POVEĆANJE USANA HIJALURONOM. Ukoliko i sami na drugim žena najpre primetite pune i senzualne usne i razmišljate kako bi baš takav oblik usana dodatno naglasio vašu lepotu, otkrivamo vam koji je najbolji način za to i šta možete da očekujete!

Pune i senzualne usne su oduvek bile prepoznatljiv simbol ženske lepote, mladalačkog i privlačnog izgleda, zato nas ne iznenađuje da je povećanje usana jedan od najtraženijih zahteva naših pacijentkinja. Ova estetska intervencija jedna je od najpopularnijih, ne samo u našoj ordinaciji i našoj zemlji, već i u celom svetu. Svejedno je da li se žena osmehuje, govori ili ćuti, njene usne dospevaju u prvi plan i ostavljaju jači utisak nego što mislimo. Kada pomislite na Anđelinu Džoli danas, ili nekada na Brižit Bardo, prva asocijacija na lepotu ovih žena jesu upravo njihove prirodno lepe usne.
Kada govorimo o devojkama, usne mogu dodatno naglasiti već postojeću lepotu. Kada su pune i lepo oblikovane, usne dodatno ističu i druge atribute lica kao što brada, jagodice i oči. Zbog toga devojke posebnu pažnju poklanjaju naglašavanju baš ovog dela lica, bilo da usne ističu koristeći nude karmin ili pak biraju jarkocrvenu nijansu, ne bi li usne izgledale što senzualnije. Sa druge strane kako starimo, tako naša koža, ali i usne gube volumen i punoću. Nekada jedre usne sada postaju isušene, bez izraženih kontura, a sa godinama postaju sve tanje dok ne ostanu samo tanke linije bez oblika na mestu gde su nekada bile pune usne.
U oba slučaja rešenje je povećanje usana hijaluronskim filerima čiji rezultati govore sami za sebe već na prvi pogled. Pre nego što se odlučite za ovu tehniku povećanja usana otkrivamo vam sve detalje, kako bismo otklonili sve vaše nedoumice!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Zašto se koriste hijaluronski fileri za povećanje usana?

Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina predstavlja prirodnu supstancu koja se koristi za povećanje usana. Hijaluronska kiselina ulazi u sastav našeg tela koje je prepoznaje kao kompatibilnu i potpuno je bezbedna za primenu. Njena glavna karakteristika je sposobnost vezivanja velike količine vode. Na taj način, ona popunjava bore kada se koristi za druge delove lica (npr. nazolabijalne bore), a koži i usnama vraća jedrinu i punoću. Struktura kvalitetnih hijaluronskih filera je po konzistenciji nalik strukturi usana, tako da nema neprirodnog osećaja stranog tela nakon tretmana. Senzbilitet usana primenom hijalurona ostaje potpuno očuvan.
Važno je naglasiti da je hijaluron jedini materijal koji ima odobrenje Američke agencije za hranu i lekove (Food and Drug Agency–FDA) za primenu kod povećanja usana.

Sve o hijaluronu i hijaluronskoj kiselini, pročitajte na stranici Hijaluron-odgovori na sve pitanja.

ŠTA SVE MOGU HIJALURONSKI FILERI DA UČINE ZA VAŠE USNE?

Kod nekih osoba usne su prirodno pravilno i izraženo konturisane, kod drugih su već pune, ali im nedostaje kontura, a vrlo je često nedostaje i jedno i drugo. U svakom slučaju, hijaluronski fileri deluju na:

 • Uvećanje, odnosno naglašavanje volumena usana
 • Konturisanje ivice usana
 • Korekciju asimetrije usana
 • Hidriranje i podmlađivanje usana
 • Podizanje uglova usana
 • Uklanjanje borica iznad gornje usne (tzv. barkod bore)
Povecanje usana filerima

Da li je povećanje usana hijaluronskom kiselinom bezbedno?

Da! Hijaluronski fileri predstavljaju potpuno sigurnu, dozvoljenu i ispitanu supstancu za povećanje usana. Biopolimer, metakril i silikon su zbog visoke učestalosti komplikacija zabranjene supstance. Njihova mana jeste velika verovatnoća izazivanja komplikacija u vidu granuloma, koji se jedino mogu hirurški ukloniti i to uz nepovoljne estetske rezultate.

Povećanje usana- kako izgleda tretman?

Pre svakog tretmana je važno obaviti pregled i konsultaciju, jer tada lekar specijalista kroz razgovor sa pacijentom definiše potrebne korake koji dovode do željenih rezultata. Tada se tačno određuje količina hijaluronskih filera koja je neophodna za postizanje optimalnih rezultata – lepih i punih usana koje izgledaju prirodno. Popunjavanje usana se izvodi nakon lokalne anestezije, zahvaljujući kojoj je intervencija minimalno bolna ili potpuno bezbolna. Kada lokalni anestetik počne da deluje, hijaluronski fileri se ubrizgavaju u tačno određena mesta preciznim ubodima iglicom ili kanilom.
Procedura uvećanja usana traje svega petnaestak minuta, a rezultat je primetan odmah nakon procedure. Ipak, definitivni estetski rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana kada hijaluron veže vodu i kada se ’’lepo slegne’’.

Primenom lokalne anestezije popunjavanje usana hijaluronskim filerima je minimalno bolno, a cela procedura traje oko 15-ak minuta.

Koji su efekti povećanja usana  hijaluronskim filerima?

 • Hijaluronski fileri naglašavaju konture usana, oblik je usana jasno definisan
 • Vidno je povećan volumen usana, što ih čini punijim i senzualnijim
 • Ukoliko ima potrebe konturisanjem se može promeniti oblik usana
 • Usne su jasno definisane, pravilno konturisane, imaju punoću i daju lepši izgled čitavom licu
Povecanje usana filerima

Kako da se pripremite za tretman?

Ukoliko pacijent koristi određene lekove i suplemente može doći do povećane šanse za pojavu modrica nakon intervencije. Stoga se savetuje da pacijent ne bi trebalo da uzima antikoagulanse, vitamin E, gingko i preparate na bazi omega 3 masnih kiselina deset dana pre tretmana. Ako to nije moguće, intervenciju je i dalje moguće uraditi, samo što postoji veća verovatnoća za nastanak modrica. Takođe se preporučuje izbegavanje alkohola i nesteroidnih protivupalnih lekova.

Oporavak? Kako da se ponašate nakon tretmana?

Odmah nakon tretmana vidljivi su lagano crvenilo i sitna ispupčenja na mestu gde je aplikovan preparat, a koja prolaze kroz nekoliko časova. Dvanaest sati nakon tretmana nije dozvoljeno šminkanje i intezivnija fizička aktivnost. Po završetku ovog kratkog perioda oporavka se možete vratiti vašim uobičajenim aktivnostima.

Naša preporuka! Ukoliko uskoro imate događaj na kom želite da zablistate, korekciju usana hijaluronom uradite 14 dana pre njega, kako bi se povukli otoci i nestale eventualne modrice.

Koliko traje efekat hijalurona u usnama?

Primenom kvalitetnih hijaluronskih filera efekt povećanja usana traje i do 12 meseci. Treba napomenuti da nakon prve aplikacije hijaluronske kiseline efekat traje kraće, a sa svakom sledećom primenom hijaluronska kiselina ostaje duže u usnama i efekat je trajniji. Prilikom svakog sledećeg tretmana popunjavanja usana potrebna je manja količina hijalurona.

Da li je popunjavanje usana bolno?

Pre povećanja usana hijaluronskim filerima nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme zahvaljujući čemu je sama procedura minimalno ili potpuno bezbolna. Takođe, moguće je i davanje injekcione anestezije, što proceduru čini potpuno bezbolnom.

Kako postići efekat punih usana koje izgledaju prirodno?

Pitanje koje najčešće dobijamo od vas jeste da li će nakon tretmana povećanja usana hijaluronskim filerima one zadržati prirodan izgled, kao i kakav će osećaj biti u usnama.
Naši lekari koji imaju višegodišnje iskustvo su fokusirani na jedan cilj a to je isticanje vaše prirodne lepote i očuvanje sklada celog lica. To podrazumeva obraćanje pažnje na svaki detalj- pažljivo naglašavanje ivice usana i održavanje balansa njihove punoće i oblika. Takvim pristupom dobijamo prirodan izgled i dugotrajne rezultate a to je prvi uslov koji ispunjavamo. Odgovor na drugo pitanje dobijate vrlo brzo, kada se otoci povuku, i tada ćete se uveriti da je osećaj u usnama sasvim nepromenjen!
Ukoliko želite da vaše usne izgledaju puno, senzualno, da budu pravilno konturisane i deluju prirodno važno je da vodite računa o tome da se intervencija koju birate izvodi:

 1. od strane stručnog lica, a u našoj ordinaciji to rade lekari koji su sertifikovani za injekcione metode.
 2. uz korišćenje kvalitetnih, mekih hijaluronskih filera, koji su specijalno dizajnirani za popunjavanje usana. Zlatni standard za povećanje i korekciju usana su Juvederm hijaluronski fileri. Ovi fileri vezuju manje vode, čime se dobija prirodni izgled usana a ujedno i sprečava česta komplikacija- tzv. patkaste usne.

Primena kvalitetnih filera i adekvatne tehnike osigurava prirodan izgled usana. Više o Juvederm filerima pročitajte na stranici Juvederm hijaluronski fileri.

