fbpx
Dr Miloš Živković I Dr Ivica Jeremić
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
770 Views
tretmani u četrdesetim

Koža nakon četrdesete godine sintetiše značajno manje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Osim toga dolazi i do promena potkožnog tkiva u vidu smanjenja volumena masnog tkiva i određenih kostiju, pre svega jagodičnih kostiju i donje vilice zbog čega dolazi do pada tonusa i opuštanja kože. Takođe dolazi i do gubitka volumena i slepoočnom delu i regiji oko očiju što u celini daje umoran izgled.

 

Anti age tretmani u četrdesetim godina imaju za cilj nadokadu volumena i vraćanje mladalačkih kontura licu. Najčešće obuhvataju:

  • Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka
  • Korekciju  temporalne regije (slepoočne regije)
  • Korekciju podočnjaka
  • Korekciju donje vilice

 

Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka tretira najkritičnije zone ugrožene starenjem. Tretman hijaluronom nadoknađuje volumen, vraća mladalačke konture i smanjuje bore.

Korekcija podočnjaka hijaluronom vrača svež i odmoran izgled licu, dok korekcija temporalne zone podmlađuje gornju trećinu lica, podiže obrvu i otvara pogled. U slučaju kada je došlo do promena u donjoj vilici, u vidu gubitka njene prirodne konture i pojave viška kože, tretman hijaluronom vraća prirodne konture donjoj volici i dovodi do zatezanja kože u ovoj regiji.

Kako tokom starenja dolazi i do promena u samoj koži, ona postaje tanja, slabija i sklonija oštećenima preporučuju se i tretmani koji popravljaju kvalitet kože, kao sto je tretman dermapenom, takozvana kolagen indukciona terapija koja dovodi do sinteze kolagena i jačanja kože.