Mezoterapija kose efikasno sprečava opadanje kose i njeno proređivanje, pomaže jačanju vlasi i rastu nove, jače i zdravije kose. Brzo i bezbolno, ova savremena procedura garantuje bezbedan i siguran put do lepše i kvalitetnije kose!

Lepa, negovana i bujna kosa nešto je što svi priželjkujemo, zar ne? Kako žene, tako i muškarci. Ipak, šta kada je realnost malo drugačija? Kosa je slaba, krhka, lako se lomi, opada u parmenovima, stvaraju se zalisci… Da ne nabrajamo dalje, jer ne zvuči nimalo lepo. Ipak, za sve to, rešenje postoji- naziva se mezoterapija kose. Sve što vas je zanimalo o ovom tretmanu, pročitajte u našem tekstu.

Opadanje kose- kada je vreme za posetu lekaru?

Naš savet je da se obavezno javite lekaru ukoliko prepoznajete neke od ovih simptoma:

 • Kosa je na dodir mnogo slabija nego pre, isušena je i beživotna;
 • Povećava se prirodni razdeljak;
 • Kosa je ređa i vidite kroz nju kožu glave;
 • Opada brže i više nego ranije;
 • Uočili ste pečate bez kose na temenu.

Moguće je da uzrok opadanja kose određeno zdravstveno oboljenje, problemi sa štitnom žlezdom ili je možda reč o nekoj autoimunoj bolesti. Zato je važno da ne čekate, nego da se posavetujete sa dermatologom i utvrdite tačno o čemu je reč.

mezoterapija kose beograd

Mezoterapija- jedna od najstarijih antiage metoda

Mezoterapiju je prvi put 1952. godine primenio Mišel Pistor u Francuskoj u svrhu ublažavanja bolova kod pacijenata. Nakon toga, medicinska akademija u Francuskoj je 1987. godine uvrstila mezoterapiju u sastavne metode medicine. Danas se ova procedura koristi kako u terapiji hroničnog bola, tako i u lečenju sportskih povreda. U estetskoj i antiage medicini je jedna od omiljenih metoda za podmlađivanje, regeneracije kože, uklanjanje pigmentacija kao i za obnavljanje kose.

Šta je mezoterapija kose?

Sigurno ste do sada čuli za mezoterapiju lica i tela a možda ste i isprobali ovaj estetski tretman? Ako jeste, verujemo da ste oduševljeni, jer je rezultat svežija, elastičnija, podmlađena i dubinski hidrirana koža. Nema više tragova umornog lica, podočnjaci nestaju, a lice je jedro i blistavo. Mezoterapija tela jedan je od sjajnih načina za eliminaciju masnih naslaga i celulita, kao i za uklanjanje strija i ožiljaka.
Na sličan način na koji pomaže koži lica, vrata i dekoltea da se regeneriše i podmladi, mezoterapija kose jača vlasi glave, obnavlja ih i poboljšava ukupan kvalitet kose.
Mezoterapija kose je savremena, nehirurška estetska procedura koja ojačava koren dlake, hidrira i hrani vlasište, usporava ili zaustavlja opadanje kose i efikasno podstiče rast novih vlasi. Sve to postiže se ubrizgavanjem određenih mezoterapijskih koktela koji su bogati hijaluronskom kiselinom, mineralima, vitaminima, antioksidansima i faktorima rasta.
Mezokokteli se aplikuju veoma tankim iglama u središnji deo kože, mezoderm. Rezultat je jača, lepša, bujnija i daleko kvalitetnija kosa, a primetno poboljšanje vidljvo je već nakon mesec dana.

Kome je namenjena mezoterapija kose?

Da li ste znali da nam u proseku svakodnevno opadne od 50 do 100 dlaka sa glave? I to je u redu, sve dok opadanje kose ne postane problem sa kojim moramo da se suočimo. Proređivanje i opadanje kose češće pogađa žene nego muškarce, a uzroci ovog stanja mogu biti brojni: genetika, stres, mikroinflamacije kože glave, disbalans hormona…
Gubitak kose može biti trajni, tada najčešće govorimo o naslednoj ćelavosti, ili privremeni. U tom slučaju do opadanje kose najčešće dolazi usled opšteg, lošijeg stanja organizma, pada imuniteta, manjka gvožđa, problema sa kilažom, štitnom žlezdom, hormonima. Osim opadanja i proređivanja kose, problem nastaje i kada kosa počne da slabi, postaje krhka, lako se lomi… Tada je važno da nešto učinimo kako bismo sprečili drastičnije opadanje kose, njeno proređivanje u pečatima i pojavu ćelavosti.
Ukoliko ste zabrinuti za izgled i kvalitet svoje kose, ona opada više nego do sada, primetili ste da je suva, lomljiva i slaba, bilo bi dobro da se posavetujete sa dermatologom. Nakon pregleda vlasišta i temena glave, kao i sagledavanja svih ostalih faktora koji su doveli do opadanja i lošeg kvaliteta kose, lekar će vam proporučiti jednu od procedura koje će dati najbolje rezultate u vašem slučaju.
Grana medicine koja se bavi lečenjem kose i njenog opadanja naziva se trihologija. Jedna od trenutno najučinkovitijih procedura u ovoj oblasti svakako je i mezoterapija kose, tretman koji stimuliše obnovu i rast svake pojedinačne vlasi.

mezoterapija kose beograd

Kada se primenjuje mezoterapija kose?

Mezoterapija kose je nezamenljiva metoda prilikom reševanja brojnih problema u vezi sa opadanjem kose, ćelavošću i generalno, kada treba ojačati i progustiti vlasi. Ovaj tretman namenjen je svima onima koji žele lepšu, bujnu, zdravu kosu, bilo da je u pitanju preventiva ili kada treba lečiti već postojeći problem.
Mezoterapija kose najčešće se primenjuje u ovim slučajevima:

 • kosa je lošeg kvaliteta: suva, tanka, beživotna, bez sjaja, lako puca i lomi se;
 • kosa veoma sporo raste;
 • naglo je počela da opada, gubi gustinu i volumen;
 • kosa naglo opada nakon perioda trudnoće ili u menopazi;
 • u lečenju nasledne ćelavosti, takozvane androgene alopecije;
 • kosa se brzo masti;
 • pomaže lečenje seboreje i peruti;
 • često je pomoćna, stimulativna metoda nakon transplatacije kose, jer podstiče jačanje folikula dlake i hrani vlasište;
 • u određenim slučajevima može pomoći u lečenju opadanja kose u pečatima- alopecije areata.

Kako izgleda mezoterapija kose?

Mezoterapija kose je potpuno bezbedna, bezbolna i sigurna procedura, ali naglašavamo da je neophodno je da je izvodi lekar specijalista. Nakon detaljnog pregleda i razgovora sa lekarom, utvrđuje se da li je mezoterapija kose najbolje rešenje u slučaju svakog pojedinačnog pacijenta.

 • Ukoliko jeste, lekar će napraviti plan i raspored tretmana kako bi se u što kraćem roku postigli maksimalni rezultati;
 • Lekar određuje koji mezokokteli će biti korišćeni, a kako bi se postigli što bolji i vidljiviji efekti.
 • Mezoterapijski kokteli ubrizgavaju se izuzetno tankim iglama, direktno u kožu glave, najčešće na dubini od 1 do 2 mm;
 • Sam tretman traje od 20 minuta do 30 minuta, minimalno je invazivan i koristi se anestetik krema kako bi bilo što prijatnije za pacijenta
 • Nakon procedure, nema perioda oporavka, pacijent se odmah vraća svojim svakodnevnim obavezama.
  Mezoterapiju kose možete zakazati i obaviti i dok ste na poslu, na pauzi za ručak ili kafu.

Šta sadrže mezoterapijski kokteli?

Naglašavamo da je najvažnije da mezoterapiju kose izvodi lekar specijalista sa iskustvom na polju injekcionih metoda, kao i da preparati koji se koriste budu registrovani i bezbedni. U našoj ordinaciji nema kompromisa kada je o tome reč. Konkretno, za mezoterapiju koristimo preparate renomiranih brendova Revitacare i Aesthetic Dermal RSS, koji su sigurni, efikasni i garantuju postizanje željenih rezultata. Mezoterapijski kokteli sadrže minerale, vitamine, aminikoseline, hijaluronsku kiselinu, sve ono dobro što nedostaje koži i vlasištu i zbog čega i dolazi do opadanja i lomljenja kose.
Među sastojcima ovih koktela su:

 • biotin, deo kompleksa vitamina B5, koji podstiče rast kose i noktiju;
 • pantenol koji hrani folikul dlake
 • cink, aminokiseline, hijaluronska kiselina;
 • azelaičnu kiselinu koja direktno stimuliše rast kose;
 • Riboflavin, vitamin B2, koji igra zaštitnu ulogu za kosu, oči, kožu, nokte.

Nadoknadom dragocenih sastojaka, koža glave postaje nahranjena, dobija sve ono što joj je neophodno za brže regenerisanje, stimuliše se folikul dlake i njen koren. Pojačava se cirkulacija skalpa, omogućava se brži dotok krvi i kiseonika. Zato, vlasi postaju jače, progušćuju se i obnavljaju. Moramo napomenuti da pacijenti u kasnijoj fazi gubitka kose nisu kandidati za ovu proceduru, jer je nažalost, većina folikula već odumrla i na njih mezoterapija ne može imati nikakvog stimulativnog efekta. Stoga se preporučuje početi sa mezoterapijom čim primetite da proređivanje i opadanje kose kako bismo postigli što bolje rezultate.

mezoterapija kose beograd

Koje rezultate postižemo mezoterapijom kose?

Mezoterapija kose je sve traženija procedura jer bezbedno, brzo i sigurno daje dugoročne rezultate kada je reč o stimulisanju rasta kose. Nakon svega nekoliko tretmana postižemo sledeće:

 • Kosa je sjajnija, gušća, bujnija;
 • Vlasište je nahranjeno i dubinski hidrirano, čime se stimuliše ubrzan rast novih vlasi;
 • Mezokokteli deluju na koren dlake, jačaju ga i regenerišu folikul vlasi;
 • Kosa manje opada;
 • Vlasi su ojačane, progušćuju se i brže rastu;
 • Rešavamo problem peruti i seboreje;
 • Suva i tanka kosa postaje mekša, nežnija, sjajnija;
 • Rešavamo problem pojačanog mašćenja kose, jer regulišemo aktivnost lojnih žlezda i smanjujemo lučenje sebuma.

Ukratko: rezulat je kosa puna života, sjajna, bujna, lepša. Verujte, ubrzo će vas svi pitati u čemu je vaša tajna.

Kada ću videti rezultate, koliko tretmana mi je potrebno?

Broj tretmana je individualan i zavisiće najpre od problema koji tretiramo, kvaliteta same dlake i tretirane površine. Nije isto kada pacijent dolazi zbog prevencije, kada želi samo da ojača kosu ili kada je potrebno lečiti ćelavost.
Najčešće je potrebno uraditi od 6 do 8 tretmana, kako bi se postigli željeni efekti. Prvi rezultati mezoterapije kose uočljivi su već nakon mesec dana, a tretmani se rade u razmacima od sedam do 10 dana. Nakon dostignutih rezultata, poželjno je uraditi jedan ili dva tretmana u toku godine kako bi se održao dostignuti kvalitet i volumen kose.

Da li je mezoterapija kose bolna?

Tretman je gotovo bezbolan. Ukoliko imate strah od igle nema potrebe da brinete. Mezoterapija kose je minimalno invazivna i komforna procedura, jer se kokteli ubrizgavaju veoma tankim iglama. Svakako, ukoliko pacijent to traži, uvek se može naneti lokalni anestetik.

Da li postoje neželjeni efekti?

Kod pacijenata sa veoma osetljivom kožom moguća je pojava blagog crvenila ili otoka na mestima uboda. Već sutra ili nakon nekoliko dana, ove nus pojave prolaze.

Da li mezoterapija kose zahteva pripremu?

Pre izvođenja ove procedure pacijentima se savetuje da provere krvnu sliku, kako bi se utvrdilo da ne postoji manjak gvožđa ili da osoba nije malokrvna. Važno je da lekaru naglasite ukoliko imate određene zdravstvene probleme ili uzimate neku terapiju

Kome nije namenjena mezoterapija kose?

Ovu proceduru ne smeju raditi osobe koje imaju autoimuna oboljenja, bakterijske infekcije, kao i probleme sa koagulacijom, disfunkciju trombocita ili maligna oboljenja. Mezoterapija kose nije namenjena trudnicama, kao ni dojiljama.

Mezoterapija kose ili PRP kose?

Pitate se da li će u slučaju vaše kose bolje rezultate dati mezoterapija ili možda PRP tretman kose? Obe metode daju odlične rezultate u borbi sa opadanjem kose, jačanjem vlasi i poboljšanja ukupnog kvaliteta kose. Mogu se primenjivati samostalno, ali najbolji rezultati postižu se kombinovanjem ove dve procedure.
Dok je mezoterapija kose procedura koja podrzumeva ubrizgavanje određenih mezokoktela, PRP tretman kose se izvodi tako što se pacijentu aplikuje njegova sopstvena krvna plazma, bogata trombocitima i faktorima rasta.
Kao i mezoterapija, tako je i PRP tretman kose potpuno bezbedan i siguran način da podstaknete brži rast kose, obnovite tkivo vlasišta i izborite se sa ćelavošču i opadanjem kose. Svakako, ubedljivo najbolje rezultate postižemo kada se sa lečenjem krene u ranoj fazi opadanja kose. U tom slučaju uspešnost je do 80%.

Sve o PRP terapiji kose možete saznati klikom na stranici PRP tretman kose.

mezoterapija kose beograd

Mezoterapija kose- cena i dodatna pitanja?

Cene svih naših usluga, kao i mezoterapije kose, možete pogledati OVDE.

Ukoliko imate dodatnih pitanja i nedoumica u vezi sa mezoterapijom kose ili želite da zakažete svoj tretman slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite, naše stručno osoblje ima odgovore na sva vaša pitanja. Čekamo vas!

 

O tretmanu:

Tretmani tela

PRP tretman kose

PRP TERAPIJA KOSE

Regenerativna medicinska metoda koja spečava opadanje kose kod određenih tipova alopecija, stimuliše rast nove kose, utiče na stvaranje jače i deblje dlake. Posebno se preporučuje nakon procedure presađivanja kose.

mezoterapija kose

mezoterapija kose

Mezoterapija kose efikasno sprečava opadanje kose i njeno proređivanje, pomaže jačanju vlasi i rastu nove, jače i zdravije kose. Brzo i bezbolno, ova savremena procedura garantuje bezbedan i siguran put do lepše i kvalitetnije kose!

podmlađivanje šaka procedure

PODMLAĐIVANJE ŠAKA

Vraćanje volumena, svežine i elastičnosti i uklanjanje staračkih fleka tretmanima hijaluronskom kiselinom, kolagen stimulatorom i hemijskim pilinzima.

Podmlađivanje vrata procedure

PODMLAĐIVANJE VRATA

Uklanjanje bora, lifting efekat, podmlađivanje kože vrata nehirurškim procedurama- hijaluronom, botoksom, co2 laserom, kolagen stimulatorima i hemijskim pilinzima.

tretmani laserska epilacija

LASERSKA EPILACIJA

Trajno uklanjanje dlaka medicinskim laserima- Alma Soprano Titanium i Lumenis Lightsheer Desire.

tretmani laserska epilacija

ALMA SOPRANO TITANIUM-LASERSKA EPILACIJA

Najbrži laser za trajno uklanjanje dlačica na tržištu. Za sve tipove kože, epilacija tokom cele godine.

procedure pojacano znojenje hiperhidroza

LEČENJE HIPERHIDROZE

Smanjenje prekomernog znojenja pazuha, šaka, stopala i drugih regija tela botoksom i do 80%.

strije

UKLANJANJE STRIJA

Uklonite ili ublažite strije frakcionim CO2 laserom, dermapenom, mezoterapijom, karboksiterapijom i ostalim metodama.