Ukoliko ste stariji od 45. godina, sigurno je da ste bar jednom zatekli sebe pred ogledalom kako prstima povlačite lice ka gore, zadovoljno posmatrajući jagodice kako poprimaju mladalačke konture, obrazi se podižu a koža lica zateže. Čak su i nabori nestali na donjoj vilici, te dosadne „vrećice“ opuštene kože koje licu dodaju koju godinu više. Poželeli ste da vam lice ponovo bude zategnuto i podignuto, ali ste u isto vreme pomislili da još niste spremni za hirurški fejslifting, kao i dug oporavak nakon njega.

Sa ovakvim mislima i željom za mlađim i osveženim izgledom, posetila nas je naša pacijentkinja Aleksandra. Požalila se na opuštenu kožu, umoran izgled i promenu oblika lica koje je postalo šire i četvrtasto u donjem delu.

Nakon konsultacije i pregleda predložili smo joj nehirurško podizanje i zatezanje lica hijaluronskim filerima, prilagođenom metodom liftinga lica u 8 tačaka.

  • slider full face approach 5
  • slider full face approach 5a

U videu ispod teksta, pogledajte kako smo detaljnom analizom isplanirali tok procedure za Aleksandru, identifikujući regije sa vidljivim gubitkom volumena i viškom kože koje smo potom, korigovali hijaluronom.

Hijaluronski fileri obnavljaju izgubljenu punoću lica, pružaju hidrataciju i zdrav izgled kože a njihova glavna karakteristika je da lice zadržava svoj prirodan, „neoperisani“ izgled.

Na licu naše pacijentkinje jasno uviđamo tipične znakove starenja nakon pedesete godine- podočnjake, borice oko usana i očiju, nazolabijalne bore, ravne jagodice i blago upale obraze, višak potkožnog tkiva u vidu “vrećica” na donjoj vilici.

Njen oblik lica na kom je nestao trougao mladosti (istaknute jagodice, podignuti obrazi i uži donji deo lica) je svojstven mnogim ženama u kasnim četrdesetim godinama, kada se primećuje promena lica iz oblika V u četvrtast oblik.

zatezanje lica pre


U središnjem delu lica istanjivanje i preraspodela potkožnog tkiva jagodica i obraza su doveli do upalog izgleda, naglasivši izraženost nazolabijalnih bora i podočnjaka. Akesandrina prva zamisao je bila da joj korigujemo nazolabijalne bore, međutim tretiranje isključivo njih bi dovelo do „težine“ regije oko nosa i usana čime bi se dobio neprirodni izgled. Zato smo prvo popunili jagodice i spoljašnji deo obraza ka uhu (periaurikularnu regiju) kako bi središnji deo lica podigli a višak kože obraza zategli ublažavajući i nazolabijalne bore.

Proces starenja jedne regije neminovno dovodi do promena u susednim regijama . Najvažnije je pronaći uzrok simptoma i korigovati ga (u ovom slučaju gubitak punoće obraza i jagodica), a ne tretirati rezultate uzroka (nazolabijalne bore).

Ovim pristupom ne samo da se zadržava prirodni izgled lica, već se smanjuje i količina hijalurona za popunjavanje nazolabijalnih bora i suzne brazde podočnjaka.

U donjem delu lica se ističu nabori masnih jastučića na viličnoj liniji i nedostatak jasne konture donje vilice. Takođe, možemo da primetimo marionetske bore i nedostatak volumena brade. Oblik, projekcija i punoća brade su veoma važan elementi za skladan i mladalački izgled lica. Korekcijom brade hijaluronom pružili smo podršku regijama lica oko nje- usnama, vilici i donjem delu obraza a pliće borice i marionetske bore su vidno ublažene.

Pre i posle – rezultati tretmana!

Ukupni efekat korekcije središnjeg i donjeg dela lica nije drastično promenio Aleksandrin izgled. Ali, korišćenje hijaluronskih filera u ključnim regijama je pomoglo da njeno lice postigne mekši, ženstveniji i mlađi izgled.

zatezanje lica posle

Ukoliko ste zainteresovani za podizanje i zatezanje lica filerima, zakažite besplatne konsultacije pozivom na 060/345-0304.

 

O tretmanu: