fbpx
Dr Miloš Živković I Dr Ivica Jeremić
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
3,529 Views
Oblikovanje brade i vilice

Oblikovanje brade je nepravedno verovatno jedna od najpotcenjenijih estetskih intervencija koja ima ključnu ulogu u postizanju atraktivnosti kako ženskog, tako i muškog lica. Odgovarajući oblik brade kod žena reflektuje ženstvenost i daje ženskom licu nežan i sofisticiran izgled. Sa druge strane, jaka četvrtasta brada je odlika ‚‚alfa mužjaka‚‚ i njeno adekvatno oblikovanje može snažno da naglasi muževnost i poveća atraktivnost muškarca.
Sem snažnog uticaja na ženstvenost, odnosno na muževnost, konturisanje brade doprinosi smanjenju „viška“ kože u donjem delu obraza i vratu. Popunjavanje brade dodatno naglašava konturu donje vilice što je ključno za postizanje mladalačkog izgleda.
Oblikovanje brade i donje vilice je nehiruška procedura koja traje oko 30 minuta. Pre intervencije se nanosi anestetik krem tako da je procedura mimimalno bolna. Za intervenciju najčešće koristimo hijaluronske filere koji osim dodatka volumena doprinose i kvalitetu kože i brišu površinske bore. Kod muškaraca, radi dobijanja muževnijeg oblika donje vilice možemo koristiti i poseban filer-Radiesse.

Najčešći razlozi za oblikovanje brade i donje vilice su:

  • Uvučena brada
  • Gubitak jasnih kontura donje vilice
  • Pojava viška kože u donjem delu lica
  • u sklopu nehiruškog liftinga lica

Vazno je istaći da postoji značajna razlika u tehnici kod muškaraca i žena.

OBLIKOVANJE BRADE KOD ŽENA

Kod žena želimo da postignemo bolju prednju projekciju brade i konturisanje donje vilice, što u kombinaciji sa oblikovanjem jagodica ističe najatraktivnije atribute ženskog lica, dovodi do značajnog liftinga lica i uošte ženstvenijeg i lepseg izgleda (ovaj tretman se često naziva i beautification).

OBLIKOVANJE BRADE KOD MUŠKARCA

Kod muškaraca imperativ je postoći podmlađen i muževniji izgled, što najčešće podrazuvev augmentaciju lateralnih delova brade, odnosno dobijanje jače i šire brade. Uz augmentaciju brade, često se radi i oblikovanje donje vilice koje kod muškaraca podrazumeva postizanje jasnih kontura i augmentacija mišića-maseter.