Botoks uklanja bore sa čela, između obrva i oko očiju

Tretman lica botoksom služi za uklanjanje mimičnih bora, koje nastaju zbog jakih mimičnih mišića. Imperativ kod ovog tretmana je ukloniti bore, a zadržati mimiku i izraz lica. To se postiže pravilnim doziranjem i odgovarajućom tehnikom kojom se mišići oslabe, ali se ne paralizuju u potpunosti zbog čega zadržavaju svoju funkciju i omogućavaju normalnu mimiku.

Šta je botoks?

Botoks je lek prirodnog porekla napravljen od prečišćenog neurotoksina koji produkuje bakterija Clostridium botulinum (botulinum toksin). Budući da se radi o visokoprečišćenom neurotoksinu ne postoji rizik za nastanak botulizma. Botoks se u medicini koristi više od 30 godina za tretiranje brojnih stanja u neurologiji, a u estetskoj dermatologiji od 2002. godine.

Tretman botoksom se koristi za:

  • Bore na čelu, između obrva i bore oko očiju

  • Asimetrija kapaka ili obrva

  • Diskretno podizanje gornjih kapaka

  • Podmlađivanje vrata

  • Podizanje uglova usana

  • Popravljanje asimetrije usana nastale kao posledica mišićne aktivnosti

  • Smanjivanja prekomerne aktivnosti masetera

  • Hiperhidroza dlanova (preterano znojenje dlanova)

  • Hiperhidroza aksile (preterano znojenje pazuha)

Kako se izvodi tretman?

Tretman botoksom traje svega nekoliko minuta, izvodi se aplikacijom leka u nekoliko ciljih mesta. odnosno mišića.Pre tretmana Botoxom se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme, tako da je procedura praktično bezbolna.

Da li je botoks bezbedan?

Kako se radi o visokoprečišćenom neurotoksinu ne postoji rizik za nastanak botulizma. Takođe registrovani preparati botulinum toksina poseduju odobrenje Američke agencije za hranu i lekove- FDA. Ukoliko se primenjuje adekvatna tehnika rada, uz registrovani preparat, tretman je izuzetno siguran. Potrebno je skrenuti pažnju da na tržistu postoje kopije botoksa i kineski preparati koji nisu registrovani nigde u svetu, a potencijalno su opasni. Zbog toga je lekar dužan da pre početka tretmana pacijentu pokazati bočicu sa serijskim brojem i etiketom Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS). Originalna bočica mora biti otvorena pred pacijentom.

Pravilno aplikovan preparat originalnog Botoksa predstavlja bezbedan i pouzdan tretman za uklanjanje bora.

Kako botoks deluje?

Nakon nekoliko dana od aplikacije Botoksa, smanjuje se prekomerna aktivnost mišića koji lome i “usecaju” kožu, stvarajući bore. Smanjenjem aktivnosti ovih mišića dolazi do zatezanja kože i nestanka bora. Imajući u vidu da botoks paralizuje i znojne žlezde tretirane regije će se manje znojiti (npr. čelo). Botoks takođe popravlja cirkulaciju u tretiranim zonama, pa nakon primene botoksa lice postaje sveže i dobija prirodan sjaj. Botoks je svakako jedan od najmoćnijih tretmana koji daje veoma veliki estetski efekat.

Botoks relaksira mimične mišiće, što dovodi do zatezanja čela i regije oko očiju i uklanjanja bora.

Koliko traje efekat botoksa?

Efekat botoksa traje 3-6 meseci. Preciznije efekat leka je 3 meseca, ali kod velikog broja pacijenata koji redovno primenjuju tretman botoksom efekat traje još 2 meseca koliko je mišiću potrebno da se vrati u pređašnje stanje, nakon čega je potrebno ponoviti tretman. Tretmani mogu biti prekinuti u bilo kom trenutku, bez bojazni za bilo kakve štetne efekte na kožu. Lice koje je tretirano botoksom i nakon prestanka delovanja botoksa izgleda bolje jer pacijenti dok su pod dejstvom botoksa ‘’zaborave’’ da prave jake grimase zbog čega su bore značajno manje izražene.

Tretman botoksom traje svega nekoliko minuta, efekat se razvija kroz desetak dana i traje i do 6 meseci.

Da li postoje neželjeni efekti?

Neželjeni efekti nakon tretmana botoksom su retki, ukoliko se koristi registrovan preparat i ukoliko je lekar obučen za aplikaciju botoxa. Može se javi mala modrica na mestu aplikacije, osećaj peckanja u tretiranoj regiji, i retko prolazna glavobolja.

Da li je moguće izbeći paralisan izgled lica nakon tretmana?

Prva asocijacija na botoks su zaleđena lica mnogih javnih ličnosti. Takav izgled je moguće postići ekstremno velikom dozom botulinum toksina. Pravilnim doziranjem postiže se smanjenje ili nestanak bora uz redukciju prekomerne mimike,a zadržavanje prirodne mimike lica.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije

ZAPRATITE NAS

  RADNO VREME

Pon.-Sub. 9:00-21:00
Nedelja zatvoreno

  060/345-0304

  ADRESA

IMEDIC,Kneza Miloša 19, I sprat, Beograd