Lifting lica u 8 tačaka: 8-point lift

Lifting lica hijaluronskim filerima u 8 strateških tačaka, podrazumeva injektiranje hijaluronske kiseline u određene zone na licu, pri čemu dolazi do podizanja, vraćanja volumena i zatezanja kože .

Aplikacijom hijaluronske kiseline  u 8 tačaka se ’’pogađaju’’ sva kritična mesta na licu, a postiže se efektan i prirodan rezultat.  Ova metoda podizanja i podmlađivanja lica je namenjena onima koji imaju umereno opuštenu kožu i koji žele da revitalizuju prirodne konture lica. Nadoknadom volumena postiže se dugotrajan lifting efekat i sprečava dalji gubitak tonusa i ’’pad’’ lica.

Kako je nastao “8-point lift”?

Svetski poznati estetski i plastični hirurg  Mauricio de Maio, nakon višegodišnjeg iskustva u primeni hijaluronskih filera je patentirao tehniku kompletne rejuvenacije lica. Njom se koriguju sve kritične zone uz minimalnu upotrebu filera, što dovodi do prirodnih rezultata i izbegava se efekat ’’prenapumpanosti’’.

Kako izgleda procedura?

Procedura  se izvodi injektiranjem hijaluronskog filera u tačno određene anatomske zone, nakon lokalne anestezije anestetičkim kremom. Ceo tretman je bezbolan. Ukupno trajanje tretmana iznosi oko 60 minuta.  Oko 2/3 tog vremena se potroši na konsultaciju i pravilno markiranje zona, dok sama aplikacija hijaluronskog filera traje oko 20 minuta.

U kojih se to 8 strateških tačaka aplikuje hijaluronski filer?

  • Tokom tretmana ubrizgava se manja količina hijalurona u 2 tačke na jagodicama. Ovo dovodi do podizanja srednje trećine lica i smanjenja nazolabijalne bore.

  • Sledeća tačka 3 je deo jagodice neposredno ispod suznog kanala, čijim injektiranjem se smanjuje veličinu podočnjaka i doprinosi podizanju srednje trećine lica. Jedan od efekata je i nestanak umornog izraza lica.

  • Tačka 4 podrazumeva aplikaciju filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Ne popunjava se cela nazolabijalna bora, vec samo njen najdublji deo, buduci da filer aplikovan u tačke 1 i 2 dovodi do podizanja lica i smanjenja nazolabijalne bore u preostalom delu.

  • Ugao usta i marionetske bore predstavljaju tačku  5. Tretiranje ove tačke pruža potporu uglovima usana usana, što briše tužan izraz lica i  daje znatno mlađi izgled.

  • U korenu marionetske bore smeštena je i tačka 6 na donjoj vilici i njeno popunjavanje s jedne strane smanjuje marionetsku boru, a sa druge strane zateže kožu podbratka.

  • uglu donje vilice se nalazi tačka 7 i dodatno doprinosi zatezanju podbratka.

  • Tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo kod pacijenata koji imaju ’’upale’’ obraze čime se postiže efekat jedrine lica.

Koliko traju efekti liftinga?

Imajući u vidu da se lifting u 8 tačaka radi nadoknadom volumena na različitim dubinama, koristi se kombinacija filera, odnosno za svaku dubinu postoji odgovarajući filer.

Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo, najkritičnije tačke se tretiraju hijaluronskim filerom koji traje 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine. Kako se mora koristi i izvesna količina hijaluronskog filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se preporučuje korekcija tzv. ’’touch up’’. Ovom dopunom se nadoknadjuje samo mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao prilikom inicijalnog tretmana.

Koji su neželjeni efekti?

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blag otok, koje se mogu prekriti korektivnom šminkom. Pacijent je odmah u stanju da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS