i elastina, čime dolazi do smanjenja dubine strija, promene njihove boje i manje vidljivosti. Strije su bleđe i postepeno se stapaju sa bojom ostatka kože. Mlađe strije je lakše ukloniti, dok je starije i deblje strije teže ublažiti. Najčešće je potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigao zadovoljavajući efekat.

Candela frakcioni CO2 LASER – PRE I POSLE

Kome se ne preporučuje tretman ?

Mali je broj slučajeva kada tretmani laserom mogu biti kontraindikovani. Najčešće je to u slučaju malignih oboljenja, oboljenja krvi, a ne smeju ga raditi pacijenti koji su na terapiji izotretinoinom. Tokom trudnoće i perioda dojenja ne treba da radite laserske tretmane.
Kontraidikacije za laserske tretmane su i infektivni procesi na koži, poput herpesa ili upaljenih akni.

Da li je tretman  bolan?

Tokom tretmana pacijenti mogu osećati umerenu nelagodnost i peckanje kože. Zbog toga se pre samog tretmana nanosi anestetička krema kako bi bol bio što manji. Za najosetljivije regije lica, poput nausnica, kapaka, podočnjaka, mogu se staviti obloge od leda kako bi lice dodatno utrnulo.

Priprema kože pre tretmana

Pre tretmana frakcionim CO2 laserom neophodno je da izbegavate direktno izlaganje suncu oko 3 nedelje. U tom periodu nemojte raditi hemijske pilinge niti druge laserske tretmane. Potrebno je da lice pred tretman bude očišćeno i bez tragova šminke. Ukoliko ste na nekoj terapiji, obavezno to naglasite lekaru.

frakcioni CO2 laser-Kako izgleda treman?

Nakon što je koža očišćena i spremna za laserski tretman, važno je da oči budu zaštićene naočarima ili na neki drugi način. Peckanje i blaga neprijatnost koje se mogu osetiti zavise od nivoa rada lasera, njegove dubine prodiranja u kožu, kao i od trajanja procedure. To može biti od nekoliko minuta do pola sata.
Neposredno nakon tretmana imaćete osećaj peckanja što će nestati nakon nekoliko sati.

Oporavak kože nakon tretmana CO2 laserom

Vreme oporavka tretirane zone traje od nekoliko dana, kada su u pitanju površinski tretmani, do desetak dana, kada se rade dublji laserski tretmani. Koža će za to vreme biti veoma osetljiva i biće joj neophodna odgovarajuća nega.

 • Neposredno nakon tretmana koža izgleda kao da su na njoj opekotine od sunca, sledeći dan lagano tamni i postaje suvlja;
 • Nakon toga, koža počinje da se ljušti i peruta, da svrbi, a oko petog dana svi simptomi lagano nestaju;
 • Nedelju dana nakon tretmana ljuštenje kože je završeno, a do desetog dana crvenilo se najčešće potpuno povlači. Međutim, u slučaju intenzivnih tretmana crvenilo može trajati i do tri nedelje, ali ga pacijenti mogu prekrivati šminkom;
 • U određenim slučajevima i nakon intenzivnijih tretmana moguća je pojava manjih otoka, što ne bi trebalo da vas zabrinjava. Takođe, moguća je pojava krastica usled formiranja novog sloja kože;
 • Kada je reč o oporavku kože vrata i dekoltea, najčešće je potrebno dve do tri nedelje;
 • Kako bi oporavljanje prošlo što lakše i brže, potrebno je nanositi na kožu kremu za hidrataciju i regeneraciju kože. Preporučuje se i stavljanje hladnih obloga, ali nikako ne stavljajte led direktno na kožu;
 • Najmanje 3 nedelje nakon tretmana se ne sunčajte, ne idite u solarijum, na bazen, u saunu,;
 • 2 do 3 meseca nakon tretmana neophodna je upotreba kreme za lice sa visokim zaštitnim faktorom.

Kada ću videti prve rezultate?

Prve rezultate videćete odmah nakon što se koža oporavi. Kada je reč o blažim tretmanima, to će se desiti već nakon tri dana, a u slučaju intenzivnih tretmana, prve rezultate uočićete posle dve nedelje. Koža će biti mekša, nežnija, pigmentacije će biti manje vidljive. Fine linije i borice će biti zaglađene.

Candela frakcioni CO2 laser podstiče stvaranje novog kolagena i elastina, te će se koža iz nedelje u nedelju sve više regenerisati, biti lepša i blistavija.

Potpuni rezultati se uočavaju nakon 2 do 3 meseci nakon tretmana.

Koliko tretmana CO2 frakcionim laserom  je potrebno?

Jedan do dva tretmana Candela CO2RE laserom daju rezultate koje drugi laseri postižu tek nakon 4 do 6 tretmana. Za potpuni efekat lečenja ožiljaka ili podmlađivanja u najvećem broju slučajeva potrebno je uraditi od dva do tri tretmana CO2RE laserom.

Koliko dugo traju rezultati?

Faktori koji će uticati na dugotrajnost rezultata su brojni: kvalitet i stanje kože, starost pacijenta, kao i stepen oštećenja koja je potrebno ukloniti.

 Candela frakcioni CO2 laser- cena?

Cene možete pogledati na stranici Cenovnik.

Candela frakcioni CO2 laser-dodatna pitanja?

Stojimo na raspolaganju za sva vaša pitanja. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.