Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea Candela CO2 laserom, koji prodire u najdublje slojeve kože, stvara novi kolagen i elastin i uklanja oštećenja. Na potpuno neinvazivan način, sa minimalnim periodom oporavka koža postaje čvrsta i zategnuta- bez bora, hiperpigmentacija i drugih nesavršenosti.

Kada govorimo o podmlađivanju, vrlo često mislimo na uklanjanje bora ili zatezanje opuštene kože, ali ne smemo da zaboravimo i sam kvalitet kože. On je jednako važan kako bi koža bila jedra, u tonusu i bez nesavršenosti kao što su staračke pege, hiperpigmentacije, ožiljci od akni ili strije. Podmlađen izgled kože, manje vidljive linije i bore i ujednačen ten su na listi želja naših pacijenata, a naš zadatak je da im obezbedimo rezultate koje oni i očekuju. Upravo zbog toga, biramo samo proverene i klinički dokazane tretmane koji „drže svoju reč“, kao što je zatezanje i podmlađivanje kože Candela CO2RE laserom. Candela CO2 je laser renomiranog svetskog proizvođača Synerom Candela koji pruža širok spektar laserskih procedura za tretiranja različitih problema kože.

Više o ovom laseru, njegovim mogućnostima i problemima koje rešava saznajte na stranici Frakcioni Candela CO2 laser.

frakcioni laser

LASERSKO PODMLAĐIVANJE – KADA SE PREPORUČUJE?

 • Ukoliko želite da podmladite svoju kožu, učinite fine linije i bore manje vidljivim.
 • Posebno se preporučuje pacijentima za podizanje kapaka i uklanjanje bora oko očiju umesto hiruške intervencije.
 • Ako želite da se rešite bora i finih linija oko usana.
 • Za zatezanje opuštene kože lica nehiruškim putem.
 • Kada želite da se rešite pigmentnih fleka ili staračkih pega.
 • Za poboljšanje kvaliteta kože.
 • Kada imate neujednačen ten.
 • Ako želite da se rešite ožiljaka od akni, drugih ožiljaka ili strija

Lasersko podmlađivanje kože- kako izgleda tretman?

1. Nakon detaljnog pregleda i čišćenja lica prelazi se na laserski tretman. Preporučujemo Alma DermaClear 3 u 1 tretman dubinskog čišćenja, hemijskog pilinga i hidratacije kao uvod u laserski tretman.

2. Pre tretmana nanosi se anestetik u vidu kreme kako bi procedura bila potpuno bezbolna. Mnogi pacijenti se odlučuju da rade frakcioni CO2 laserski tretman bez anestetika i opisuju ga kao peckanje koje je umereno neprijatno.

3. Zatim se CO2 laserskom sondom prelazi preko kože i laserskim zracima se prave mikro kanali do tačno određene dubine u koži, koji rezultiraju mikropovredama. Deo kože ostaje netretiran. Ovakav princip laserskog tretmana pruža brže zarastanje kože tako da se minimalno smanjuje vreme oporavka nakon tretmana.

Napomena: Laserski tretman traje svega nekoliko minuta i zahvaljujući jedinstenoj tehnologiji ove laserske sonde oporavak traje kraće nego kod drugih lasera.

frakcioni laser

Lasersko podmlađivanje- kako izgleda oporavak?

Nakon tretmana primetićete perutanje kože na mestima gde je prolazio laserski snop, koje može trajati od 7 do 10 dana. Odmah nakon tretmana javiće se osećaj kao nakon opekotina od sunca, zatim koža postaje suva, a nakon toga počinje pomenuto perutanje. Već od okvirno šestog dana koža se normalizuje i već sutradan ili za nekoliko dana završen je period oporavka.
Preporuka naših dermatologa je obavezno korišćenje zaštitnog faktora tokom cele godine kako bi se sprečilo starenje kože i fotooštećenja izazvana štetnim sunčevim zracima. Posebno nakon laserskih tretmana visok zaštitni faktor je obavezan, jer je tretirana koža dodatno osetljiva na štetne sunčeve zrake.

Koliko je tretmana potrebno?

Zavisno od indikacije zbog koje se radi CO2 laserski tretman i stanja vaše kože, određuje se i broj tretmana. Prednost CO2 lasera jeste u tome što se sa jednim ili dva tretmana godišnje dobija rezultat kao sa prosečno pet tretmana drugih lasera. U proseku su potrebna 3 tretmana za podmlađivanje i zatezanje kože. Preporuka lekara jeste da se tretman radi jednom u 3 meseca, jer je potrebno oko mesec dana, kako bi došlo do stvaranja novih kolagenih vlakana.

Lasersko podmlađivanje-koji su rezultati?

 • Koža je zategnuta, jedra i elastična zbog stvaranja novog kolagena i elastina tokom CO2RE laserskog tretmana
 • Fine linije i bore su manje vidljive
 • Koža oko očiju je zategnuta i bez bora
 • Bore oko usana znatno smanjene
 • Koža je čvrstog i podignutog tonusa
 • Kvalitet kože je poboljšan
 • Pigmentne fleke su manje vidljive
 • Ten je ujednačen
 • Strije, ožiljci i ožiljci od akni su ublaženi

Lasersko podmlađivanje-PRE I POSLE?

Lasersko podmlađivanje lica-iskustvo

Jelena ima 42 godine i zbog opuštenih kapaka, bora oko očiju koje su neprestano ostavljale utisak umora na njenom licu i dodavale broj godina, njeno samopouzdanje bilo je poljuljano. Suva, beživotna koža i poneka pigmentna fleka iznad usana dodatno su Jeleni stvarale nesigurnost. Moramo da napomenemo da je Jelenin zahtev, kada je došla na konsultacije, bio da ne želi hiruško podmlađivanje, kao i da želi što prirodnije rezultate. Nakon samo jednog tretmana CO2 laserom od koga je prošlo mesec dana, ona deli sa nama svoje utiske, a njenu poruku prenosimo u celosti:
– Dragi moji, šaljem vam sliku koja govori sama za sebe! Prezadovoljna sam rezultatima i mnogo vam hvala!!!! Svi su mi pričali da moram hiruški da podižem kapke, a znate da se bojim i igle, pa to nikada ne bi bila opcija! Bukvalno su svi na poslu posle 10 dana komentarisali kako izgledam odmorno i sveže, a sa svakim narednim danom primetila sam da stavljam sve manje šminke ujutru pre izlaska iz kuće!Flekice su skroz nestale, pa nemam više ni tamne brkove! Vidimo se uskoro! Hvala do neba!

Lasersko podmlađivanje lica- cena,dodatne informacije?

Cene možete proveriti na stranici Cenovnik. Ukoliko imate dodatnih pitanja i vezanih za laserski ili bilo koji drugi tretman slobodno nas pozovite na 060/345-0304 ili nam pišite na estetikabgd@gmail.com.