Kako ukloniti ksantelazme?

Ksantelazme predstavljaju žućkaste depozite lipida (masti) koji se najčešće javljaju na kapcima, i to uglavnom na gornjim, ali mogu se javiuti i na donjim kapcima. Ksanelazme imaju tendenciju rasta, te je pri njihovoj pojavi potrebno što pre pristuputi tretmanu, kako bismo dobili što bolji estetski rezultat

Pojava ksantelazmi je često udružena sa povišenim vrednostima triglicerida i holesterola (više od 50% pacijenata), mada se viđaju i kod osoba sa normalnim lipidima. Shodno tome, pri pojavi ksantelazmi, uvek je potrebno uraditi vrednosti holesterola (LDL, HDL), i triglicierida, pa tek onda pristupiti njihvom uklanjanjau.

Metodu izbora za uklanjanje ksantelazmi predstavljaju radiotalasi. Radiotalasima možemo vrlo precizno ukloniti ksantelazme, bez nastanka ožiljaka. Kada se radi o velikim ksantelazmama, za potpuno uklanjanje nekada je potrebno ponoviti tretman.

Tokom tretmana se koristi lokalna anestezija, što uklanjanje ksantelazmi čini bezbolnim, a nakon tretmana potrebno je 7-10 dana za poptunu epitelizaciju.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS