fbpx

Povećanje usana hijaluronom- tretman, pre i posle

Povećanje usana hijaluronom- tretman, pre i posle2020-07-11T22:16:24+00:00

Ukoliko i sami na drugim žena najpre primetite pune i senzualne usne i razmišljate kako bi baš takav oblik usana dodatno naglasilo vašu lepotu, otkrivamo vam koji je najbolji način za to i šta možete da očekujete!

Pune, definisane i sezualne usne oduvek su bile prepoznatljiv simbol ženske lepote, mladalačkog i privlačnog izgleda, zato ne nimalo ne iznenađuje da je konturisanje i uvećanje usana jedan od najtraženijih zahteva naših pacijentknja. Ova estetska intervencija jedna je od najpopularnijih ne samo u našoj ordinaciji i našoj zemlji, već i celom svetu. Već na prvi pogled, razlog je više nego očigledan, jer svako od nas na drugom licu najpre primeti lepo konturisane i jedre usne. Svejedno je da li se žena osmehuje, govori ili ćuti, usne dospevaju u prvi plan i ostavljaju jači utisak nego što mislimo. Primera radi, kada pomislite na Anđelinu Džoli danas, ili nekada na Brižit Bardo, prva asocijascija na lepotu ovih žena jesu upravo njihove prirodno lepe usne.

Kada govorimo o devojkama, usne mogu dodatno naglasiti već postojaću lepotu. Kada su pun ei lepo oblikovane, usne mogu dodatno istaći i druge atribute lica kao što brada, lep oblik nosa, istaknute jagodice i oči, jer složićete se kada se smejemo usnama, smejemo se i očima. Zbog toga devojke posebnu pažnju poklanjaju naglašavalju baš ovog dela lica, svejedno je da li usne ističu koristeći neutralno labelo ili nude karmin ili pak biraju jarkocrvenu nijasnsu, ne bi li usne izgledale što senzulanije.

hijaluronska kiselina i kolagen

Sa druge strane kako starimo, tako naša koža, ali i usne gube volumen i punoću, pa nekada jedre usne postaju isušene, bez izraženih kontura, a sa godinama postaju sve tanje dok ne ostanu samo tanke linije bez oblika na mestu gde su nekada bile pune usne.

U oba slučaja rešenje je tretman hijaluronskim filerima čiji rezultati govore sami za sebe već na prvi pogled, ali pre nego što se odlučite za ovu tehniku uvećanja, popunjavanja i konturisanja usana otkrivamo vam sve detalje, kako bismo otklonili sve vaše nedoumice!

Prvi utisak o popunjenim usnama hijaluronskim filerima?

Pitanje koje najčešće dobijamo od vas jeste da li će se nakon tretmana uvećanja, popunjavanja i konturisanja usana hijaluronskim filerima zadržati prirodan izgled, kao i kakav će osećaj biti u usnama. Odgovor sledi već na početku!

Naime, lekari specijalisti sa dugogodišnjem iskustvom zaduženi su za injekcione metode u našoj ordinaciji, a cilj ovog, kao i drugih tretmana jeste da vaš prirodni potencijal lepote makismalno ispoljimo. Prirodan izgled koji dodatno naglašava vašu, već postojaću lepotu je prvi uslov koji ispunjavamo. A odgovor na drugo pitanje dobijate odmah, a nakon interevncije ćete se i sami uveriti, a to je da je osećaj u usnama potpuno nepromenjen nakon tretmana hijaluronskim filerima.

Zašto se koriste hijaluronski fileri za popunjavanje usana?

Povecanje usana filerima

Poznato je da je postojlo mnogo različitih intervencija koje podrazumevaju korišćenje različitih materijala kojima su se popunjavale usne. Analizom svih ranijih tehnika koje su nekada bile dostupne i svih savremenih metoda danas, odlučili smo da se usavršimo u metodi koja daje maksimalne rezultate. Reč je o popunjavanju i korekciji usana hijaluronskim filerima. Razlog leži u činjenici da je hijaluronska kiselina koja se koristi za ovu intervenciju potpuno prirodan materijal koji je najbezbedniji za primenu, zato što se hijaluronska kiselina već prirodno nalazi u sastavu našeg tela, a starenjem njena prisutnost u organizmu se smanjuje i gubi, pa zato usne gube punoću i jedrost.
Važno je naglasiti da je hijaluron jedini materijal koji ima odobrenje Američke agencije za hranu i lekove (Food and Drug Agency – FDA) za primenu u tu svrhu. Struktura kvalitetnih hijaluronskih filera je slična strukturi usana, tako da nema neprirodnog osećaja stranog tela u usni. Senzbilitet primenom hijalurona ostaje potpuno očuvan.

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluron ili hijaluronska kiselina predstavlja prirodnu supstancu koja se koristi za povećanje i konturisanje usana. To je, kako smo već napomenuli, prirodna supstanca koja se već nalazi u našem telu, a njena glavna karakteristika je sposobnost da veže veliku količinu vode. Na taj način ona popunjava bore kada se koristi za druge delove lica kao tretman podmlađivanja i vraća koži i usnama jedrinu i punoću.

Ovaj magičan sastojak nadoknađuje izgubljeni volumen i punoću. Sam hijaluron, jednim delom stimuliše proizvodnju sopstvene hijaluronske kiseline, ali i sintezu kolagena koji je zadužen za mladalačni izgled kože, ukoliko se koristi u svrhe podmlađivanja kože. Pošto je hijaluronska kiselina sastavni deo našeg tela, organizam je, za razliku od drugih sastojaka “prepoznaje” kao svoju i prihvata kao kompatibilnu. Ovo jedina supstanca koja je zvanično odobrena za povećanje usana. Važno je koristiti registrovan i kvalitetan hijaluronski fileri za popunjavanje usana.

Koji se efekti hijaluronskih filera kada se koriste za usne?

Povecanje usana filerima

Kod nekih žena usne su prirodno pravilno i izraženo konturisane, kod drugih su već pune, ali im nedostaje kontura, a vrlo često je slučaj da nedostaju i jedno i drugo. U svakom slučaju preporuka su hijaluronski fileri koji deluju na:

 • Uvećanje, odnosno naglašavanje usana

 • Konturisanje ivice usana

 • Korekciju asimetrije usana

 • Hidriranje i podmlađivanje usana

 • Podizanje uglova usana

 • Uklanjanje bora iznad gornje usne (tzv. bar-kod bore)

Da li je popunjavanje usana hijaluronskom kiselinom bezbedno?

Da! Hijaluronski fileri predstavljaju potpuno siguran, dozvoljenin i ispitani materijal za povećanje usana. Biopolimer, metakril i silikon zbog visoke učestalost komplikacija su zabranjene supstance za uvećanje usana. Mana biopolimera, metakrila i silikona jeste velika verovatnoća izazivanja komplikacija u vidu granuloma i trajnog otoka. Oni se jedino mogu rešavati hirurški i to uz nepovoljne estetske rezultate.

Kako izgleda procedura popunjavanja usana?

Procedura uvećanja usana traje svega petnaestak minuta, a rezultat je primetan odmah nakon procedure. Ipak, definitivni estetski rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana kada hijaluron veže vodu i kada se ’’lepo slegne’’.

Primenom lokalne anestezije popunjavanje usana hijaluronskim filerima je minimalno bolno, a cela procedura traje oko 15-ak minuta.

Odmah nakon tretmana vidljivi su lagano crvenilo i sitna ispupčenja na mestu gde je aplikovan preparat, a koja prolaze kroz nekoliko časova. Dvanaest sati nakon tretmana nije dozvoljeno šminkanje i intezivnija fizička aktivnost. Po završetku ovog kratkog perioda oporavka se možete vratiti vašim uobičajenim aktivnostima.

Da li je popunjavanje usana bolno?

Pre uvećanja usana hijaluronskim filerima nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme zahvaljujući čemu je sama procedura minimalno bolna ili potpuno bezbolna. Takođe, moguće je i davanje injekcione anestezije, što proceduru čini potpuno bezbolnom.

Primenom kvalitetnih hijaluronskih filera usne izgledaju potpuno prirodno. Najkvalitetniji hijaluronski fileri za popunjavanje usana su Juvederm fileri nove Vycross generacije-Juvederm Volift i Juvederm Volbella.

Kako postići efekat punih usana koje izgledaju prirodno?

Ukoliko želite da vaše usne izgledaju puno, senzualno, da budu pravilno konturisane i deluju prirodno važno je da vodite računa o tome da se intevencija koju birate izvodi:

 1. od strane stručnog lica, a u našoj ordinaciji to rade lekari specijalisti koji su sertrifikovani za injekcione metode. Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom lekar tokom intervencije obraća pažnju na svaki detalj koji podrazumeva da pažljivo naglasi ivicu usana, odnosno da ih pravilno konturiše pored punoće i pravilnog aplikovanja hijaurona u usne. Takvim pristupom dobijamo prirodan izgled i dugotrajne rezultate.
 2. uz korišćenje kvalitetnih, mekih hijaluronskih filera, koji su specijalno dizajnirani za popunjavanje usana. Zlatni standard za popunjavanje usana su Juvederm hijaluronski fileri. Ovi fileri vezuju manje vode, čime se dobija prirodni izgled usana a ujedno i sprečava česta komplikacija- tzv. patkaste usne.

Primena kvalitetnih filera i adekvatne tehnike osigurava prirodan izgled usana.

Kakvi su rezultati nakon popunjavanja usana hijaluronskim filerima?

Povecanje usana filerima
 • Hijaluronski fileri naglašavaju konture usana pa je definicija usana jasno vidljiva nakon intervencije

 • Vidno je povećan volumen usana, pa usta uzgledaju punije i senzualnije

 • Ukoliko ima potrebe konturisanjem se može promeniti oblik usana

 • Usne su jasno definisane, pravilno konturisane, imaju punoću i daju lepši izgled čitavom licu

Priprema za uvećanje usana hijaluronskim filerima

Važno je napomenuti da ukoliko pacijent koristi određene lekove i suplemente može doći do povećane šanse za pojavu modrica nakon intervencije.
Stoga se savetuje da pacijent ne bi trebalo da uzima Aspirin, vitamin E, gingko i preparate na bazi omega 3 masnih kiselina deset dana pre tretmana. Ukoliko to nije moguće, intervenciju je i dalje moguće uraditi, samo sto postoji veća verovatnoća za nastanak modrica.
Takođe se preporučuje izbegavanje alkohola i nesteroidnih protivupalnih lekova kao što su ibuprofen i diklofenak.
Ne preporučuje se šminkanje lica onog dana kada se radi intervencija.

Koliko traje efekat hijalurona u usnama?

Primenom najkvalitetnijih hijaluronskih filera efekt uvećanja usana traje i do 12 meseci. Treba napomenuti da nakon prve aplikacije hijaluronske kiseline efekat traje najkraće, a sa svakom sledećom primenom hijaluronska kiselina ostaje duže u usnama i efekat je dugotrajniji.

U svakom sledećem činu popunjavanja usana potrebna je manja količina hijalurona koja se koristi.

Uvećavanje, popunjavanje i konturisanje usana hijaluronom – iskustva?

Naša ordinacija je poznata po tome što vrlo transparentno pokazuje svoje rezultate, o čemu svedoči sekcija na našem sajtu – pre i posle, koju možete pogledati OVDE.
Kada smo mi zadovoljni rezultatima, znamo da su i naši pacijenti zadovoljni, ali vez obzira na to, veoma se obradujemo kada nam nakon nekoliko dana javite svoje utiske.

Jelena nas je tagovala i pored fotografije, na svom Instagram profilu, napisala:

– Hvala svima na komplimentima ovih dana, ovom fotografijom se zahvaljujem dr Milošu koji je stvorio moje nove usne! Slika govori više od reči, a za sve koji pitaju na slici nema nikakvih filtera, niti Photoshopa, samo su moje usne u krupnom kadru! Veliko hvala! Cmok!

