JALUPRO BIOREVITALIZACIJA. Jalupro je injekcioni rastvor hijaluronske kiseline i aminokiselina, namenjen regeneraciji i podmlađivanju kože. Ispunjava potrebe umorne, dehidrirane i beživotne kože i donosi joj neophodnu hidrataciju, blistavost i zdrav izgled.⁣

Jedan od najtraženijih tretmana za podmlađivanje kože u našoj ordinaciji je biorevitalizacija preparatima sa visokim sadržajem hijaluronske kiseline kojom se poboljšavaju kvalitet, tekstura i ton kože, uklanjaju sitne bore i pruža elastičnost. Razlog popularnosti se ogleda i u činjenici da je rezultat u vidu podmlađene, sjajne i čvrste kože primetan ubrzo nakon tretmana.
Na tržištu postoji mnoštvo različitih proizvoda za biorevitalizaciju, a preparat koji se posebno po svom sastavu i efektima ističe je Jalupro, italijanski biorevitalizator nove generacije.

Jalupro biorevitalizacija

Šta je Jalupro?

Jalupro je injekcioni rastvor, u čijem sastavu se nalaze hijaluronska kiselina i aminokiseline koje se ubrizgavaju u kožu pomoću sitnih iglica, tehnikom mezoterapije. Ove supstance prodiru duboko u kožu, poboljšavaju metabolizam ćelija i podstiču stvaranje kolagenskih vlakana. Pored toga, procesi koji su se usporili usled starenja se obnavljaju što utiče na to da nesavršenosti i tragovi starenja u vidu sitnih borica i fleka postaju manje izražene. Jalupro biorevitalizator se koristi na području lica, vrata i dekoltea, šaka i određenih delova tela (npr. stomaka). Dolazi u dve varijante – osnovni Jalupro namenjen mlađoj koži i Jalupro HMW, preparat jače formulacije za tretiranje zrele kože (nakon 35. godine).

Kako Jalupro deluje?

Fibroblasti su ćelije potkožnog vezivnog tkiva koje deluju na stvaranje kolagena i reparaciju oštećene kože. Zbog starenja, dijeta, dugog izlaganja suncu, intezivne fizičke aktivnosti ove ćelije se smanjuju a koža stari, gubi tonus, elastičnost, pojavljuju se bore.
Aminokiseline (Glicine, L- prolin, L-lizin) koje su važan sastojak Jalupra ishranjuju fibroblaste i podstiču njihovu aktivnost što dovodi do sinteze kolagena a koža postaje vitalnija i zdravija. Hijaluronska kiselina je dodatni faktor revitalizacije kože jer privlači vodu čime se obezbeđuje dugotrajna hidratacija.

Zašto su važne aminokiseline?
Aminokiseline su odgovorne za sintezu kolagena, odnosno čvrstinu i elastičnost kože a hijaluronska kiselina za njen hidrirani izgled.

Jalupro biorevitalizacija

Kome se preporučuje Jalupro?

Jalupro se koristi kod suve i dehidrirane kože, fotooštećene kože, kod prvih znakova starenja i prvih bora, kao i za poboljšanje efekta drugih estetskih i antiage procedura- hijaluronskih filera, hemijskih pilinga, lasera i slično.

Jalupro biorevitalizacija- efekti?

  • Hidratacija i jači tonus kože (“zategnut” izgled)
  • Stimuliše se proizvodnja kolagena – elastična i “punija” koža
  • Ujednačen ton i tekstura kože
  • Ublažene sitne bore

U čemu je razlika između Jalupra i Jalupra HMW?

Sastav Jalupra i Jalupra HMW je identičan, a razlikuju se u količini hijaluronske kiseline. U osnovoj varijanti ona je zastupljen u procentu od 1%, te se preporučuje kod mlađe dobi od 25. do 35. godina kako bi se prevenirali prvi znakovi starenja.
Jalupro HMW sadrži 2% hijaluronske kiseline čime se povećava efikasnost preparata u hidrataciji i regeneraciji kože. Ovo ga čini adekvatnim za tretiranje kože nakon 35. godine kojoj je potrebna veća količina vlažnosti.

Kako izgleda tretman, da li je bolan?

Regija koja se tretira se najpre detaljno dezinfikuje, a potom se nanosi anestetik krema, kako bi tretman bio što ugodniji za pacijenta. Jalupro se tankim iglicama unosi u kožu, duž njene čitave površine
Nakon tretmana se aplikuje umirujuća maska i antibiotski gel. Tretman je minimalno neugodan i ne zahteva vreme oporavka.

Kada se primećuju rezultati ?

Rezultati tretmana kože sa Jaluprom nastupaju vrlo brzo. Često, efekti u vidu sjaja i punoće, kao i hidrirane i sveže kože su vidljivi već posle nekoliko dana, dok je smanjenje bora primetno posle desetak dana. Ono što je važno napomenuti je da ovi efekti nastavljaju da se razvijaju stimulacijom proizvodnje kolagena vašeg organizma sto doprinosi poboljšanju tonusa, teksture i sjaja kože.

Jalupro biorevitalizacija

Koliko je potrebno tretmana da bi se videli rezultati?

Procedura biorevitalizacije Jalupro preparatom se uobičajeno sastoji od 3 do 4 tretmana, koji se rade u razmaku od 14-21 dan. Nakon ovih inicijalnih uzastopnih tretmana preporučuje se dalje održavanje kvaliteta kože na svakih 3 do 6 meseci. Efekti procedure traju između 3 i 6 meseci, u zavisnosti od niza individualnih faktora.

Kako treba da se ponašate nakon Jalupro BIOREVITALIZACIJE?

Nakon tretmana se vraćate uobičajenim aktivnostima. Ipak, u narednih 24 sata ne treba da koristite šminku, ne treba dodirivati mesta gde je aplikovan preparat. Takođe, nakon tretmana ne savetuje se intenzivna fizička aktivnosti kao što su trčanje i teretana, nije dozvoljeno plivanje i sauna.

Jalupro cena?

Cena Jalupro preparata možete proveriti na stranici Cenovnik.
Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa Jalupro tretmanom pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.

 

O tretmanu:

Povezani tretmani i preparati

tretmani biorevitalizacija

BIOREVITALIZACIJA

Dubinska hidratacija i poboljšan kvalitet kože preparatima hijaluronske kiseline- Jalupro, Restylane Vital, Revitacare i dr.

juvederm volite tretman

JUVEDERM VOLITE

Hijaluronski filer za obnavljanje volumena istanjene kože i intezivna hidratacija.

profhilo tretman

PROFHILO

Hijaluronski tretman kojim se podstiče stvaranje kolagena i elastina i dubinski hidrira koža.

tretmani mezoterapija

MEZOTERAPIJA

Ubrizgavanje mezoterapijskih koktela koji sadrže vitamine, minerale, antioksidanse i ostale supstance za povećanje elastičnosti i blistavog izgleda kože.

tretman regenerativna medicina

PRP- KRVNA PLAZMA

Prirodna regeneracija kože vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima. Podstiče stvaranje kolagena i elastina. Poboljšava ten i teksturu kože.

tretmani hemijski piling

HEMIJSKI PILING

Različite vrste hemijskih pilinga- voćne kiseline, TCA za tretiranje teksture i kvaliteta kože, plićih bora i ožiljaka od akni.