Možda niste razmišljali o preoblikovanju vilice i brade, ali ova estetska intervencija igra ključnu ulogu u postizanju atraktivnog izgleda kod žena, ali i kod muškaraca!

Kada govorimo o lepoti i crtama muškog i ženskog lica, pravila su dijametralno različita. Kod žena je važno da se ističe srednji deo lica, kao što su lepo oblikovane, naglašene jagodice i da se lice harmonično sužava ka bradi. Tada oblik brade i vilice reflektuje ženstvenost i ima nežan i sofisticiran izgled. Harmonizacija ženskog lica u cilju isticanja lepote postiže se dakle, naglašavanjem jagodica i vizuelnim sužavanjem lica u predelu brade.
Sa druge strane, kod muškaraca važi pravilo jake, četvrtaste vilice, koja se smatra odlikom „alfa mužjaka“, a njeno adekvatno oblikovanje može snažno da naglasi muževnost i poveća atraktivnost muškarca. Adekvatnom intervencijom postiže se muževan izgled, time što brada izgleda šire i snažnije i ima jasne, naglašene konture.

jawline fileri oblikovanje brade

Osim snažnog uticaja na ženstvenost, odnosno na muževnost, konturisanje brade doprinosi smanjenju „viška“ kože u donjem delu obraza i vratu. Popunjavanje brade dodatno naglašava konturu donje vilice što je ključno za postizanje mladalačkog izgleda.
Nekada je gledajući spreda, sve sasvim u redu, ali gledajući profil možete primetiti da je brada potpuno nenaglašena, uvučena i da se njena jasna definicija ne nazire, već stapa sa linijom vrata, što nimalo ne laska vašoj lepoti, pa je i u tom slučaju ova intervencija pravo rešenje.
A sada dolazimo do pitanja – šta je najbolje raditi od intervencija u ponudi? Iako postoji mnogo odgovora, naši rezultati pokazuju da je procedura oblikovanja brade hijaluronskim filerima rešenje koje daje maksimalne rezultate. Kako bi se postigla harmonizacija lica ova procedura radi se jednako često kod muškog i ženskog pola u cilju postizanja senzualnijeg izgleda kod žena i muževnijeg kod muškaraca.

Kako se oblikuju brada i vilica hijaluronskim filerima?

Preoblikovanje brade u našoj ordinaciji radi se nehiruški u svega nekoliko minuta, ali sa detaljnom pripremom pre intervencije kako bi se postigli željeni rezultati. Intervencija se radi hijaluronskim filerima najvišeg kvaliteta koji ostavljaju potpuno prirodan izgled nakon intervencije.
Važno je napomenuti da brada ima jednako važnu ulogu kada gledamo lice spreda, ali i kada gledamo profil, pa iako je nos možda nešto što najpre primećujemo, druga po redu je brada, a odnos između ova dva dela mora biti harmonizovan kako bi lice izgledalo lepo, mlado, proporcionalno i ženstveno ili pak snažno i muževno kada su muškarci u pitanju.

Zašto se koriste hijaluronski fileri?

Hijaluron ili hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg tela koji starenjem počinje da nestaje iz našeg organizma, pa naša koža postepeno gubi volumen i elastičnost, pojavljuju se bore, opuštenost lica, a konture postaju manje vidljive. Prilikom aplikovanja hijalurona u određene tačke radi različitih ciljeva – povećanja usana, uklanjanja podočnjaka, ublažavanja bora i drugih, naše telo prepoznaje ovu supstancu kao poznatu, pa nema neželjenih efekata kao kada se koriste druge metode.

Važno je na samom početku napomenuti da je od ključnog značaja da hijaluronski fileri budu pouzdanog i proverenog kvaliteta, kao i da stručno lice sa sertifikatom za injekcione metode obavlja intervenciju.

Koji hijaluronski fileri se koriste za oblikovanje brade i vilice?

Za intervenciju najčešće koristimo hijaluronske filere najvišeg kvaliteta koji osim dodatka volumena doprinose i kvalitetu kože i brišu površinske bore. Kod muškaraca, radi dobijanja muževnijeg oblika donje vilice možemo koristiti i poseban filer – Juvederm Volux.

Kada se preporučuje tretman preoblikovanja brade hijaluronskim filerima?

Procedura konturisanja brade preporučuje se kada je:

  • Brada uvučena i nije jasno definisana kada se gleda iz profila

  • Kada je kod žena izuzetno naglašena, široka i snažna

  • Kada je kod muškaraca uska i bez jasnih kontura

  • Kada zbog starenja dolazi do gubitka jasnih kontura donje vilice

  • Kod pojave viška kože u donjem delu lica

  • Kao sastavni deo nehiruškog podizanja lica

Kako izgleda tretman preoblikovanja brade?

Procedura traje ukupno oko 30 minuta, nakon čega se pacijent vraća svakodnevnim aktivnostima, bez otoka, modrica i vremena potrebnog za oporavak.
Vazno je istaći da postoji značajna razlika u tehnici kod muškaraca i žena.

Kako izgleda oblikovanje brade kod žena?

Kod žena želimo da postignemo bolju prednju projekciju brade i konturisanje donje vilice, što u kombinaciji sa oblikovanjem jagodica ističe najatraktivnije atribute ženskog lica, dovodi do značajnog podizanja lica i uošte ženstvenijeg i lepšeg izgleda (ovaj tretman se često naziva i beautification).

Kako izgleda oblikovanje brade kod muškaraca?

jawline fileri oblikovanje brade

Kod muškaraca imperativ je postoći podmlađen i muževniji izgled, što najčešće podrazumeva augmentaciju lateralnih delova brade, odnosno dobijanje jače i šire brade. Uz augmentaciju brade, često se radi i oblikovanje donje vilice koje kod muškaraca podrazumeva postizanje jasnih kontura i augmentacija mišića-maseter.

Kakvi su rezultati nakon konturisanja brade hijaluronskim filerima – pre i posle?

Nakon oblikovanja brade hijaluronskim filerima možete videti da su brada i vilica jasno definisane iz profila i spreda a koža u donjem delu lica zategnutija i podmlađena. Osim toga, ova intervencija kod žena dovodi do nežno konturisana vilična regije radi harmonizacije lica a kod muškaraca konture vilice postaju naglašene i jasno istaknute.

Kako slike uvek govore više od reči pozivamo vas da zavirite u našu galeriju zadovoljnih pacijenata koja jasno pokazuje fotografije pre i nakon tretmana kako biste se uverili u rezultate i znali šta i sami možete da očekujete.

  • Jawline pre i posle (3)
  • Jawline pre i posle (2)
  • Jawline pre i posle (1)

Kakva su iskustva nakon tretmana hijaluronskim filerima?

Nama su pored osmeha na licu naših pacijenata i fotografija pre i posle posebno važni utisci nakon tretmana! Ovo najreprezentativnije govori o našem kvalitetu i motiviše nas da radimo još kvalitetnije, više i bolje. Sara koja je pre nekoliko dana izašla iz ordinacije danas je okačila svoju fotografiju na društvenim mrežama uz komentar:

– Veliko hvala mom omiljenom doktoru! Moje lice nikada nije izgledalo ovako savršeno! Kamera ne laže i nema Fotošopa ako neko pita! @drmiloszivkovic

Cena oblikovanja brade hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od toga vrste i količine hijaluronskih filera koji se aplikuje prilikom intervencije oblikovanja brade. Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite.

Dodatna pitanja i odgovori o oblikovanju brade?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite ili nam pišite, odgovaramo sa zadovoljstvom na sva vaša pitanja!

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: