NEHIRURŠKI LIFTING LICA u 8 tačaka podrazumeva ubrizgavanje hijalurona u određene tačke na licu, pri čemu dolazi do podizanja tonusa, vraćanja volumena i zatezanja kože.

Ubrizgavanjem određene količine hijalurona u 8 tačaka se koriguju sva kritična mesta središnje i donje regije lica (opušteni obrazi, ravne jagodice, nazolabijalne bore i dr.), a postiže se efektan i prirodan rezultat. Ova metoda podizanja i podmlađivanja lica je namenjena onima koji imaju umereno opuštenu kožu i koji žele da obnove prirodne konture lica. Nadoknadom volumena postiže se dugotrajan lifting efekat, sprečava dalji gubitak tonusa i ’’pad’’ lica.

Kako je nastao lifting lica u 8 tačaka (8-point lift) ?

Svetski poznat estetski i plastični hirurg Mauricio de Maio, nakon višegodišnjeg iskustva u primeni hijaluronskih filera je patentirao ovu tehniku podmlađivanja celog lica. Pomoću nje se koriguju problematične zone lica uz minimalnu upotrebu filera, što dovodi do prirodnih rezultata i izbegava se efekat ’’prenapumpanosti’’.

Mauricio de maio mdcodes
MAURICIO DE MAIO

Lifting lica u 8 tačaka- kako izgleda tretman?

Procedura se izvodi ubrizgavanjem hijaluronskog filera u tačno određene anatomske zone središnjeg i donjeg dela lica, nakon lokalne anestezije anestetičkim kremom. Ceo tretman je bezbolan. Ukupno trajanje tretmana iznosi oko 60 minuta. Oko 2/3 tog vremena se potroši na konsultaciju i pravilno određivanje zona, dok sama aplikacija hijaluronskog filera traje oko 20 minuta.

Lifting lica u 8 tačaka- u koje tačke ubrizgavamo hijaluronske filere?

 • Tokom tretmana ubrizgava se manja količina hijalurona u 2 tačke na jagodicama. Ovo dovodi do podizanja srednje trećine lica (obraza i jagodica) i smanjenja nazolabijalne bore.
 • Sledeća tačka 3 je deo jagodice ispod suznog kanala, čime se smanjuju podočnjaci i podiže srednja trećina lica. Jedan od efekata je i nestanak umornog izraza lica.
 • Tačka 4 podrazumeva ubrizgavanje filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Ne popunjava se cela nazolabijalna bora, već samo njen najdublji deo. Kada se prvo ubrizga hijaluron u jagodice (tačke 1 i 2) to dovodi i do smanjenja nazolabijalne bore u preostalom delu.
 • Ugao usana i marionetske bore predstavljaju tačku 5. Korekcijom ove tačke pruža se potpora uglovima usana usana, što briše tužan izraz lica i daje licu znatno mlađi izgled.
 • U korenu marionetske bore smeštena je i tačka 6 na donjoj vilici. Njenim popunjavanjem s jedne strane se smanjuje marionetsku boru, a sa druge strane se zateže koža podbratka.
 • U uglu donje vilice se nalazi tačka 7 i dodatno doprinosi zatezanju podbratka.
 • Tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo kod pacijenata koji imaju ’’upale’’ obraze čime se postiže efekat jedrine lica.
lifting u 8 tačaka

Lifting lica u 8 tačaka- ko je kandidat?

Ukoliko ste stariji od 35. godina i primećujete da su vam nazolabijalne bore i podočnjaci sve dublji, jagodice i obrazi izgubili punoću i imate blago opuštenu kožu, lifting u 8 tačaka vam može pomoći da rešite ove probleme. Kod osoba sa znatnim viškom kože i ozbiljnijim padom potkožnog tkiva, neće biti moguće postići optimalni rezultat.


Lifting lica u 8 tačaka- rezultati i efekti

 • Donji i središnji deo lica su podignuti
 • Mladalačke konture jagodica su vraćene
 • Brada i donja vilica
 • Podočnjaci su uklonjeni, okloočna regija deluje mlađe
 • Zategnuta koža koža sa manje linija, bora i manje nabora

Lifting lica u 8 tačaka- pre i posle

Kod naše pacijentkinje, na slici pre se uočava gubitak volumena u licu, izraženi podočnjaci, nazolabijalne bore i opuštena koža donjeg dela obraza. U više tretmana smo hijaluronskim filerima različite gustine:

 • Popunili podočnjake⁣ i slepoočnu regiju
 • Podigli jagodice
 • Popunili nazolabijalne⁣ bore
 • Korigovali donji deo lica: bradu, donju vilicu i ugao mandibule(donje vilice).⁣

Osim ubrizgavanja hijaluronskih filera i botoksa za uklanjanje bora sa čela, kožu smo regenerisali i osvežili kombinacijama dermapena sa mezoterapijom i PRP terapijom.

slider full face approach 4
PRE I POSLE LIFTINGA LICA U 8 TAČAKA.

Lifting lica u 8 tačaka- koliko traju efekti?

Imajući u vidu da se lifting u 8 tačaka radi nadoknadom volumena na različitim dubinama, koristi se kombinacija filera, odnosno za svaku dubinu postoji odgovarajući filer.
Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo, određene tačke (npr. tačke 1 i 2 – jagodice) se tretiraju hijaluronskim filerom koji traje do 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine. Kako se mora koristi i izvesna količina hijaluronskog filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se preporučuje korekcija tzv. ’’touch up’’. Ovom dopunom se nadoknađuje mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao i kod prethodnog tretmana.

Koji su neželjeni efekti?

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blag otok, koje se mogu prekriti korektivnom šminkom. Pacijent je odmah u stanju da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

 

Lifting lica u 8 tačaka- cena, dodatna pitanja?

O cenama hijaluronskim filerima možete se informisati na stranici Cenovnik. Količina hijaluronskih filera potrebna za lifting lica u osam tačaka je individualna i utvrđuje se na pregledu. Minimalna količina je 4 mililitra hijalurona.
Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa liftingom lica hijaluronom pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.

Hijaluronski fileri 4ml/700€

Iskoristite PROMO CENE i zakažite vaš tretman pozivom na 060/345-0304.

 

O tretmanu:

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

 povecanje-popunjavanje-i-konturisanje-usana-hijaluronom

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Korekcija oblika, konture i asimetrije. Isticanje volumena i prirodne senzualnosti usana.

oblikovanje jagodica filerima i kontura

OBLIKOVANJE JAGODICA

Oblikovanje, podizanje i podmlađivanje središnjeg dela. Naglašavanje jagodica – top model look.

Uklanjanje podočnjaka korekcija filerima

KOREKCIJA PODOČNJAKA

Popunjavanje udubljenih podočnjaka. Otklanjanje znakova umora i tamnih senki oko očiju.

nazolabijalne bore tretman

Nazolabijalne bore

Popunjavanje izraženih ili plićih nazolabijalnih bora, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

nazolabijalne bore tretman

LIFTING LICA U 8 TAČAKA

Nehirurško podizanje lica u 8 tačaka ubrizgavanjem hijalurona u određene tačke. Podizanje tonusa, vraćanje volumena i zatezanje kože.

oblikovanje vilice

OBLIKOVANJE BRADE I DONJE VILICE- jawline

Oblikovanjem i popunjavanjem ove regije se postižu skladan profil, koriguje uvučena brada, zateže opuštena koža, podiže ugao usana i uklanjanju marionetske bore.

korekcija čela temporalne regije filerima

ČELO I TEMPORALNA REGIJA

Nadoknada volumena čela i temporalne -slepoočne regije. Uklanjanje mršavijeg i starijeg izgleda. Blago podizanje obrva.