Uklanjanje i popunjavanje udubljenih i tamnih podočnjaka hijaluronskim filerima je jedan od najefektnijih tretmana u estetskoj medicini koji momentalno briše tragove starenja i umora!

Mladalački izgled lica podrazumeva jedru i zategnutu kožu ali i pogled ispod obrva bez znakova umora i starenja kao što su podočnjaci, fine linije ili bore. Starenje je neizbežan proces, a prvi znak starenja možemo primetiti po promeni kože u predelu oko očiju. Razlog zbog koga je ovde najranije uočljivo starenje krije se u fiziologiji kože. Naime, koža je u ovoj regiji lica tanja i osetljivija u odnosu na njegove druge regije. Ono što ćete prvo primetiti jeste da se u okoloočnoj regiji pojavljuju najpre fine, tanke linije, koje vremenom prerastaju u bore a gornji kapci postaju spušteniji. Gubitkom potkožnog masnog tkiva i slabljenjem ligamenata u predelu ispod očiju nastaju podočnjaci – tamni, udubljeni ili otečeni koji daju umoran, star i beživotan izgled licu.

U nastavku teksta otkrivamo SVE detalje o uzroku nastanka podočnjaka, vrstama – među kojima možete prepoznati vaš problem (ukoliko ga imate), kao i kako se rešiti podočnjaka.

Zaustavite prve znakove starenja u startu i rešite se podočnjaka, kako bi vaša lepota bila u prvom planu.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Zašto nastaju podočnjaci, koji su uzroci?

Podočnjaci nastaju kao posledica starenja, ali i usled drugih faktora kao što su:

 • Genetika
 • Alergija
 • Hormonski poremećaji
 • Neispavanost
 • Vreme provedeno u zatvorenim prostorima
 • Pod uticajem zagađenosti spoljašnje sredine
 • Usled mnogobrojnih sati provedenih ispred monitora

Zašto nastaju otečenost i kesice ispod očiju?

Kesice ispod očiju nastaju delovanjem nekoliko procesa, a uzrokovane su delom i pod uticajem vašeg genetskog nasleđa. One mogu sadržavati masne jastučiće ili tečnost koja se skuplja u prostoru ispod oka.

Podočnjaci sa masnim jastučićima

Kako starimo, promene u veličini i sastavu vezivnog tkiva i mišićne strukture oko očiju postaju sve više izražene, a tanka koža podočnjaka počinje da se opušta i istanjuje. Ovim slabljenjem masno tkivo očne regije menja svoju prvobitnu poziciju i sve se više nazire u vidu kesica koji se formiraju na donjim kapcima. Ovakve vrste podočnjaka najčešće se rešavaju hiruškim putem, a znatno ređe se mogu popuniti hijaluronskim filerima, jer postoji rizik od oticanja u toj regiji.

Otečeni donji kapci- kesice ispunjene tečnošću

Takođe, u donjim kapcima se može akumulirati i zadržavati tečnost, što za posledicu ima natečen i naduvan izgled. Nekoliko faktora uzrokuje ili pogoršava ovaj efekat uključujući hormonske promene, alergije, dermatitis, unos previše slane hrane, nedovoljno sna. Za razliku od podočnjaka sa masnim jastičićima, naduvani podočnjaci sa kesicama od tečnosti su često ljubičaste boje i ne postoji jasna izdvojenost u odnosu na tkivo koje ih okružuje. Oni se rešavaju otkrivanjem uzroka pojave sakupljanja tečnosti i najčešće se sami povlače kada se uzrok otkloni.

Tamni kolutovi oko očiju

Kod nekih osoba zbog tanke kože, spoljašnjih uticaja i starenja dolazi do sporijeg protoka krvi u krvnim sudovima ispod oka. Zbog toga podočnjaci dobijaju tamnu boju – od braon, preko ljubičaste, pa sve do crvenkaste.

Suzna brazda – „tear trough“

Udubljenje ispod oka koje se proteže do gornjeg obraza je poznato kao suzna brazda. Karakterišu ga gubitak potkožnog masnog tkiva, tanka i providna koža, slabljenje ligamenata kombinovano sa spuštanjem obraza. Ova vrsta podočnjaka se jednostavno i efikasno rešava aplikovanjem hijaluronskih filera manje gustine. U većini slučajeva se mora nadoknaditi i izgubljenji volumen gornjeg dela prednjeg obraza koji daje potporu podočnjaku.

Tamni kolutovi oko očiju

Kako se rešiti podočnjaka?

Kada smo savladali šta su uzroci i koje vrste podočnjaka postoje možemo da pređemo na rešenja – kako se rešiti podočnjaka? Kako bi se došlo do efikasnog rešenja, važno je u startu ustanoviti o kojoj vrsti podočnjaka je reč, jer se tretiranje i metode razlikuju. Ko što smo već napomenuli kod kesica ispod očiju preporučuje se hirurška metoda, dok je za uklanjanje tamnih i upalih podočnjaka i korekciju suzne brazde preporuka tretman hijauronskim filerima. U zavisnosti od tipa podočnjaka postoje i drugi različiti tretmani kojima se može redukovati veličina podočnjaka ili ukloniti tamni kolutovi oko očiju. Dve najuspešnije metode uklanjanja su primena hijaluronskih filera i mezoterapijskih koktela.

Kako izgleda tretman hijaluronskih filera za uklanjanje podočnjaka?

Tretman počinje pregledom lekara specijaliste koji utvrđuje vrstu podočnjaka, te određuje način i količinu hijaluronskih filera potrebnu za korekciju. Zatim se preciznim ubrizgavanjem hijalurona duž donjeg kapka i suzne brazde nadoknađuje izgubljeni volumen, smanjuje se tamna boja ispod očiju, a fine linije i bore postaju manje vidljive. Za tretman podočnjaka hijaluronom važno je ne koristiti samo iglu, već i tupu kanilu, koja smanjuje mogućnost povrede krvnih sudova i nastanka komplikacija i modrica. Nakon ubrizgavanja hijaluronskih filera kanilom verovatnoća nastanka modrica i otoka je minimalna. Po završetku tretmana, pacijenti se odmah vraćaju uobičajenim aktivnostima, bez vremena oporavka. Vreme trajanja tretmana je oko 45 minuta.

Koji hijaluronski fileri se koriste prilikom tretmana?

Za popunjavanje i uklanjanje podočnjaka koristimo Juvederm Volbellu i ostale hijaluronske filere, specijalno namenjene za korekciju ove regije.

UKLANJANJE PODOČNJAKE- REZULTATI

Najbolja stvar kod ove metode za uklanjanje podočnjaka jeste što su rezultati vidljivi odmah nakon tretmana.

 • Koža oko očiju je podmlađena i zategnuta
 • Upali podočnjaci su popunjeni i lice ne deluje umorno i beživotno
 • Tamna boja podočnjaka dobija prirodnu boju kože
 • Fine linije i bore su manje vidljive
 • Mladalački, svež izgled lica se vraća

UKLANJANJE PODOČNJAKE- PRE I POSLE

Zato što znamo da slike govore više od reči, predlažemo da pogledate rezultat uklanjanja podočnjaka kod naših pacijentkinjama na fotografijama pre i posle tretmana OVDE. A zatim, ukoliko želite možete zakazati svoj tretman ili konsultaciju kako biste se u rezultate i sami uverili.

Uklanjanje podočnjaka

Koliko traje rezultat uklanjanja podočnjaka hijaluronskim filerima?

Popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima se u proseku radi jednom godišnje. Zavisno od stanja kože i vrste podočnjaka, preporuka je ponoviti tretman nakon 12 do 15 meseci. Ovim se konutinuirano zadržava svež i odmoran izgled lica a koža oko očiju ostaje podmlađena i zategnuta.

Da li je moguće rešiti se podočnjaka jednim tretmanom?

U većini slučajeva odgovor je DA, dovoljan je samo jedan tretman kako bi se videli rezultati. Ali, važno je napomenuti da u određenim slučajevima, posebno kod starijih i mršavijih osoba, hijaluronskim filerima se mora najpre popuniti gornji deo obraza ( jagodični deo) kako bi se dala adekvatna potpora podočnjaku.

uklanjanje podočnjaka hijaluronskim filerima-iskustva?

Veoma nam je važno da dobijemo povratnu informaciju od naših pacijenata i otkrijemo kako se njima čini postignut rezultat, a zadovoljna Ivana koja je pre nekoliko dana bila na tretmanu deli sa nama i vama svoje utiske:

„Da mi je neko rekao ranije otkrio ovaj tretman, odmah bih došla kod vas! Malo je reći da sam prezadovoljna rezultatima, konačno izgledam odmorno, sveže i naspavano! Niko mi ne bi poverovao da imam dvoje male dece kod kuće, vratili ste mi godine unazad! Mnogo vam hvala!“

Uklanjanje podočnjaka hijaluronskim filerima-cena?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od toga da li se radi samo regija podočnjaka ili se popunjava i regija jagodica kako bi se dala potpura podočnjacima. Detaljnije o cenama pročitajte saznajte na stranicici Cenovnik.

Uklanjanje podočnjaka-dodatna pitanja?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite 060/345-0304, ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.

O tretmanu:

 

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

 povecanje-popunjavanje-i-konturisanje-usana-hijaluronom

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Korekcija oblika, konture i asimetrije. Isticanje volumena i prirodne senzualnosti usana.

oblikovanje jagodica filerima i kontura

OBLIKOVANJE JAGODICA

Oblikovanje, podizanje i podmlađivanje središnjeg dela. Naglašavanje jagodica – top model look.

nazolabijalne bore tretman

Nazolabijalne bore

Popunjavanje izraženih ili plićih nazolabijalnih bora, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.