Radiesse je dermalni filer za nadoknadu volumena, popunjavanje bora i stimulisanje proizvodnje kolagena čime se koža zateže i podmlađuje. Sastoji se od kalcijum hidroksiapatita– minerala koji se prirodno nalazi u ljudskim zubima i kostima i gela od karboksimetil celuloze. Gel omogućava trenutni efekat popunjavanja lica koji traje do 3 meseca, dok za to vreme kalcijum hidroksiapatit podstiču prirodnu proizvodnju kolagena. Vrhunac sinteze kolagena se postiže u trećem mesecu i traje do 18 meseci.
Radiesse je siguran i efikasan filer, odobren od strane Američke agencije za hranu i lekove (USFDA), a iza njegove delotvornosti stoje godine kliničkih studija i nezavisnih istraživanja.

Radiesse ostvaruje dvostruki efekat-trenutnu nadoknadu volumena i postepenu stimulaciju proizvodnje kolagena.

Kako Radiesse  stimuliše kolagen i podmlađuje kožu?

U najdubljem sloju kože (dermisu) nalaze se fibroblasti, ćelije kože odgovorne za stvaranje proteina- kolagena i elastina, kao i hijaluronske kiseline. Elastin kožu čini čvrstom i elastičnom, hijaluronska kiselina je održava hidriranom dok kolagen daje podršku strukturi kože. On deluje kao vezivno tkivo i pruža koži zategnut, jedar i mladalački izgled. Sa starenjem, aktivnost fibroblasta se smanjuje a proizvodnja kolagena opada, čime koža gubi punoću i pojavljuju se prve bore. Kako bi se podstaklo stvaranje kolagena neophodno je stimulisati fibroblaste a to je upravo što Radiesse omogućava! Čestice njegovog glavnog sastojka – kalcijum hidroksilapatita formiraju strukturu unutar kože i podstiču aktivnost fibroblasta da stvara nove ćelije kolagena. Nakon potpune razgradnje ovih čestica, ostaje nova struktura kolagena a koži se vraćaju čvrstina, mlađi i zategnut izgled.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Radiesse kolagen stimulator se koristi za:

 • Nadoknadu volumena lica
 • Popunjavanje i isticanje kontura brade, donje vilice i jagodica
 • Popunjavanje bora
 • Podmlađivanje vrata
 • Podmlađivanja šaka
 • Poboljšavanje kvalitet, tonusa i elastičnosti kože
 • Popunjavanje ožiljaka

Radiesse se ubrizgava u sve delove lica sa izuzetkom usana i podočnjaka (suzne brazde) u koje se ne sme aplikovati. Za korekciju podočnjaka i povećanje usana se koriste isključivo hijaluronski fileri, dok se za uklanjanje ožiljaka preporučuju tretmani CO2 laserom i TCA piling.

Radiesse ostvaruje najbolji efekat u regiji brade, donje vilice i šaka.

Kako izgleda tretman? Oporavak?

 • Najpre, na deo lica ili tela koji će biti tretiran se nanosi anestetik krema, kako bi ubrizgavanje Radiesse kolagen stimulatora bilo što bezbolnije.
 • Zatim se kanilom ili iglom ubrizgava Radiesse ispod kože ili u potkožno tkivo.
 • Procedura traje oko 30 minuta i ne zahteva vreme oporavka. Pacijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima nakon tretmana.

Moguća je pojava modrica, crvenila, otoka i osetljivosti. Ovi neželjeni efekti uglavnom su prolaznog karaktera. Nakon tretmana naredna 24 časova izbegavajte šminkanje, ne pritiskajte i ne masirajte pritisak ili tretirano područje i izbegavajte dugo izlaganje suncu ili toploti (saunu).

Radiesse- efekti i rezultati

 • Trenutno nadoknađuje izgubljeni volumen lica i šaka
 • Postepeno stimuliše proizvodnju prirodnog kolagena i dugoročno poboljšava kvalitet, tonus i elastičnost kože
 • Klinički je dokazano da rezultati Radiesse kolagen stimulatora traje godinu ili više kod mnogih pacijenata
 • Biokompatibilan je i nije potrebno testiranje na alergije
radiesse

Da li postoje prednosti u odnosu na druge filere?

Radiesse ima prednosti za određene regije i to za konturisanje donje vilice, poboljšanje tonusa kože i podmlađivanje šaka. Konturisanje vilice sa Radiesse kolagen stimulatorom daje prirodniji efekat, budući da kalcijum hidroksiapatit ne vezuje vodu i ne stvara otok tkiva.

Zahvaljujući novonastalom kolagenu dolazi do značajnog poboljšanja tonusa i zatezanja lica.

Pored toga, razblaženjem Radiesse filera sa fiziološkim rastvorom, dobija se rastvor kalcijum hidroksiapatita koji može da se aplikuje u vidu mrežice tik ispod kože. Ovo dovodi do stvaranja novog kolagena i značajnog poboljšanja tonusa i kvaliteta kože.
Šake predstavljaju idealnu regiju za tretman kalcijum hidroksiapatitom jer se trenutno nadoknađuje volumen, smanjuje se vidljivosti vena i tetiva i podmlađuje koža. Ono što je bitno napomenuti je da ne postoji način da se Radiesse ukloni ukoliko vam se ne svidi njegov efekat. Za razliku od hijaluronskih filera koji se mogu ukloniti hijaluronidazom, kod Radiessa se mora sačekati da se sam razgradi u organizmu.

Radiesse- cena i dodatna pitanja?

Cenu Radiesse možete pogledati na stranici Cenovnik. Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa kolagen stimulatorom pozovite nas na 060/345-0304, pišite nam na estetikabgd@gmail.com.

Preparati

juvederm volite tretman

JUVEDERM VOLITE

Hijaluronski filer za obnavljanje volumena istanjene kože i intezivna hidratacija.

profhilo tretman

PROFHILO

Hijaluronski tretman kojim se podstiče stvaranje kolagena i elastina i dubinski hidrira koža.

keloidi keloidni ožiljci

Jalupro

Jalupro je injekcioni rastvor hijaluronske kiseline i aminokiselina, namenjen regeneraciji i podmlađivanju kože.

radiotalasni lifting

JUVEDERM VOLUX

Hijaluronski filer za oblikovan, zategnut i definisan izgled donjeg dela lica, brade i linije vilice.

radiotalasni lifting

JUVEDERM fileri

Juvederm hijaluronski fileri- vrhunski kvalitet, bezbednost i zlatni standard u antiage medicini.