Ukoliko tragate za tretmanom koji daje vidljive rezultate podmlađivanja, regeneriše kožu, a nakon koga je koža lica osvežena, sjajna i blistava, a ten ujednačen, PRP tretman je pravi izbor za vas! Jedan od najpopularnijih tretmana lica poznatih ličnosti širom sveta, ali i kod nas je PRP tretman koji se još naziva vampirski tretman, tretman sopstvenom krvlju ili tretman trombocitima.

Ova inovativna metoda estetske medicine za kratko vreme postala je omiljena zbog svojih visoko efikasnih rezultata koji su vidljivi za veoma kratko vreme, a neželjenih efekata kao što su alergije i reakcije kože nema, jer se za ovaj tretman koristi upravo vaš prirodni “materijal” – trombociti iz vaše krvi!

Podmlađena koža, drastično poboljšan kvalitet kože i ujednačen ten nalaze se na korak od vas, a taj korak zove se PRP tretman, koji možete primeniti na licu, vratu, dekolteu ali i šakama. No, postoji još jedna indikacija za ovaj tretman. Naime, ukoliko imate problem tanke, proređene ili kose koja opada, ne tražite dalje rešenje za vaš problem – plazma bogata trombocitima aktivira folikule što dovodi do rasta nove dlake i prestanka opadanja postojećih dlaka. Zbog toga se PRP terapija često koristi u lečenju opadanja kose.

Sve odgovore o tome kako izgleda PRP tretman, kome je namenjen, šta je potrebno da znate pre nego što dođete u našu ordinaciju, koliko tretmana je potrebno, kakvi su rezultati i prvi efekti nakon tretmana, kakvi su utisci, kao i koja je cena potražite u ovom tekstu. Spremili smo sve odgovore na jednom mestu!

Napomena: Treba vam samo 3 minuta da pročitate ovaj tekst i otkrijete sve detaljne informacije o PRP tretmanu. Na kraju teksta ćete znati da li je baš ovaj tretman pravi izbor za vas, plus dobijate zanimljiv materijal za priču sa drugaricom kada se vidite na kafi. A bićete spremni da samouvereno savetujete druge kada je reč o tremanima lica koji nose PRP naznaku.

Spremni? Počinjemo!

Šta je PRP (Platelet Rich Plasma) tretman?

PRP je skraćenica koja nam dolazi iz engleskog jezika – Platelet Rich Plasma, što u bukvalnom prevodu znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su krvne pločice koje se izdvajaju iz krvi pacijenta posebnim aparatom koji po sistemu centrifugiranja razdvaja krvni materijal i izdvaja trombocite koju nam potrebni za ovaj tretman.

Plazma bogata trombocitima se zatim iglicama ubrizgava u kožu što dokazano utiče na kvalitet i opšte stanje kože, ali i folikule kose čime pospešuje njen rast, kvalitet dlake i gustinu.

PRP tretman postao je omiljen tretman podmlađivanja širom sveta zbog svojih vidljivih rezultata, ali i zbog toga što je ova metoda najprirodniji tretman podmlađivanja, jer se koriste sopstveni trombociti pacijenta na kome se radi tretman, pa o neželjenim reakcijama i alergijama nakon PRP-a ne morate da mislite.

Za šta se još koristi PRP tretman osim za podmlađivanje?

dehidrirana koža sa širokim porama

 

Iako je podmlađivanje jedan od najčešćih razloga zbog koga se osobe odlučuju na PRP tretman, on se često koristi u tretiranju:

 • Problematične koža sklone aknama,

 • Masne kože sa viškom sjaja,
 • Dehidrirane i suve kože,
 • Kože neujednačene teksture sa vidljivim nepravilnostima,
 • Opadanja kose.

Kako izgleda PRP tretman?

epruveta sa odvojenom krvnom plazmom

 

U trenutku ubrizgavanja trombocita u kožu oslobađaju se faktori rasta (growth faktori), koji stimulišu matične ćelije. Na taj način se podstiče rast novih ćelija, kao i proizvodnja kolagena i elastina u koži koji su zaduženi za mladalački izgled lica.

PRP postupak je isti i kada se radi na vratu, dekolteu ili temenu glave.

Koliko traje PRP ili Vampirski tretman?

Ceo tretman traje između 30 i 40 minuta, nakon čega se vraćate svojim svakodnevnim obavezama.

