Povećanje, popunjavanje i konturisanje usana hijaluronskim filerima

Senzualne usne su simbol ženske lepote.  Prema tome, nije iznenađujuće da je konturisanje i uvećanje usana jedna od najpopularnijih estetskih intervencija. Primenom hijaluronskog filera se zadržava  prirodan izgled usana, a osećaj u njima ostaje nepromenjen.

Zašto usne popuniti hijaluronom?

Hijaluronska kiselina je prirodan materijal koji je najbezbedniji za primenu u usne. Važno je znati da je to jedini materijal koji ima odobrenje Američke agencije za hranu i lekove (Food and Drug Agency – FDA) za primenu u tu svrhu. Struktura kvalitetnih hijaluronskih filera je slična strukturi usana, tako da nema neprirodnog osećaja stranog tela u usni. Senzbilitet primenom hijalurona ostaje potpuno očuvan.

Hijaluron predstavlja prirodnu supstancu koja se koristi za povećanje i konturisanje usana. Hijaluronska kiselina je jedina supstanca koja je odobrena za povećanje usana. Važno je koristiti registrovan i kvalitetan hijaluronski fileri za popunjavanje usana.

Kada se radi o korekciji usana, hijaluronski fileri se najčešće primenjuju za:

  • Uvećanje, odnosno naglašavanje usana

  • Konturisanje ivice usana

  • Korekciju asimetrije usana

  • Hidriranje i podmlađivanje usana

  • Podizanje uglova usana

  • Uklanjanje bora iznad gornje usne (tzv. bar-kod bore)

Da li je popunjavanje usana hijaluronskom kiselinom bezbedno?

Mana biopolimera, metakrila i silikona jeste velika verovatnoća izazivanja komplikacija u vidu granuloma i trajnog otoka. Oni  se jedino mogu rešavati hirurški i to uz nepovoljne estetske rezultate.

Hijaluronski fileri predstavljaju siguran, dozvoljeni ispitani materijal za povećanje usana. Biopolimer, metakril i silikon zbog visoke učestalost komplikacija su  zabranjene supstance za uvecanje usana. 

Kako izgleda procedura popunjavanja usana?

Popunjavanje usana se izvodi nakon lokalne anestezije ubrizgavanjem hijaluronskog filera iglicom ili kanilom u tačno određene zone. Procedura uvećanja usana traje oko petnaestak minuta. Rezultat je primetan odmah nakon procedure.

Ipak, definitivni estetski rezultat je vidljiv nakon nekoliko dana kada hijaluron veže vodu i kada se ’’lepo slegne’’.

Primenom lokalne anestezije popunjavanje usana hijaluronskim filerima je minimalno bolno, a cela procedura traje 5 minuta.

Da li je popunjavanje usana bolno?

Pre uvećanja usana nanosimo anesteziju u vidu kreme. Takođe, moguće je i davanje injekcione anestezije, što proceduru čini potpuno bezbolnom.

Primenom kvalitetnih hijaluronskih filera usne izgledaju potpuno prirodno. Najkvalitetniji hijaluronski fileri za popunjavanje usana su Juvederm fileri nove Vycross generacije-Juvederm Volift i Juvederm Volbella.

Kako postići efekat punih usana koje izgledaju prirodno?

Potrebno je koristiti kvalitetne, meke hijaluronske filere, posebno dizajnirane za popunjavanje usana. Zlatni standard za popunjavanje usana su Juvederm hijaluronski fileri. Ovi fileri vezuju manje vode, čime se dobija prirodni izgled usana a ujedno i sprečava česta komplikacija-  tzv. patkaste usne. Isto tako, neophodno je  pažljivo naglasiti ivicu usana, odnosno konturisati usne. Takvim pristupom dobijamo prirodan izgled i dugotrajne rezultate.

Primena kvalitetnih filera i adekvate tehnike osigurava prirodan izgled usana.

Postoje različite tehnike aplikacije hijalurona u usne. Kako izabrati adekvatnu?

Postoji više tehnika povećanja usana. Tehniku treba birati u skladu sa tim šta želimo da postignemo. Uvek treba voditi računa o detaljima, sagledati usne u celini. Nikako se ne smeju zaboraviti uglovi usana, koji ukoliko ostanu netretirani daju neprirodan izgled usanama.

Da li postoje neželjeni efekti?

Nakon popunjavanja usana se može javiti blagi otok i male modrice koje se lako prekriju šminkom. Juvederm hijaluronski fileri ne daju komplikacije u vidu granuloma koje se javljaju sa veštačkim materijalima ili hijaluronskim filerima lošeg kvaliteta.

Komplikacije primenom kvalitetnih hijalurona su svedene na minimum. A dužina trajanja iznosi do 12 meseci.

Nekad pacijentkinje kombinuju oblikovanje usana hijaluronom i trajnu šminku. Šta prvo treba uraditi?

Sasvim sigurno najlepši rezultat dobijemo kada prvo uradimo konturiranje usana hijaluronom, pa tek onda trajnu šminku.

Često vidimo prevelike i deformisane usne. da li imamo pomoći za ovo vrstu problema?

Predimenzionirane usne, naročito ukoliko su rađene jeftinijim i manje kvalitetnim filerima mogu značajno narušavati izgled. Nikada ne treba preterivati sa količinom filera. Mnogo je važnije pravilno rasporediti filer da bi se  napravio lep oblik i konture usana. Ukoliko ste ipak preterali sa količinom hijlurona, zahvaljujući enzimu hijaluronidazi ovaj problem je ipak moguće rešiti.

Koliko traje efekat hijalurona u usnama?

Primenom najkvalitetnijih hijaluronskih filera efekt uvećanja usana traje i do 12 meseci. Treba napomenuti da nakon prve aplikacije hijaluronske kiseline efekat traje najkraće, a sa svakom sledećom primenom hijaluronska kiselina ostaje duže u usnama i efekat je dugotrajniji. U svakom sledećem činu popunjavanja usana potrebna je manja količina hijalurona koja se koristi.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije

ZAPRATITE NAS

  RADNO VREME

Pon.-Sub. 9:00-21:00
Nedelja zatvoreno

  060/345-0304

  ADRESA

IMEDIC,Kneza Miloša 19, I sprat, Beograd