Tretman lica botoksom služi za uklanjanje mimičnih bora, koje nastaju zbog jakih mimičnih mišića. Imperativ kod ovog tretmana je ukloniti bore, a zadržati mimiku i izraz lica. To se postiže pravilnim doziranjem i odgovarajućom tehnikom kojom se mišići oslabe, ali se ne paralizuju u potpunosti zbog čega zadržavaju svoju funkciju i omogućavaju normalnu mimiku.

Šta je botox?

Uklanjanje bora botulinumom

 

Botox je lek prirodnog porekla napravljen od prečišćenog neurotoksina koji produkuje bakterija Clostridium botulinum (botulinum toksin). Budući da se radi o visokoprečišćenom neurotoksinu ne postoji rizik za nastanak botulizma. Botox se u medicini koristi više od 30 godina za tretiranje brojnih stanja u neurologiji, a u estetskoj dermatologiji od 2002. godine.

Tretman botoksom se koristi za:

 • Bore na čelu, između obrva i bore oko očiju

 • Korekciju asimetrije kapaka ili obrva
 • Diskretno podizanje gornjeg kapka
 • Lifting vrata

 • Podizanje uglova usana
 • Popravljanje asimetrije usana nastale kao posledica mišićne aktivnosti
 • Hiperhidroza dlanova (preterano znojenje dlanova)

Kako se izvodi Botox tretman ?

UUklanjanje bora oko očiju

Botox tretman traje svega nekoliko minuta, izvodi se aplikacijom leka u nekoliko ciljih mesta. odnosno mišića. Pre tretmana se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme, tako da je procedura praktično bezbolna.

Da li je Botox bezbedan?

Kako se radi o visokoprečišćenom neurotoksinu ne postoji rizik za nastanak botulizma. Takođe, registrovani botox preparati poseduju odobrenje Američke agencije za hranu i lekove- FDA. Ukoliko se primenjuje adekvatna tehnika rada, uz registrovani preparat, tretman je izuzetno siguran.

Potrebno je skrenuti pažnju da na tržistu postoje kopije botoksa i kineski preparati koji nisu registrovani nigde u svetu, a potencijalno su opasni. Zbog toga je lekar dužan da pre početka tretmana pacijentu pokazati bočicu sa serijskim brojem i etiketom Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS). Originalna bočica mora biti otvorena pred pacijentom.

Pravilno aplikovan originalni Botox preparat predstavlja bezbedan i pouzdan tretman za uklanjanje bora.

Kako Botox deluje?

Nakon nekoliko dana od aplikacije Botox preparata, smanjuje se prekomerna aktivnost mišića koji lome i “usecaju” kožu, stvarajući bore. Smanjenjem aktivnosti ovih mišića dolazi do zatezanja kože i nestanka bora. Imajući u vidu da botoks paralizuje i znojne žlezde tretirane regije će se manje znojiti (npr. čelo).

Botox takođe popravlja cirkulaciju u tretiranim zonama, pa nakon njegove primene lice postaje sveže i dobija prirodan sjaj. Sve ovo ga čini jednim od najmoćnijih tretmana koji daje veoma veliki estetski efekat.

Botox relaksira mimične mišiće, što dovodi do zatezanja čela i regije oko očiju i uklanjanja bora.

Koliko traje Botox efekat?

Botox rezultati i efekti traju 4-6 meseci. Preciznije, efekat leka je 4 meseca, ali kod velikog broja pacijenata koji redovno primenjuju tretman botoksom efekat traje još 2 meseca koliko je mišiću potrebno da se vrati u pređašnje stanje, nakon čega je potrebno ponoviti tretman. Tretmani mogu biti prekinuti u bilo kom trenutku, bez bojazni za bilo kakve štetne efekte na kožu.

Lice koje je tretirano botoksom i nakon prestanka delovanja botoksa izgleda bolje jer pacijenti dok su pod dejstvom botoksa ‘’zaborave’’ da prave jake grimase zbog čega su bore značajno manje izražene.

Tretman botoksom traje svega nekoliko minuta, efekat se razvija kroz desetak dana i traje i do 6 meseci.

Koji su neželjeni Botox efekti?

Neželjeni efekti nakon tretmana botoksom su retki, ukoliko se koristi registrovan preparat i ukoliko je lekar obučen za aplikaciju Botoxa. Može se javi mala modrica na mestu aplikacije, osećaj peckanja u tretiranoj regiji, i retko prolazna glavobolja.

Da li je moguće izbeći paralisan izgled lica nakon Botox tretmana?

Prva asocijacija na Botoks su zaleđena lica mnogih javnih ličnosti. Takav izgled je moguće postići ekstremno velikom dozom botulinum toksina. Pravilnim doziranjem postiže se smanjenje ili nestanak bora uz redukciju prekomerne mimike,a zadržavanje prirodne mimike lica.

Botox cena?

  • Cena jedne regije u našoj ordinaciji je 130 €, dve 190 €, dok su tri 230 €.
  • Cena za botoks vrata je ista kao cena botoksa masetera, a to je 230 €.
  • Botoks za pojačano znojenje pazuha je 250 €, dok je za botoks pojačano znojenje šaka ili stopla od 250 € do 300 €.
  Pojačano znojenje čela koje rešavate botoksom iznosi 190 € jer se rade dve regije.

Botoks za gummy smile, odnosno vidljive desni je 80 €.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS