Korekcija tamnih i udubljenih podočnjaka

Uklanjanje podočnjaka i korekcija suzne brazde hijaluronskim filerima su jedni od najefektnijih i najtraženiji tretmana u estetskoj medicini.

Stres, brz način života, nedovoljno sna i nepravilna ishrana ostavljaju tragove na koži, a posebno na nežnoj regiji podočnjaka. Podočnjaci daju umoran izgled, ali ne brinite, estetska medicina nudi vrlo efikasna rešenja za uklanjanje podočnjaka.

Kako nastaju podočnjaci?

Najčešće nastaju usled smanjenja volumena masnog tkiva u regiji neposredno ispod podočnjaka , atrofije suznog kanala i lokalnog poremećaja cirkulacije u donjem kapku, gde se nalazi veliki broj krvnih sudova. Gubitak vezivnog tkiva u ovom delu, dovodi do toga da se vene značajno više vide, zbog čega se u predelu oko očiju pojavljuju tamni kolutovi.

Kako ukloniti podočnjake?

Pitanje kako ukloniti podočnjake muči mnoge pacijente već od tridesetih godina. U zavisnosti od tipa podočnjaka postoje različiti tretmani kojima se može redukovati veličina podočnjaka ili ukloniti tamni kolutovi oko očiju. Dve najuspešnije metode uklanjanja je primena hijaluronskih filera i mezoterapije.

Hijaluronski fileri za uklanjanje podočnjaka

Hijaluronski fileri predstavljaju idealan tretman za uklanjanje tamnih i udubljenih podočnjaka. Udubljeni podočnjaci nastaju kao posledica gubitka volumena u delu jagodice neposredno ispod podočnjaka i u suznoj brazdi. Nadokada volumena u ovim regijama dovodi do uklanjanja udubljenih podočnjaka. Sloj hijaurona, aplikovan u suznu brazdu dovodi do smanjenja vidljivosti krvnih sudova, sto značajno smanjuje tamnu prebojenost.

Važno je napomenuti da je za tretman podočnjaka hijaluronom važno koristiti tupu kanilu, koja smanjuje mogućnost povrede krvnih sudova i nastanka komplikacija i modrica.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije

ZAPRATITE NAS

  RADNO VREME

Pon.-Sub. 9:00-21:00
Nedelja zatvoreno

  060/345-0304

  ADRESA

IMEDIC,Kneza Miloša 19, I sprat, Beograd