Povećanje usana- pre i posle

 • usne pre i posle hijaluron 7
 • usne pre i posle hijaluron 4
 • usne pre i posle hijaluron 1
 • usne pre i posle hijaluron 3
 • usne pre i posle hijaluron 10

Često postavljana pitanja

Otok nakon popunjavanja usana hijaluronom je neretka pojava. Međutim, veliki izbor tehnika procedura i kvalitetan sastav hijaluronskih filera uticao je na smanjenje broja komplikacija. Osetljivost, crvenilo i otoci su privremeni i nestaju za nekoliko dana.
Za smanjenje otoka nakon tretmana, preporučuje se Arnika gel ili tablete, kao i upotreba hladnih obloga. Ananas, papaja, vitamin C pomažu u brzom oporavku.
Nakon povlačenja otoka, potrebno je 2-3 nedelje da se filer namesti na svoje mesto i stopi sa okolnom regijom usna, pa je važno imati u vidu ovaj vremenski period za vidljivost krajnjih, maksimalnih rezultata.

Najjednostavniji odgovor- i igla i kanila!
Postoji mnogo tehnika povećanja usana. Ali, prilikom odabira prave tehnike nije važno uzeti u obzir samu tehniku, već je važno unapred razmišljati o rezultatu koji želimo da postignemo i tek na osnovu toga odabrati pravu tehniku koja će dati željene rezultate.
Uvek treba voditi računa o detaljima, sagledati usne, njihov oblik i lice u celini. Na osnovu fizionomije lica i detalja na koje se ne sme zaboraviti kao što su uglovi usana, bira se adekvatna tehnika. Ukoliko pomenuti uglovi usana ostanu netretirani, rezultat je neprirodan izgled usana koji ne laska vašoj lepoti, već je, naprotiv dodatno narušava.

Kada je reč o popunjavanju usana hijalurinskim filerima nakon tretmana se može javiti blagi otok i male modrice na mestima uboda, koje se lako prekriju šminkom i nestaju za par dana. Juvederm hijaluronski fileri ne daju komplikacije u vidu granuloma koje se javljaju sa veštačkim materijalima ili hijaluronskim filerima lošeg kvaliteta.

Sasvim sigurno najlepši rezultat dobijemo kada prvo uradimo konturiranje usana hijaluronom, pa tek onda trajnu šminku.

Vrlo često možemo videti kod drugih prevelike i deformisane usne koje se nikom ne dopadaju, narušavaju prirodnu lepotu žene i ne deluju privlačno. To se dešava kada je intervencija rađena jeftinijim i manje kvalitetnim filerima. Važno je napomenuti da nikada ne treba preterivati sa količinom filera koji se injektuje u usne. Mnogo je važnije pravilno rasporediti filer da bi se napravio lep oblik i konture usana.

Ukoliko ste ipak preterali sa količinom hijalurona u usnama, zahvaljujući enzimu hijaluronidazi koja razlaže hijaluronsku kiselinu, ovaj problem je moguće rešiti.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika Privatnosti.
I Accept

Povećanje usana hijaluronom – iskustva?

Kada smo mi zadovoljni rezultatima, znamo da su i naši pacijenti zadovoljni, ali bez obzira na to, veoma se obradujemo kada nam nakon nekoliko dana javite svoje utiske. Jelena nas je tagovala i pored fotografije, na svom Instagram profilu, napisala:
– Hvala svima na komplimentima ovih dana, ovom fotografijom se zahvaljujem dr Milošu koji je stvorio moje nove usne! Slika govori više od reči, a za sve koji pitaju na slici nema nikakvih filtera, niti Photoshopa, samo su moje usne u krupnom kadru! Veliko hvala!

Cena povećanja usana hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od količine hijaluronskih filera koji se aplikuje u usne. Cene hijaluronskih filera proverite na stranici Cenovnik.

Dodatna pitanja o povećanju usana?

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com, bez oklevanja, jer tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

 

O tretmanu:

Hijaluron

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

oblikovanje jagodica filerima i kontura

OBLIKOVANJE JAGODICA

Oblikovanje, podizanje i podmlađivanje središnjeg dela. Naglašavanje jagodica – top model look.

Uklanjanje podočnjaka korekcija filerima

KOREKCIJA PODOČNJAKA

Popunjavanje udubljenih podočnjaka. Otklanjanje znakova umora i tamnih senki oko očiju.

nazolabijalne bore tretman

Nazolabijalne bore

Popunjavanje izraženih ili plićih nazolabijalnih bora, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

korekcija čela temporalne regije filerima

Korekcija čela i slepoočne regije

Podmlađivanje gornje trećine lica, popunjavanje udubljenih slepoočnica. Uklanjanje mršavijeg i starijeg izgleda.

lifting lica hijaluronom i filerima

LIFTING LICA U 8 TAČAKA

Nehirurško podizanje i podmlađivanje lica, zatezanje kože. Ubrizgavanje hijalurona u određene tačke lica.

Oblikovanje brade i vilice hijaluronom

OBLIKOVANJE BRADE I VILICE

Popunjavanje donje trećine lica, ublažavanje visećih jastučića i korekcija uvučene brade i nejasnih kontura vilice- jawline.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.