Bore oko očiju i na čelu

Bore na čelu, između obrva i oko očiju se nazivaju mimičnim borama i nastaju usled mišićne aktivnosti koja vremenom dovodi do nastanka bora. Pred mimike, ulogu u nastanku ovih bora ima i smanjenje kvaliteta i volumena kože usled starenja, izloženosti UV zračenju i neadekvatne nege kože.

Na koji način se mogu ukloniti ove bore?

Najčešći način korekcije mimičnih bora jeste tretman botoksom, koji dovodi do opuštanja mimičnih mišića, zatezanja kože i nestanka bora. U kasnijim godinama života pored tretmana botoksom potrebna je i nadoknada volumena u ovim regijama, kako bi se zadržao prirodni izgled.

Da li je botoks bezbedan i da li postoje drugi načini uklanjanja mimičnih bora?

Ukoliko se radi o registrovanom i proverenom preparatu, i ukoliko se koristi pravilna tehnika aplikovanja, botoks je potpuno bezbedan tretman. Za pacijente koji ipak ne žele tretman botoksom, mimične bore je moguće ublažiti hijaluronom i procedurama za popravljanje kvaliteta kože poput hemijskih pilinga.

Na koji način možemo sprečiti ili usporiti nastanak ovih bora?

Pojavu mimičnih bora nije moguće sprečiti. Ipak, moguće je usporiti njihov nastanak adekvatnom negom i hidratacijom lica, zaštitom od UV zračenja i nekorišćenjem solarijuma.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije

ZAPRATITE NAS

  RADNO VREME

Pon.-Sub. 9:00-21:00
Nedelja zatvoreno

  060/345-0304

  ADRESA

IMEDIC,Kneza Miloša 19, I sprat, Beograd