fbpx
Dr Miloš Živković I Dr Ivica Jeremić
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
5,061 Views
Lifting lica u 8 tačaka- 8-point lift

 

Lifting lica hijaluronskim filerima u 8 strateških tačaka, podrazumeva injektiranje hijaluronske kiseline u određene zone na licu, pri čemu dolazi do podizanja, vraćanja volumena i zatezanja kože .

Aplikacijom hijaluronske kiseline  u 8 tačaka se ’’pogađaju’’ sva kritična mesta na licu, a postiže se efektan i prirodan rezultat.  Ova metoda podizanja i podmlađivanja lica je namenjena onima koji imaju umereno opuštenu kožu i koji žele da revitalizuju prirodne konture lica. Nadoknadom volumena postiže se dugotrajan lifting efekat i sprečava dalji gubitak tonusa i ’’pad’’ lica.

 

Kako je nastao "8-point lift"?

Svetski poznati estetski i plastični hirurg  Mauricio de Majo, nakon višegodišnjeg iskustva u primeni hijaluronskih filera je patentirao tehniku kompletne rejuvenacije lica. Njom se koriguju sve kritične zone uz minimalnu upotrebu filera, što dovodi do prirodnih rezultata i izbegava se efekat ’’prenapumpanosti’’.

 

Kako izgleda procedura?

Procedura  se izvodi injektiranjem hijaluronskog filera u tačno određene anatomske zone, nakon lokalne anestezije anestetičkim kremom. Ceo tretman je bezbolan. Ukupno trajanje tretmana iznosi oko 60 minuta.  Oko 2/3 tog vremena se potroši na konsultaciju i pravilno markiranje zona, dok sama aplikacija hijaluronskog filera traje oko 20 minuta.

 

U kojIH se to 8 kritičnih tačaka aplikuje hijaluronski filer?

 

  • Tokom tretmana ubrizgava se manja količina hijalurona u 2 tačke na jagodicama. Ovo dovodi do podizanja srednje trećine lica i smanjenja nazolabijalne bore.

 

  • Sledeća tačka 3 je deo jagodice neposredno ispod suznog kanala, čijim injektiranjem se smanjuje veličinu podočnjaka i doprinosi podizanju srednje trećine lica. Jedan od efekata je i nestanak umornog izraza lica.

 

  • Tačka 4 podrazumeva aplikaciju filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Ne popunjava se cela nazolabijalna bora, vec samo njen najdublji deo, buduci da filer aplikovan u tačke 1 i 2 dovodi do podizanja lica i smanjenja nazolabijalne bore u preostalom delu.

 

  • Ugao usta i marionetske bore predstavljaju tačku  5. Tretiranje ove tačke pruža potporu uglovima usana usana, što briše tužan izraz lica i  daje znatno mlađi izgled.

 

  • U korenu marionetske bore smeštena je i tačka 6 na donjoj vilici i njeno popunjavanje s jedne strane smanjuje marionetsku boru, a sa druge strane zateže kožu podbratka.

 

  • U uglu donje vilice se nalazi tačka 7 i dodatno doprinosi zatezanju podbratka.

 

  • Tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo kod pacijenata koji imaju ’’upale’’ obraze čime se postiže efekat jedrine lica.

 

 

Koliko traju efekti  liftINGA?

Imajući u vidu da se lifting u 8 tačaka radi nadoknadom volumena na različitim dubinama, koristi se kombinacija filera, odnosno za svaku dubinu postoji odgovarajući filer.

Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo, najkritičnije tačke se tretiraju hijaluronskim filerom koji traje 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine. Kako se mora koristi i izvesna količina hijaluronskog filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se preporučuje korekcija tzv. ’’touch up’’. Ovom dopunom se nadoknadjuje samo mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao prilikom inicijalnog tretmana.

 

Koji su neželjeni efekti ?

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blag otok, koje se mogu prekriti korektivnom šminkom. Pacijent je odmah u stanju da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

 

Česta pitanja:
"8-point" lifting je idealan za pacijente koji nemaju veliki višak kože. Ukoliko ste stariji od 35 godina, skoro je sigurno da ćete imati koristi od ove procedure. Čak i suptilan rezultat može pomoći u očuvanju podmlađene i regenerisane kože. Ukoliko postoji ozbiljniji višak kože, može biti potrebno više materijala u kombinaciji sa drugim procedurama zatezanja kože (npr. Silhouette Soft nitima)
Hoćete, jer je upravo cilj ovoga liftinga da se postigne prirodan i osvežen izgled. Mesta-tačke na licu za koje ne postoje realne indikacije se ne tretiraju. Recimo, ukoliko osoba nema problema sa podočnjacima, oni se ne diraju.
Koristimo najnovije Juvederm Vycross filere koji su dugotrajni, meki i bezbedni. Oni sadrže hijaluronsku kiselinu koja je prirodno prisutna komponenta u telu. Hijaluronska kiselina privlači i zadržava vodu obezbeđujući hidrataciju, strukturu, jedar i svež izgled kože.
Pre intervencije se nanosi topikalni anestetik, tako da je svaka moguća neudobnost svedena na minimum.
pogledajte kako izgleda lifting lica hijaluronskim filerima