Jedan od najtraženijih tretmana za podmlađivanje kože u našoj ordinaciji je biorevitalizacija preparatima sa visokim sadržajem hijaluronske kiseline kojom se poboljšavaju kvalitet, tekstura i ton kože, uklanjaju sitne bore i pruža elastičnost. Razlog popularnosti se ogleda i u činjenici da je rezultat u vidu podmlađene, sjajne i čvrste kože primetan ubrzo nakon tretmana.
Na tržištu postoji mnoštvo različitih proizvoda za biorevitalizaciju, a preparat koji se posebno po svom sastavu i efektima ističe je Jalupro, italijanski biorevitalizator nove generacije.

Jalupro biorevitalizacija

Šta je Jalupro?

Jalupro je injekcioni rastvor, u čijem sastavu se nalaze hijaluronska kiselina i aminokiseline koje se ubrizgavaju u kožu pomoću sitnih iglica,  tehnikom mezoterapije. Ove supstance prodiru duboko u kožu, poboljšavaju metabolizam ćelija  i podstiču stvaranje kolagenskih vlakana. Pored toga, procesi koji su se usporili usled starenja se obnavljaju što utiče na to da nesavršenosti i tragovi starenja u vidu sitnih borica i fleka postaju manje izražene.

Jalupro biorevitalizator se koristi na području lica, vrata i dekoltea, šaka i određenih delova tela (npr. stomaka). Dolazi u dve varijante – osnovni Jalupro namenjen mlađoj koži i Jalupro HMW, preparat jače formulacije za tretiranje zrele kože (nakon 35. godine).

Kako Jalupro deluje?

Fibroblasti su ćelije potkožnog vezivnog tkiva koje deluju na stvaranje kolagena i reparaciju oštećene kože. Zbog starenja, dijeta, dugog izlaganja suncu, intezivne fizičke aktivnosti ove ćelije se smanjuju a koža stari, gubi tonus, elastičnost, pojavljuju se bore.
Aminokiseline (Glicine, L- prolin, L-lizin) koje su važan sastojak Jalupra ishranjuju fibroblaste i podstiču njihovu aktivnost što dovodi do sinteze kolagena a koža postaje vitalnija i zdravija. Hijaluronska kiselina je dodatni faktor revitalizacije kože, jer privlači vodu čime se obezbeđuje dugotrajna hidratacija.

Aminokiseline su odgovorne za sintezu kolagena, odnosno čvrstinu i elastičnost kože a hijaluronska kiselina za njen hidrirani izgled.

Kome se preporučuje Jalupro?

Jalupro se koristi kod suve i dehidrirane kože, fotooštećene kože, kod prvih znakova starenja i prvih bora, kao i za poboljšanje efekta drugih estetskih i antiage procedura- hijaluronskih filera, hemijskih pilinga, lasera i sl.

Koji su efekti Jalupro biorevitalizacije?

  • Hidratacija i jači tonus kože (“zategnut” izgled)

  • Stimuliše se proizvodnja kolagena – elastična i “punija” koža

  • Ujednačen ton i tekstura kože

  • Ublažene sitne bore 

U čemu je razlika između Jalupra i Jalupra HMW?

Sastav Jalurpa i Jalupra HMW je identičan, a razlikuju se u količini hijaluronske kiseline. U osnovoj varijanti ona je zastupljen u procentu od 1%, te se preporučuje kod mlađe dobi od 25. do 35. godina kako bi se prevenirali prvi znakovi starenja.
Jalupro HMW sadrži 2% hijaluronske kiseline čime se povećava efikasnost preparata u hidrataciji i regeneraciji kože. Ovo ga čini adekvatnim za tretiranje kože nakon 35. godine  kojoj je potrebna veća količina vlažnosti.

Kako izgleda tretman, da li je bolan?

 

Tretman je minimalno neugodan i ne zahteva vreme oporavka.

Kada se primećuju rezultati nakon Jalurpo tretmana?

Rezultati tretmana kože sa Jaluprom nastupaju vrlo brzo. Često, efekti u vidu sjaja i punoće, kao i hidrirane i sveže kože su vidljivi već posle nekoliko dana, dok je smanjenje bora primetno posle desetak dana.

Ono što je važno napomenuti je  da ovi efekti nastavljaju da se razvijaju stimulacijom proizvodnje  kolagena vašeg organizma sto doprinosi  poboljšanju tonusa, teksture i sjaja kože.

Koliko je potrebno tretmana da bi se videli rezultati?

Procedura biorevitalizacije Jalupro preparatom se uobičajeno sastoji od 3 do 4 tretmana, koji se rade u razmaku od 14-21 dan. Nakon ovih inicijalnih uzastopnih tretmana preporučuje se dalje održavanje kvaliteta kože na svakih 3 do 6 meseci.

Efekti procedure traju između 3 i 6 meseci, u zavisnosti od niza individualnih faktora.

Kako treba da se ponašate nakon Jalupro tretmana?

Nakon tretmana se vraćate uobičajenim aktivnostima.

Ipak ,u narednih 24h ne treba da koristite šminku, ne treba dodirivati mesta gde aplikovan preparat. Takođe 24 h nakon tretmana ne savetuje se intenzivnija fizička aktivnosti kao što su trčanje i teretana, nije dozvoljeno plivanje i sauna.

Jalupro cena?

Cena osnovnog Jalurpo preparata je 10.000 dinara, a Jalurpo HMW je 12.000 dinara.

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: