Oblikovanje i korekcija brade i vilice hijaluronskim filerima za savršene proporcije lica i skladan profil!  Možda niste razmišljali o tome, ali ova estetska intervencija igra ključnu ulogu u postizanju atraktivnog izgleda kako kod žena, tako i kod muškaraca!

Kada govorimo o lepoti i karakteristikama muškog i ženskog lica, pravila su dijametralno različita. Kod žena je važan istaknuti središnji deo lica, kao što su pune, oblikovane jagodice i da se lice harmonično sužava ka bradi. Tada oblik brade i vilice reflektuje ženstvenost i ima nežan i sofisticiran izgled. Harmonizacija ženskog lica u cilju isticanja lepote postiže se dakle, naglašavanjem jagodica i vizuelnim sužavanjem lica u predelu brade. Sa druge strane, kod muškaraca jaka, četvrtasta vilice je karakteristika njegove atraktivnosti i muževnosti. Adekvatnom estetskom procedurom postiže se muževan izgled, time što brada izgleda šire i snažnije i ima jasne, naglašene konture. Osim toga, korekcijim brade se smanjuje višak kože u donjem delu obraza i vratu. Popunjavanje brade hijaluronom naglašava konturu donje vilice što je ključno za postizanje mladalačkog izgleda i zateže manji višak opuštene kože.

 

Oblikovanjem brade hijaluronskim filerima se postižu skladan profil, senzualan izgled kod žena a muževan kod muškaraca; koriguje uvučena brada, zateže opuštena koža, podiže ugao usana i uklanjanju marionetske bore.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Zašto se koriste hijaluronski fileri?

Hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma koji starenjem počinje da nestaje, a koža postepeno gubi volumen i elastičnost. Prilikom ubrizgavanja hijalurona, telo prepoznaje ovu supstancu, te nema neželjenih efekata i nuspojava. Sve o hijaluronu i hijaluronskoj kiselini možete pročitati na stranici Hijaluron-odgovori na sva pitanja.

Koji hijaluronski fileri se koriste za oblikovanje brade i vilice?

Koristimo kvalitetne hijaluronske filere, koji osim dodavanja volumena doprinose i kvalitetu same kože. Za oblikovanje brade i donje vilice koristimo filer Juvederm Volux o kome možete pročitati klikom na link.

Kada se preporučuje tretman oblikovanja brade?

Oblikovanje i korekcija brade hijaluronom preporučuje se:

 • Kod uvučene, slabe i nerazvijene brade
 • Za popunjavanje marionetskih bora
 • Kod palih uglova usana
 • Kod usne vilice, posebno kod muškaraca
 • Kada zbog starenja dolazi do gubitka jasnih kontura donje vilice
 • Kod pojave viška kože u donjem delu lica
 • Korekciju asimetrije brade
 • Kao sastavni deo nehiruškog podizanja lica

Kako izgleda tretman oblikovanja brade?

Tretman počinje pregledom kojim se utvrđuje fizionomija lica i njegove proporcije. Zatim, zajedno sa pacijentom postavljamo željene ciljeve, na osnovu čega određujemo vrstu i količinu hijaluronskih filera. Hijaluronski filerima popunjavamo udubljenja, brazde i korigujemo projekciju i asimetriju brade, iglom ili kanilom. Procedura traje ukupno oko 45 minuta uključujući pregled, nanošenje anestetik kreme a samo ubrizgavanje hijalurona traje nekoliko minuta. Nakon zahvata pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima, bez vremena potrebnog za oporavak. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.
Važno je istaći da postoji značajna razlika u tehnici kod muškaraca i žena.

oblikovanje brade kod žena

Kod žena želimo da postignemo bolju prednju projekciju brade i zategnut, definisan izgled donje vilice-jawline. U kombinaciji sa popunjavanjem središnjeg dela lica, ovim tretmanom ističemo najatraktivnije atribute ženskog lica, odnosno konture jagodica i brade .

jawline fileri oblikovanje brade

oblikovanje brade kod muškaraca

Kod muškaraca imperativ je postići muževniji izgled, što najčešće podrazumeva popunjavanje spoljašnjih delova brade. Uz augmentaciju brade, često se radi i oblikovanje donje vilice kojim se postižu jasne kontura i širi izgled.

Oblikovanje brade i vilice- pre i posle?

Nakon oblikovanja brade hijaluronskim filerima brada i vilica su jasno definisane, a koža u donjem delu lica zategnutija i podmlađena.

 • Jawline pre i posle (3)
 • Jawline pre i posle (2)
 • Jawline pre i posle (1)

iskustva nakon korekcije brade hijaluronskim filerima

Nama su pored osmeha na licu naših pacijenata i fotografija pre i posle posebno važni utisci nakon tretmana! . Sara koja je pre nekoliko dana izašla iz ordinacije danas je okačila svoju fotografiju na društvenim mrežama uz komentar:

– Veliko hvala mom omiljenom doktoru! Moje lice nikada nije izgledalo ovako savršeno! Kamera ne laže i nema Fotošopa ako neko pita! @drmiloszivkovic.

Cena oblikovanja brade hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od toga vrste i količine hijaluronskih filera koji se aplikuje prilikom intervencije oblikovanja brade. Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite na 060/345-0304.

 

O tretmanu:

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

 povecanje-popunjavanje-i-konturisanje-usana-hijaluronom

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Korekcija oblika, konture i asimetrije. Isticanje volumena i prirodne senzualnosti usana.

oblikovanje jagodica filerima i kontura

OBLIKOVANJE JAGODICA

Oblikovanje, podizanje i podmlađivanje središnjeg dela. Naglašavanje jagodica – top model look.

Uklanjanje podočnjaka korekcija filerima

KOREKCIJA PODOČNJAKA

Popunjavanje udubljenih podočnjaka. Otklanjanje znakova umora i tamnih senki oko očiju.

nazolabijalne bore tretman

Nazolabijalne bore

Popunjavanje izraženih ili plićih nazolabijalnih bora, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

nazolabijalne bore tretman

LIFTING LICA U 8 TAČAKA

Nehirurško podizanje lica u 8 tačaka ubrizgavanjem hijalurona u određene tačke. Podizanje tonusa, vraćanje volumena i zatezanje kože.

korekcija čela temporalne regije filerima

ČELO I TEMPORALNA REGIJA

Nadoknada volumena čela i temporalne -slepoočne regije. Uklanjanje mršavijeg i starijeg izgleda. Blago podizanje obrva.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.