PRP tretman je efikasna prirodna metoda za jačanje slabe, proređene ili lomljive kose, nakon transplatacije kose i u slučaju da želite da vaša kosa dostigne svoj maksimalni potencijal i kada želite da sprečite njeno opadanje!

Prp tretman kose

Ukoliko imate problem tanke, proređene ili kose koja opada, verujemo da ste već probali nekoliko ili bezbroj rešenja baš kao i naši pacijenti. Od šampona, preko maski, suplemenata, kapi i svega što je dostupno na tržištu i obećava rezultate. Ali, nažalost većina metoda koje ste probali nije dala naročite rezultate, bar ne onakve kakve ste očekivali. Potpuno razumemo obeshrabrenje, jer svaka žena i muškarac želi sjajnu, zdravu i jaku kosu.

Lepa i negovana kosa odraz je ženstvenosti ili muževnosti kod muškaraca, ali u oba slučaja sinonim je mladosti i snage. Pored lepog i negovanog lica, kosa i frizura su ono što najčešće odmah upada u oči, čak možda ne pojedinačno toliko koliko značajno doprinosi celokupnom utisku vašeg izgleda. I sami znate da kada imate neurednu frizuru i pored šminke i stilizovane odevne kombinacije ne osećate se, ali ni ne delujete uredno i potpuno samopouzdano.

Sa druge strane, ukoliko je vaš, kako se na društvenim mrežama popularno kaže #goodhairday, i vaša koža je blistava i sjajna, vrlo često vam šminka ni ne treba da biste se osećali fantastično.

Upravo zbog toga kada kosa počne da gubi na kvalitetu i postane proređena, bez sjaja, lomljiva ili počne da opada mnoge žene počinju da gube samopouzdanje i tragaju za rešenjem. Otkrivamo vam efikasan tretman koje daje rezultate! A zašto ovaj tretman „radi“ saznajte do najsitnijih detalja do kraja teksta kako biste se uverili da je princip PRP metode potpuno bezbedno.

Kada zakažete svoju seriju PRP tretmana možete da napravite budući plan svoje željene frizure, verovali ili ne. Znamo sa sigurnošću, jer su nakon serije PRP tretmana, naši zadovoljni pacijenti posetili upravo svog frizera. ;)

Zašto dolazi do opadanja i proređivanja kose?

Najpre postepeno, a zatim pojačano opadanje kose najčešće dolazi kao posledica androgene alopecije. Drugim rečima, to je progresivni gubitak kose usled povećane osetljivosti folikula dlake na normalne vrednosti androgena. Opadanje kose počinje najpre na čeonoj i slepoočnim regijama, a napredovanjem procesa mogu zahvatiti čitavu poglavinu. Ali, ne brinite, prelazimo odmah na rešenje!

Šta je PRP tretman za opadanje kose?

PRP (Platelet Rich Plasma) tretman koji se još naziva vampirski tretman, tretman sopstvenom krvlju ili tretman trombocitima, jeste upravo to – krvna plazma bogata trombocitima i različitim faktora rasta i ostalih citokina koji snažno stimulišu regeneraciju tkiva što dovodi do ponovnog rasta kose na mestima gde je počelo padanje. PRP tretman koristi se i kao estetski i antiage tretman za poboljšanje kvaliteta kože, njenu regeneraciju i vraćanje svežine i sjaja licu.

Pre PRP tretmana za kosu

 • Pre početka PRP terapije neophodan je pregled lekara koji je sertifikovan za injekcione metode kako bi se utvrdilo trenutno stanje i napravio plan lečenja koji će dati maksimalne rezultate u vašem slučaju.
 • Neophodno je uraditi i osnovne analize koje će pokazati da li postoji malokrvnost ili je krvna slika odgovarajuća, kao i kakvo je stanje gvožđa o organizmu.
 • Pre svega, kod žena važno je ispitati stanje hormona štitne žlezde i polnih hormona koji imaju značajnu ulogu u rastu kose. Kažemo kod žena, jer su najčešće ove vrednosti kod muškaraca normalne.
 • Proverava se i da li pacijent koristi neke lekove, na osnovu čega lekar odlučuje da li je potrebno da se sačeka da se terapija lekovima završi pre početka PRP lečenja protiv opadanja kose.

Kako izgleda PRP tretman za kosu?

Prp tretman kose

 

Pregledom se utvrđuje trenutno stanje regije koja se tretira uz sve navede neophodne analize koje se rade pre samog početka PRP terapije. Nakon toga, nanosi se lokalni anestetik na regiju koja će biti tretirana kako bi tretman bio potpuno bezbolan i prijatan za pacijenta. Zatim se uzima venska krv pacijenta u specijalne epruvete za pripremu plazme bogate trombocitima i njene obrade. Uzorak krvi se centrifugira, jer se tako izdvaja krvna plazma koja je bogata trombocitima, matičnim ćelijama i faktorima rasta.

Na ovaj način pripremljenu plazmu bogatu trombocitima aplikujemo tankim iglama u teme glave.

Nakon tretmana je Moguća je pojava prolaznog crvenila koje se povlači u roku od 24 sata. Minimalno 24 sata nakon tretmana preporuka je da se ne pere kosa, kao i da se ne koriste kozmetički preparati za stilizovanje ili negu kose.

Kako deluje PRP tretman za kosu?

Plazma bogata trombocitima i faktorima rasta dovodi do nastanka novih krvnih sudova, aktivira folikule u fazi mirovanja i prevodi ih u aktivnu fazu rasta, što dovodi do rasta nove dlake i prestanka opadanja postojećih dlaka. Takođe, PRP tretman značajno utiče na kvalitet postojeće dlake, koja postaje deblja, zdravija i otpornija. Dobre rezultate postižemo u tretmanu početno i umereno proređene kose.

 

Kome je namenjen PRP tretman za kosu?

 • Osobama oba pola čija kosa je izgubila sjaj, dlaka je postala tanja, lomljiva i bez sjaja, i kosa postaje proređena
 • Ženama i muškarcima u ranoj ili srednjoj fazi opadanja kose
 • Kod usporenog rasta kose
 • Za smanjenje mašćenja vlasišta
 • Kod opadanja kose na pečate
 • Protiv seboreje i peruti

Moramo napomenuti da pacijenti u kasnijoj fazi gubitka kose nisu kandidati za ovu proceduru, jer je nažalost, većina folikula već odumrlo i na njih PRP terapija ne može imati nikakvog stimulativnog efekta. Stoga se preporučuje početi sa PRP terapijom čim primetite da počinje proređivanje kose i njeno opadanje kako bismo postigli što bolje rezultate.

Koliko PRP tretmana je potrebno za optimalne rezultate?

Prp tretman kose

Očekivani rezultati zavise od trenutnog stanja pacijenata i broj tretmana, kao i razmak između PRP tretmana određuje lekar na osnovu svih dobijenih podataka nakon analize i pregleda, pa se ovaj broj može razlikovati, jer je naš pristup svakom pacijenti individualan.
No, ono što je prosečna vrednost na osnovu iskustva jeste da najbolje rezultate dobijamo serijom od 3 tretmana, sa razmakom od mesec dana između tretmana. Nakon godinu dana, za održavanje optimalnih rezultata savetuje se ponavljanje tretmana.

Napomena: PRP tretman protiv opadanje kose može se koristi kao samostalan tretman ili kao dopuna drugim tretmanima sa istim ciljem.

 

Da li postoje neželjeni efekti?

Najbolja stvar kod ove inovativne metode estetske dermatologije koja pokazuje efikasne rezultate jeste što neželjenih efekata kao što su alergije i reakcije kože nema, jer se za ovaj tretman koristi upravo vaš prirodni „materijal“ – trombociti iz vaše krvi!

Rezultati nakon PRP tretmana?

 • Kod većine pacijenata uočljiv je ubrzan rast kose
 • Kvalitet dlake je poboljšan, ona postaje deblja
 • Proređene kosmate regije se smanjuju i vremenom bivaju pokrivene novom kosom

PRP tretman kose pre i posle

Kao što je to slučaj i sa drugim tretmanima, tako je i sa ovim, mi obavezno proveravamo sa našim pacijentima kakva su njihova iskustva i poredimo stanje pre i posle PRP tretmana kose. Jelena je podelila sa nama svoje utiske:

– Doktore, moram da priznam da sam bila vrlo skeptična kada sam došla na PRP tretman, jer znam da je ovo opadanje kod mene nasledno, ali malo je reći da sam oduševljena rezultatima. Pogotovo nakon trećeg tretmana, vidi se velika razlika, ne samo da je nova kosa počela da raste nego je jača nego ikada pre! Veliko vam hvala! Već biram novu frizuru! Vidimo se uskoro!

PRP tretman- cena?

Detaljnije o cenama PRP tretmana za kosu proverite OVDE.

Ukoliko imate dodatnih pitanja i nedoumica vezanih za PRP tretman za kosu ili želite da zakažete svoj tretman slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite, naše stručno osoblje ima odgovore na sva vaša pitanja. Čekamo vas!

 

O tretmanu: