Mezoterapija kože: hidratacija i poboljšanje teksture kože

Koža Vam je suva, izgubila je sjaj i jedrinu? Uočili ste prve borice? A tragate za prirodnim, primetnim, a istovremeno diskretnim rezultatom?

Ukoliko ste na prethodna pitanja odgovorili potvrdno, mezoterapija je procedura pravog izbora za Vas.

Starenje, izlaganje suncu i nedovoljno sna čine da koža postane tanja, osetljiva, podložna ostećenju i gubitku tonusa.

Mezoterapijom lica, koži nadoknađujemo supstance neophodne za optimalnu regeneraciju. Pored toga,  kokteli  bogati hijaluronskom kiselinom intenzivno hidriraju kožu, podmlađuju je i usporavaju starenje.

Mezoterapija pokazuje posebno blagotvorno dejstvo na suvu i dehidriranu kožu lica, koja nakon tretmana postaje dugoročno hidrirana i jedra.

Šta podrazumeva tretman mezoterapijom?

Mezoterapija podrazumeva unos različitih kombinacija koktela sastavljenih od hijaluronske kiseline, aminokiselina, peptida, minerala i vitamina u srednji sloj kože.

Njihovo prisustvo u koži podstiče stvaranje kolagena i nastaju optimalni uslovi za  regeneraciju kože. Sveže  i nove ćelije kože zamenjuju stare i oštećene, ostavljajući kožu sa čvršćim, toniranijim i blistavim tonom.

Koje su indikacije?

Mezoterapijski kokteli  su prilagođeni rešavanju različitih problemi kože lica, vrata i tela:

 • Plitke linije i bore

 • Suva i dehidrirana koža

 • Osetljiva koža sklona nepravilnostima

 • Hiperpigmentacije i fleke

 • Tamni podočnjaci

 • Celulit

Kako izgleda tretman?

U mezoterapiji se sitnim ubodima, pomoću  izuzetno tankih iglica unose bioaktivni mezoterapijski kokteli. U našoj ordinaciji koristimo  profesionalne i kvalitetne preparate  Jalupro, Revitacare Aesthetic Dermal RSS.

Kod starije i problematične kože, preporučljivo je koristiti i dermapen/ dermaroler.  Uz njihovu pomoć,  pravimo sitna, golim okom nevidljiva oštećenja koja intenzivno pokreću revitalizaciju kože i sintezu novog kolagena.

Koji su rezultati mezoterapije?

 • Plitke bore i fine linije su uklonjenje

 • Koža je hidrirana, a ten i teksutura su ujednačeni i blistavi

 • Tamni podočnjaci su ublaženi

 • Koža šaka, vrata i dekoltea je revitalizovana

 • Celulit je smanjen

Koliko je potrebno tretmana uraditi za postizanje očekivanih rezultata?

Rezultati mezoterapije se vide nekoliko dana posle tretman. Za potizanje dugotrajnog efekta je potrebno uraditi seriju od 3 tretmana, u razmaku 3-4 nedelje između tretmana.

Kasnije se savetuje periodično ponavljanje tretmana jednom u 3 meseca. Na taj način se koži obezbeđuje kontinuirani priliv bioaktivnih supstanci i očuvali vitalnost.

Da li je tretman bolan?

Pre tretmana se nanosi lokalni anestetik, što čini tretman gotovo bezbolnim.  Za pacijente koji se plaše iglice, možemo primeniti dermapen.

Da li postoje neželjeni efekti?

Ukoliko se radi sa adekvatnim preparatima, koji su registrovani za mezoterapijsku primenu, neželjeni efekti su  retki.

Posle tretmana se može javiti blaže crvenilo koje već sutradan nestaje, a sitne modrice u izuzetnim slučajevima, se uspešno prekrivaju korektorom.

Koliko je važan izbor mezokoktela?

Veoma. Pravilan izbor kvalitetnih mezokoktela ima veliki uticaj na krajnji efekat. Kada su nam potrebni intenzivni rezultati, biramo mezokoktel sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, bioaktivnih peptida, vitamina C i retinola.

Hijaluronska kiselina pored značajnog antiage efekta i intezivne hidratacije, omogućava postepeno oslobađanje peptida i vitamina, što dovodi  do produžene regeneracije. Ovim pristupom čak i  ostarela i izborana koža postaje vidno podmlađena.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS