Šta se dešava sa vašom kožom nakon 40. godine?

Koža nakon četrdesete godine sintetiše značajno manje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Osim toga, dolazi i do promena u potkožnom tkivu. Smanjuje se volumen masnog tkiva a koštano tkivo se resorbuje zbog čega dolazi do pada tonusa i opuštanja kože. Takođe, gubi se volumen u slepoočnom delu i regiji oko očiju što u celini daje umoran izgled. Bore na čelu i oko očiju postaju sve više uočljive i vremenom se produbljuju.

Anti-age i estetski tretmani u četrdesetim godina imaju za cilj nadokadu volumena, vraćanje mladalačkih kontura licu i uklanjanje bora sa čela i oko očiju.

hijaluronska kiselina i kolagen

Koji su najčešći estetski i anti-age tretmani nakon 40.godine?

Najčešće estetske i anti-age procedure podrazumevaju:

Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka tretira najkritičnije zone ugrožene starenjem. Aplikovani hijaluron nadoknađuje volumen, vraća mladalački izgled licu i smanjuje bore.

Korekcija podočnjaka hijaluronom donosi svež i odmoran izgled okoloočnoj regiji, dok korekcija temporalne zone podmlađuje gornju trećinu lica, podiže obrvu i otvara pogled.

U slučaju kada je došlo do promena u donjoj vilici, u vidu gubitka njene prirodne konture i pojave viška kože, hijaluronom vraćamo prirodne konture vilice i zatežemo kožu u ovoj regiji.

Kako tokom starenja dolazi i do promena u samoj koži, ona postaje tanja, slabija i sklona oštećenjima. Tada se preporučuju tretmani koji popravljaju kvalitet kože, kao sto je tretman dermapenom, takozvana kolagen indukciona terapija, koja dovodi do sinteze kolagena i jačanja kože.

Kako izgledaju rezultati podmlađivanja estetskog i antiage tretmana hijaluronom?

Pacijentkinja u ranim četrdesetim nam se obratila u želji da joj korigujemo nazolabijalne bore, borice oko očiju i donju trećinu lica- bradu i marionetske bore. Hijaluronskim filerima određenih gustina smo najpre oblikovali jagodice, kako bi se središnji deo lica podigao i ublažio nazolabijalne bore. Same nazolabijalne bore smo popunili u njihovom korenu, a zatim aplikovali hijaluron i celom dužinom nabora.

Oblik brade smo korigovali tako da je postala ženstvenija i zaobljenija, a hijaluron aplikovan u marionetske bore ih je učinio manje vidljivim.

  • Hijaluronski fileri-jagodice-nazolabijalne bore pre i posle 7
  • Hijaluronski fileri-nazolabijalne bore pre i posle 7a
  • Hijaluron pre i posle 7b
POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: