fbpx
Dr Miloš Živković I Dr Ivica Jeremić
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
1 View
Mezoterapija kože: hidratacija i podmlađivanje

Koža Vam je suva, izgubila je sjaj i jedrinu? Uočili ste prve bore? A tragate za prirodnim, primetnim, a istovremeno diskretnim rezultatom?

 

Ukoliko ste na prethodna pitanja odgovorili potvrdno, mezoterapija je pravi izbor za Vas.

Starenje, izlaganje suncu i nedovoljno sna čine da koža postane tanja, osetljiva, podložna gubitku tonusa i pojavi bora.

Mezoterapijom lica, koži se nadoknađuju sastojci neophodni za optimalnu regeneraciju, poboljšava se njen metabolizam i stimuliše se proizvodnja kolagena. Ukoliko je koža suva i dehidrirana,  blagotvorno dejstvo pružaju kokteli sa hijaluronskom kiselinom. Oni čine da koža postane dugoročno hidrirana i jedra, dok je intezivnijom hidratacijom moguće smanjiti pliće bore na koži lica i vrata.

Specijalno pripremljenim kombinacijama prirodnih sastojaka u obliku koktela,  možemo ublažiti tamne podočnjake, vraćajući licu odmoran izgled.

Mezoterapija pruža odlične rezultate za uklanjanje znakova starenja, učvršćivanje kože na licu, vratu, dekolteu i telu. Takođe se može koristiti i u borbi protiv celulita na  područjima kao što su stomak, butine, noge i ruke.

 

PROCEDURA


Mezoterapija podrazumeva unos različitih kombinacija koktela sastavljenih od hijaluronske kiseline, aminokiselina, peptida, minerala i vitamina u srednji sloj kože.

Njihovo prisustvo u koži podstiče stvaranje kolagena i nastaju optimalni uslovi za  regeneraciju kože. Sveže  i nove ćelije kože zamenjuju stare i oštećene, ostavljajući kožu sa čvršćim, toniranijim i blistavim tonom.

 

INDIKACIJE


Mezoterapijski kokteli  su prilagođeni rešavanju različitih problemi kože lica, vrata i tela:

 • Plitke linije i bore
 • Suva i dehidrirana koža
 • Osetljiva koža sklona nepravilnostima
 • Hiperpigmentacije i fleke
 • Tamni podočnjaci
 • Celulit

OPIS TRETMANA


U mezoterapiji se sitnim ubodima, pomoću  izuzetno tankih iglica unose bioaktivni mezoterapijski kokteli. U našoj ordinaciji koristimo  profesionalne i kvalitetne preparate  Jalupro, Revitacare i Aesthetic Dermal RSS.

Kod starije i problematične kože, preporučljivo je koristiti  dermapen/ dermaroler.  Uz njihovu pomoć,  pravimo sitna, golim okom nevidljiva oštećenja koja intenzivno pokreću revitalizaciju kože i sintezu novog kolagena.

Tretman traje od 20-30 minuta.

REZULTATI


 

 • Plitke bore i fine linije su uklonjenje
 • Vraćena je hidriranost kože, a ten je postaje sjajan
 • Kvalitet kože je znatno poboljšan
 • Tamni podočnjaci su skoro neprimetni
 • Celulit je ublažen
 • Koža šaka, vrata i dekoltea je revitalizovana
 • Zadržan je prirodni izgled

 

Neki rezultati su primetni odmah nakon tretmana, a nekima je potrebno određeno vreme da dostignu svoj pravi efekat, kao npr. kod  uklanjanja celulita.

 

KOLIKO JE POTREBNO URADITI TRETMANA MEZOTERAPIJOM?


Rezultati mezoterapije se vide nekoliko dana posle tretman. Za potizanje dugotrajnog efekta je potrebno uraditi seriju od 3 tretmana, u razmaku 3-4 nedelje između tretmana.

Kasnije se savetuje periodično ponavljanje tretmana jednom u 3 meseca . Na taj način se koži obezbeđuje kontinuirani priliv bioaktivnih supstanci i očuvali vitalnost.

 

DA LI JE TRETMAN BOLAN?


Pre tretmana se nanosi lokalni anestetik, što čini tretman gotovo bezbolnim.  Za pacijente koji se plaše iglice, možemo primeniti dermapen.

 

DA LI POSTOJE NEŽELJENI EFEKTI MEZOTERAPIJE?


Ukoliko se radi sa adekvatnim preparatima, koji su registrovani za mezoterapijsku primenu, neželjeni efekti su  retki.

Posle tretmana se može javiti blaže crvenilo koje već sutradan nestaje, a sitne modrice u izuzetnim slučajevima, se uspešno prekrivaju korektorom.

 

KOLIKO JE VAŽAN IZBOR KOKTELA ZA MEZOTERAPIJU??


Veoma! Pravilan izbor kvalitetnih mezokoktela ima veliki uticaj na krajnji efekat. Kada su nam potrebni intenzivni rezultati, biramo mezokoktel sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, bioaktivnih peptida, vitamina C i retinola.

Hijaluronska kiselina pored značajnog antiage efekta i intezivne hidratacije, omogućava postepeno oslobađanje peptida i vitamina, što dovodi  do produžene regeneracije. Ovim pristupom čak i  ostarela i izborana koža postaje vidno podmlađena.