Često postavljana pitanja

Koliko traje otok nakon popunjavanja usana hijaluronom?2020-06-25T18:20:00+00:00

Otok nakon popunjavanja usana hijaluronom je neretka pojava. Međutim, veliki izbor tehnika procedura i kvalitetan sastav hijaluronskih filera uticao je na smanjenje broja komplikacija. Osetljivost, crvenilo i otoci su privremeni i nestaju za nekoliko dana.
Za smanjenje otoka nakon tretmana , preporučuje se Arnika gel ili tablete, kao i upotreba hladnih obloga. Ananas, papaja, vitamin C pomažu u brzom oporavku.
Nakon povlačenja otoka, potrebno je 2-3 nedelje da se filer namesti na svoje mesto i stopi sa okolnom regijom usna, pa je važno imati u vidu ovaj vremenski period za vidljivost krajnjih, maksimalnih rezultata.

Igla ili kanila?2020-06-25T18:28:38+00:00

Najjednostavniji odgovor- i igla i kanila!

Postoji mnogo tehnika povećanja usana. Ali, prilikom odabira prave tehnike nije važno uzeti u obzir samu tehniku, već je važno unapred razmišljati o rezultatu koji želimo da postignemo i tek na osnovu toga odabrati pravu tehniku koja će dati željene rezultate.
Uvek treba voditi računa o detaljima, sagledati usne, njihov oblik i lice u celini. Na osnovu fizionomije lica i detalja na koje se ne sme zaboraviti kao što su uglovi usana, bira se adekvatna tehnika. Ukoliko pomenuti uglovi usana ostanu netretirani, rezultat je neprirodan izgled usana koji ne laska vašoj lepoti, već je, naprotiv dodatno narušava.

Neželjeni efekti nakon tretmana popunjavanja usana?2020-06-25T18:29:36+00:00

Kada je reč o popunjavanju usana hijalurinskim filerima nakon tretmana se može javiti blagi otok i male modrice na mestima uboda, koje se lako prekriju šminkom i nestaju za par dana. Juvederm hijaluronski fileri ne daju komplikacije u vidu granuloma koje se javljaju sa veštačkim materijalima ili hijaluronskim filerima lošeg kvaliteta.

Šta prvo treba uraditi- hijaluron ili trajnu šminku usana ?2020-06-25T18:31:39+00:00

Sasvim sigurno najlepši rezultat dobijemo kada prvo uradimo konturiranje usana hijaluronom, pa tek onda trajnu šminku.

Kako nastaju prevelike i deformisane usne?2020-06-25T18:33:48+00:00

Vrlo često možemo videti kod drugih prevelike i deformisane usne koje se nikom ne dopadaju, narušavaju prirodnu lepotu žene i ne deluju privlačno. To se dešava kada je intervencija rađena jeftinijim i manje kvalitetnim filerima koji mogu značajno narušavati izgled. Važno je napomenuti da nikada ne treba preterivati sa količinom filera koji se implicira u usne. Mnogo je važnije pravilno rasporediti filer da bi se napravio lep oblik i konture usana.

Da li postoji rešenje za prevelike usne?2020-06-25T18:35:00+00:00

Ukoliko ste ipak preterali sa količinom hijalurona u usnama, zahvaljujući enzimu hijaluronidazi ovaj problem je ipak moguće rešiti.

Dodatna pitanja o uvećanju usana hijaluronom?2020-06-25T18:35:48+00:00

Ako imate dodatnih pitanja, nedoumica ili želite da zakažete svoje konsultacije sa našim lekarima, slobodno nas pozovite ili nam pišite, bez oklevanja, jer tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Usne pre i posle popunjavanja hijaluronom

 • hijaluronski fileri-povecanje usana
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 14
 • hijaluronski fileri za konturisanje usana
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 12a
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 11a
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 23
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 22
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 24
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 26
 • Usne pre i posle hijaluronskog filera 28

Cena uvećanja usana hijaluronskim filerima?

Cena tretmana razlikuje se zavisno od količine hijaluronskih filera koji se aplikuje u usne. Detaljnije o cenama pročitajte OVDE ili nas jednostavno pozovite.

Imate dodatnih pitanja?
Saznajte cenu tretmana
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac:

NOVO NA BLOGU

KONTAKT

 • Ordinacija IMEDIC
 • Kneza Miloša 19, I sprat, Beograd
 • 060/345-0304
 • Ponedeljak-Subota: 09:00-21:00
Go to Top