Koliko PRP tretmana je potrebno za rezultate?

Broj PRP tretmana, kao i razmak između njih procenjuje lekar specijalista tokom prvog pregleda gde se procenjuje stanje vaše kože, što je individualno za svakog pacijenta.

Preporuka za maksimalne rezultate je serija od 3 tretmana koji se rade u razmaku od mesec dana. A kada dostignemo željene rezultate, preporuka radi održavanja stanja vaše kože jeste jedan do dva tretmana godišnje.

Koji su efekti PRP tretmana?

Iako pacijenti primećuju prve efekte odmah nakon prvog tretmana, oni su značajno vidljivi nakon 7 do 10 dana, jer faktori rasta koje smo ubrizgali u kožu putem vaše plazme bogate trombocitima tada počinju da se aktiviraju i utiču na matične ćelije i stvaranje potpuno novog kolagena u koži.

Na taj način počinje regeneracija kože, a obzirom da je za proizvodnju i sazrevanje kolagena koji je zadužen za podmlađen i zategnut izgled kože potrebno nekoliko nedelja, maksimalne rezultate očekujte za mesec dana nakon tretmana.

Šta su rezultati PRP-a?

Prp lica vrata dekoltea

 

Vampirski tretman, PRP tretaman ili podmlađivanje sopstvenom krvlju je metoda kojom se podstiče prirodni potencijal kože da se regeneriše i podmladi, pa je rezultat mladalački izgled kože koja je osvežena, sjajna i blistava već nakon prvog tretmana.

Beživotan, umoran izgled lica i sitne nesavršenosti nestaju, a vaš ten postaje ujednačenog tona, jedrina se vraća, koža je blistava i podmlađena, dok su fine linije i bore manje vidljive.

Kome se preporučuje PRP?

 • Svima koji žele podmlađen izgled kože lica,

 • Kada je koža lica umorna, beživotna i bez sjaja,

 • Pušačima i svima čija koža je izložena stresu i štetnim uticajima spoljne sredine,

 • Kod osoba sklonih alergijama koji žele tretman podmlađivanja, jer je PRP potpuno bezbedan, a neželjeni efekti u vidu reakcija kože ne postoje,

 • Nakon laserskih tretmana, jer ubrzava regeneraciju ćelija i pojačava efekte drugih tretmana,

 • Nakon hemijskog pilinga i drugih intenzivnijih tretmana lica,

 • Za rešavanje problema opadanja kose.

Kome se NE preporučuje PRP tretman lica?

Iako potpuno bezbedan za većinu žena i muškaraca, PRP tretman se jedino ne preporučuje osobama koje imaju problem sa kolagulacijom krvi, imaju neki virus koji se nalazi u telu, a samim tim i u krvi ili boluju od neke teške bolesti.

Koji su neželjeni efekti PRP tretmana lica?

Ovo je jedan od tretmana podmlađivanja koji se gotovo preporučuje svima, pa i osobama sa osetljivom kožom i sklonom alergijama, zato što se koristi “materijal” koji se već nalazi u vašem telu, pa je alergetska reakcija nemoguća, stoga je PRP potpuno bezbedan.

Kao i kod svakog tretmana i kod ovog su prisutni neželjeni efekti, ali za razliku od drugih oni su kratkotrajni i minimalni. Kao i kod mezoterapije koja podrazumeva metodu pri kojoj se koriste mikroiglice, moguća je pojava crvenila i sitnih modrica kod osetljive kože lica, što se povlači u roku od 24 do 72 sata nakon tretmana, zavisno od osetljivosti kože lica.

Šta treba da znate pre nego što dođete na zakazan PRP tretman?

 • Važno je da desetak dana pre tretmana ne uzimate preparate acetil-salicilne kiseline (Aspirin, Andol, Midol) i lekove iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova-NSAIL (ibuprofen, diklofenak, naproksen itd), jer ovi lekovi sprečavaju aktivaciju trombocita i umanjuju efekte tretmana. Takođe, ove lekove ne bi trebalo uzimati ni 10 dana nakon obavljenog tretmana.

 • Možete ga raditi tokom cele godine.

Prednosti i mane PRP tretmana?

Ukoliko pravite listu za i protiv PRP tretmana, evo nekoliko smernica koje će vam pomoći prilikom odluke. Najpre popisujemo mane PRP tretmana, a zatim i njegove prednosti:

 • Kod preosetljive kože se mogu javiti crvenilo i sitne modrice koje nestaju u roku od 24 do 72 sata.
 • Nije preporuka raditi ga u vreme menstrualnog ciklusa, niti dok bolujete od nekog virusa koji se još uvek nalazi u krvi.

 • Potrebno je mesec dana kako biste videli maksimalne rezultate, ali njihov rezultat nije kratkotrajan već traje između 8 do 12 meseci zavisno od godina starosti i stanja kože.

Prednosti PRP tretmana

 • Ovaj tretman je potpuno bezbedan i pogodan čak i za osetljivu kožu sklonu alergijama jer se koristi plazma pacijenta na koju on nema reakciju obzirom da je to već deo njegovog organizma i krvi, pa telo ne odbacuje i ne reaguje.
 • Prvi efekti su vidljivi odmah nakon tretmana, a nakon 7 dana počinju značajno da se vide rezultati, a nakon mesec dana ponovo ste zaljubljeni u svoj odraz u ogledalu.

 • Procedura je bezbolna, jer se pre samog početka nanosi lokalni anestetik.

 • Regenerisana, podmlađena koža sa smanjenim ili uklonjenim nesavršenostima.

 • PRP tretman možete raditi tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba.

 • Nakon laserskih ili hemijskih tretmana ovaj tretman pojačaja njiihovo dejstvo jer pospešuju bržu regeneraciju ćelija kože.

Koja je cena PRP tretmana?

Cena pojedinačnog PRP tretmana za regiju lica i vrata iznosi 180 €, ali tokom februara imamo iznenađenje! U periodu od 1. do 29. februara u našoj ordinaciji PRP tretman + dermapen je na sniženju po ceni od 150 €! Zakažete svoj termin na vreme!

Cena PRP tretmana za kosu je 150 € po tretmanu.

PRP tretman iskustva?

prp za kvalitet i bolju teksturu kože

 

Pitali smo naše pacijentinje da podele sa vama svoje mišljenje i utisake o PRP tretmanu. Biljanin utisak odmah nakon tretmana možete čuti i pogledati na videu koji se nalazi OVDE:

Sanjin utisak odmah nakon tretmana je:

Bilo mi je vrlo zanimljivo to što se vadi moja krv, a zatim ubrizgavaju trombociti u lice. Ceo tretman je potpuno bezbolan i prijatan, pa ništa nisam osetila, a nisam imala ni crvenilo nakon tretmana, za koje mi je Dr Živković rekao da je moguće da se pojavi. Sutradan sam već videla da koža deluje odmornije i svežije.

Nakon mesec dana poslali smo joj poruku kako bismo se uverili u rezultate, a njen odgovor je:

Oduševljena sam rezultatima! Prvo sam mislila da se ništa posebno ne dešava, ali posle nedelju dana moje lice je postalo sjajnije, a sada svi oko mene primećuju da je moja koža blistavija i mlađa i često me pitaju da li sam trudna, jer kažu da zračim. I da, puder više ne koristim! Hvala veliko! Zakazujem ponovo PRP!

Pitanja u vezi sa PRP tretmanom?

Ukoliko imate dodatnih pitanja i nedoumica vezanih za PRP tretman lica, vrata i dekoltea ili PRP tretman za kosu, ili želite da zakažete svoj tretman slobodno nas pozovite ili nam pišite, naše stručno osoblje ima odgovore na sva vaša pitanja. Čekamo vas!

 • Zdrava i sjajna koža nakon mezoterapije

Fileri, botoks i estetika- kako naći pravu meru?

July 29th, 2020|

Sigurno ste do sad u gradu ili na nekoj od društvenih mreža primetili osobe čija lica izgledaju nekako veštački i plastično a određene crte lica potpuno prenaglašeno. Ovaj trend je nešto što postoji [...]

 • Zdrava i sjajna koža nakon mezoterapije

Napravite sami antiage serum sa vitaminom C- brzo i jeftino!

May 13th, 2020|

C vitamin je jedan od najpriznatijih i najčešće korišćenih antiage supstanci u kozmetičkim preparatima. Osim regenerativnog efekta koji ima na kožu, C vitamin ublažava hiperpigmentacije i fleke na koži a [...]

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: