Vreme je da zaboravite na neželjene dlačice zauvek, posebno ako Vam je dosta depilacije, brijanja i urastanja dlaka, jer laserska epilacija predstavlja, brzo, bezbolno i trajno rešenje ovog problema!

laserska epilacija pazuha

Koliko puta vam se dešavalo da imate iritaciju kože nakon depilacije, pogotovo ako je Vaša koža nežna i osetljiva? Čak i kada Vam se ovo nije dešavalo, mnogima se dešava da između dva termina depilacije moraju da koriste brijač, jer putuju, idu na bazen, plažu, produžen vikend, ili imaju događaj kao što je neka proslava koja zahteva haljinu pa neželjene dlačice nisu dobrodošle. A tokom zimskog perioda, čak i kada neželjene dlačice nisu vidljive ispod odeće, one vas podsećaju na brijač, depilaciju ili čupkanje pincetom i dodaju još jednu stavku vašoj listi obaveza.

Dlačice rastu svakog dana i imamo ih na celom telu, što je sasvim prirodna stvar, kod nekih su gušće, deblje i tamnije, dok su kod drugih svetlije, ređe i tanje. Bez obzira na tip dlačica koji imate, uporno ih se rešavate depilacijom, brijanjem ili kremama za depilaciju i uživate u trenucima glatke, meke i nežne kože koji traju veoma kratko, jer proces rasta već narednog dana u slučaju brijanja, ili narednih nekoliko dana u slučaju depilacije ponovo izbija na površinu kože. No, ne brinite, ne morate kao čuveni Sizif da gurate kamen uzbrdo iznova i iznova i da nikada ne dođete do rešenja! Efikasno rešenje koje daje pouzdane rezultate je trajna  laserska epilacija koja rešava problem neželjenih dlačica zauvek!

Tehnološka dostignuća omogućila su nam da se rešimo neželjenih dlačica bezbedno, uspešno, bezbolno i zauvek zahvaljujući najnovijoj laserskoj tehnologiji koja zagarantovano daje maksimalne rezultate!

Vreme je da se pozdravite sa svojim upornim, neželjenim dlačicama zauvek i poželite dobrodošlicu novoj, glatkoj i mekoj koži na dodir koja ostaje sa vama tokom cele godine!

U nastavku odgovaramo na sva vaša pitanja i nedoumice vezane za lasersku epilaciju, kako biste do najsitnijih detalja znali šta da očekujete kada zakažete svoj termin laserske epilacije u našoj ordinaciji!

Šta je laserska epilacija?

Laserska epilacija podrazumeva uklanjanje dlačica pomoću kvalitetnih, medicinskih lasera koji funkcionišu po principu emisije laserske svetlosti tačno određene talasne dužine koja se apsorbuje u u pigmentu folikula dlake. Apsorbovana energija laserskog snopa dovodi do fototermolize i trajnog uništenja folikula dlake.

Drugim rečima, ovako uništena dlaka u korenu više ne raste, nikada!

Koji laser (aparat) se koristi u našoj ordinaciji za lasersku epilaciju?

Naši pacijenti znaju da uvek biramo samo proverene, potpuno pouzdane i sigurne preparate i aparate najvišeg kvaliteta kao bismo omogućili maksimalne rezultate. Pa je tako i kada je izbor lasera u pitanju. U našoj ordinaciji se koristi Lumenis Lightsheer Desire laser, koji predstavlja zlatni standard laserske epilacije u svetu i kod nas.

Lumenis Lightsheer Desire je laser nove generacije koji pruža:

 • Maksimalnu efikasnost u uklanjanju dlačica
 • Sigurnost i pouzdanost
 • Mehanizam hlađenja koji čini da tretman ne bude bolan, već prijatan za pacijente
 • 3 odvojene sonde različitih veličina koje se koriste za različite delove tela
 • 2 napredne tehnologije u jednom laseru zahvaljujući čemu je manji broj ponavljanja, tretmana, jer jedanim tretmanom skidamo više dlačica neko drugim laserima kao što su Soprano laseri i čak 3 puta više nego IPL laserima.

Koja je razlika izmedju medicinskih, kozmetičkih lasera i IPL sistema?

Želimo da vam skrenemo pažnju da prilikom zakazivanja tretmana laserske epilacije, uvek proverite kojim laserom se tretmani rade, jer postoji velika razlika između medicinskih, kozmetičkih lasera i IPL sistema. Samo medicinski laseri imaju dovoljnu energiju za trajno uklanjanje dlaka. Kozmetički laseri i IPL sistemi za epilaciju ne poseduju dovoljnu energiju za trajno uklanjanje dlačica. Tokom izvođenja tretmana na kozmetičkim laserima dlačice sporije rastu, međutim nekoliko meseci po prestanku tretmana dolazi do vraćanja dlačica.

Jedino epilacija medicinskih laserima dovodi do trajnog uklanjanja neželjenih dlačica. Stoga je veoma važno da se laserska epilacija radi pouzdanim, proverenim i sigurnim aparatima za epilaciju, zato je naša preporuka da uvek proverite koji laser se koristi prilikom tretmana pre nego što nekom ukažete poverenje, kako biste izbegli neželjene efekte i dobili maksimalan rezultat.

Naša ordinacija je uvek transparentna po pitanju preparata i aparata koje koristimo kako bi svako od vas mogao da proveri pre nego što nama ukaže poverenje i odmah zna šta može da očekuje. Naše pravilo od koga ne odustajemo jeste da koristimo samo proverene i pouzdane preparate i aparate najvišeg kvaliteta, kako bi zajedno sa našim radom vaš željeni rezultat bio maksimalno zagarantovan.

Zašto je potrebno više tretmana laserske epilacije?

Ovo pitanje nam se često postavlja u ordinaciji, pa stoga otkrivamo zašto je potrebno više tretmana laserske epilacije. Naime, razlog za ponavljanje tretmana jeste što se folikuli dlaka nalaze u različitim fazama rasta. Folikuli dlaka koji se nalaze u aktivnoj fazi rasta (anagen) bivaju trajno uništeni laserskim snopom. Međutim,  deo folikula se  nalazi u fazama katagena (priprema za period mirovanja) i telogena (period mirovanja tokom koga dolazi do ispadanja dlaka iz folikula). “Uspavani” folikuli u fazama katagena i telogena su otporniji na dejstvo lasera i da bi došlo do njihovoh trajnog uništenja moramo sačekati da i oni uđu u fazu rasta. To je razlog zbog kog je neophodno tretman ponavljati više puta sa razmacima od 2-3 meseca.

Jednim tretmanom se prosečno trajno uništava 20-30% tretiranih folikula dlaka. Zbog nejednakog rasta dlaka i različitih faza rasta, veoma je važno uraditi više tretmana laserske epilacije u razmaku koji se preporučuje, kako bi se obuhvatilo svih 100% folikula dlake i kako bi nakon završene serije tretmana laserske epilacije vaša koža bila glatka i nežna i potpuno bez dlačica.

Koliko je potrebno tretmana laserske epilacije za trajno uklanjanje dlačica?

laserska epilacija pazuha

Za trajne efekte laserske epilacije potrebno je od 4 do 6 tretmana, zavisno od gustine, debljine i boje dlake, sa razmakom od 6 do 12 nedelja između tretmana. Za dlačice na licu je gotovo uvek potrebno 6 tretmana. Na telu odličan rezultat se postiže već sa 4 tretmana.

Kako se treba pripremiti za tretman laserskog uklanjanja dlaka?

 • Pre dolaska na lasersku epilaciju potrebno je dlačice ukloniti brijačem, kremom za depilaciju ili makazicama.
 • Oko mesec dana pred lasersku epilaciju ne treba raditi depilaciju i čupanje dlačica pincetom, jer uklanjanje dlačica iz korena depilacijom ili pincetom, onemogućava isporuku potrebne energije u folikul dlake.
 • Epilaciju na modernim laserima kao što je Lumenis Lightsheer Desire je moguće raditi i na osunčanoj koži,Na tretman ne treba doći osunčan, Međutim dve nedelje nakon tretmana nije dozvoljeno sunčanje bez zaštitnog faktora, jer povećana proizvodnja melanina u ćelijama tokom sunčanja može dovesti do pojave hiperpigmentacija (tamnih fleka) koje mogu trajati nekoliko meseci.

Laserska epilacija-greške koje treba izbegavati

Kako bi vaša laserska epilacija bila maksimalno efikasna i kako bi dala željene rezultate, priprema je veoma važna, zato kao što smo napomenuli šta treba da uradite pre dolaska na lasersku epilaciju, napominjemo šta ne bi trebalo da radite. Ukoliko se pridržavate ovog spiska, rezultati su zagarantovani.

 • Ne preskačite zakazane termine laserske epilacije, jer laser uklanja neželjene dlačice u fazi rasta, ali poznato je da dlačice nejednako rastu, pa su ponovljeni tretmani neophodni kako biste ih se potpuno rešili, zauvek!

 • Još jednom napominjemo, koristite brijač pre dolaska na lasersku epilaciju ili eventualno kremu za depilaciju, nikako pincetu ili depilaciju kako bi koren dlake ostao očuvan i kako bi laser mogao uspešno da ga targetira i uništi.
 • Nakon laserske epilacije, obavezno koristite kreme za lice i telo sa zaštitnim faktorom ukoliko lasersku epilaciju radite tokom prolećnih i jesenjih meseci kada je sunce takođe zrači visokim indeksom zračenja.

Na kojim delovima tela je moguće raditi lasersku epilaciju?

laserska epilacija

Zahvaljujući aktivnom hlađenju koje poseduju Luimenis Lightsheer laseri, moguće je tretirati praktično sve regije sem ušiju i nosa.. A zahvaljujući tačno određenoj talasnoj dužini, laserski snop pogađa samo pigment u dlakama, bez oštećenja okolnih struktura, tako da je moguće tretirati i osetljive regije tela. Laserska epilacija se može raditi u predelu:

 • Pazuha
 • Prepona
 • Nausnica
 • Celog lica (osim oko očiju)
 • Celih ruku
 • Celih nogu
 • Grudi i stomaka
 • Leđa (uglavnom kod muškaraca)

Nakon tretmana laserske epilacije?

Nakon tretmana laserske epilacije javlja se prolazno crvenilo koje se povlači u narednih 30 minuta, a najviše nakon par sati kada je osetljivija koža u pitanju. Narednih nekoliko dana pacijentima savetujemo korišćenje umirujućih krema, a izuzev izbegavanja sunčanja, koje smo već pomenuli, odnosno nanošenja krema za zaštitnim faktorom ukoliko smo ipak izloženi sunčevom zračenju nema drugih ograničenja.

Da li je trajna laserska epilacija bolna?

Lumenis Lightsheer laseri poseduju aktivno hlađenje koje neprijatnost tokom tretmana svode na minimum. Ipak u osetljivim regijama poput prepona i pazuha, tokom tretmana oseća se blago peckanje koje pacijenti dobro tolerišu.

Da li pacijenti koji imaju problem sa urastanjem dlaka i folikulitisom smeju raditi lasersku epilaciju?

Laserska epilacija predstavlja jednu od pouzdanijih metoda za lečenje folikulitisa i problema sa urastanjem dlaka. To je najčešći razlog zbog koga pacijenti dolaze na lasersku epilaciju. A za trajno rešenje ovog problema najčeće je dovoljno samo jedan ili dva tretmana.

Ko su idelani kandidati za lasersku epilaciju?

Rainije idealni kandidati za trajnu epilaciju bili su pacijenti svetlije kože i sa tamnijom dlakom. Kod ovih pacijenata posle samo 3 ili 4 tretmana dolazi do trajnog uklanjanja većine neželjenih dlačica. Savremeni laseri kao što je Limenis Lightsheer Desire omogućavaju tretiranje i pacijenata tamnije kože, ali i pacijenata sa svetlijim dlačicama ali sa nešto više tretmana (obično šest). Treba napomenuti i da dlačice bez imalo pigmenta ne mogu biti uklonjene laserskom epilacijom.

Da li postoje kontraindikacije za lasersku epilaciju?

Kontraindikacije za lasersku epilaciju predstavljaju epilepsija, trudnoća i bolesti praćene teškim opštim stanjem.

Trajna laserska epilacija-iskustva?

Vaša iskustva i utisci su naša potvrda uspešnog rada, zato uvek proveravamo nakon tretmana kako ste zadovoljni i da li je tretman ispunio vaša očekivanja. A kako se laserska epilacija radi u serijama, nakon završene dogovorene serije tretmana proveravamo sa Sanjom kakvi su njeni utisci:

– Doktore, znate da ne morate da pitate! Više nema nijedne dlačice i konačno sam bacila sve brijače i kreme za depilaciju, a svojoj sestri sam pripremam poklon za rođendan! Možete da pretpostavite šta je? Laserska epilacija celog tela kod vas! Mislim da mi žene prvo ovo treba da uradimo, pa tek onda sve ostalo, jer sada ne trošim vreme na depilacije i ne razmišljam o dlačicama, jer nemam o čemu, nema više nijedne ;)! Veliko vam hvala, vidimo se sledeće nedelje kada dođem sa sestrom!

Cena laserske epilacije?

Cena laserske epilacije razlikuje se zavisno od toga koja regija lica ili tela se tretira, kao i od broja ponavljanja tretmana laserske epilacije.

ŽENE - Usluga Cena
Laserska epilacija pazuha 4000
Laserska epilacija nausnica 2.400
Laserska epilacija brade 3000
Laserska epilacija nausnica+brade 4.000
Laserska epilacija celog lica+ vrata 6.000
Laserska epilacija vrata 3.000
Laserska epilacija celih nogu+prepona 15.000
Laserska epilacija celih nogu+prepona+intimne regije+pazuha 20.000
Laserska epilacija stomaka 3.500
Laserska epilacija pola nogu 10.000
Laserska epilacija pola nogu+prepone 12.500
Laserska epilacija prepone+intimne regije 6.000
Laserska epilacija celog lica 5.000
Laserska epilacija pola ruku 5.000
Laserska epilacija cele ruke 7.000
Laserska epilacija cele ruke+pazuh 8.000
Laserska epilacija pola ruku+pazuh 6.000
* POPUST: 3 uplaćena tretmana odjednom+1 gratis!

Laserska epilacija – dodatna pitanja?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite ili nam pišite, bez oklevanja, jer tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja!

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: