Bore na čelu, između obrva i oko očiju se nazivaju mimičnim borama i nastaju usled mišićne aktivnosti. Pred mimike, ulogu u nastanku ovih bora ima i smanjenje kvaliteta i volumena kože usled starenja, izloženosti UV zračenju i neadekvatne nege kože.

bore oko očiju i na čelu- kako se uklanjanju?

Najčešći način korekcije mimičnih bora jeste tretman botoksom, koji dovodi do opuštanja mimičnih mišića, zatezanja kože i nestanka bora. U kasnijim godinama života pored tretmana botoksom potrebna je i nadoknada volumena hijaluronskim filerima u ovoj regiji, kako bi se zadržao prirodni izgled.

Bore na čelu oko očiju

Da li je botoks bezbedan? da li postoje drugi načini uklanjanja ovih bora?

Ukoliko se radi o registrovanom i proverenom preparatu, i ukoliko se koristi pravilna tehnika aplikovanja, botoks je potpuno bezbedan tretman. Za pacijente koji ipak ne žele tretman botoksom, mimične bore je moguće ublažiti hijaluronom, laserskim zatezanjem kože ili hemijskim pilinzima.

kako sprečiti ili usporiti nastanak bora na čelu i oko očiju?

Pojavu bora na čelu i oko očiju nije moguće sprečiti. Ipak, moguće je usporiti njihov nastanak adekvatnom negom i hidratacijom lica, zaštitom od UV zračenja i nekorišćenjem solarijuma.

Tretmani lica

estetska medicina beograd

HIJALURONSKI FILERI

Obnavljaju izgubljeni volumen, popunjavaju bore i oblikuju konture lica.

tretman uklanjanje bora

BOTOKS

Uklanjanje i ublažavanje mimičnih bora na čelu, između obrva, oko očiju i iznad usana.

tretmani biorevitalizacija

BIOREVITALIZACIJA

Dubinska hidratacija i poboljšan kvalitet kože preparatima hijaluronske kiseline- Jalupro, Restylane Vital, Revitacare i dr.

tretmani hemijski piling

HEMIJSKI PILING

Različite vrste hemijskih pilinga- voćne kiseline, TCA za tretiranje teksture i kvaliteta kože, plićih bora i ožiljaka od akni.

lasersko podmlađivanje

Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože

Lasersko podmlađivanje i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea Candela CO2 laserom, koji prodire u najdublje slojeve kože, stvara novi kolagen i elastin i uklanja oštećenja. Na potpuno neinvazivan način, sa minimalnim periodom oporavka koža postaje čvrsta i zategnuta.

tretmani mezoterapija

MEZOTERAPIJA

Ubrizgavanje mezoterapijskih koktela koji sadrže vitamine, minerale, antioksidanse i ostale supstance za povećanje elastičnosti i blistavog izgleda kože.

tretman regenerativna medicina

PRP- KRVNA PLAZMA

Prirodna regeneracija kože vlastitom krvnom plazmom bogatom trombocitima. Podstiče stvaranje kolagena i elastina. Poboljšava ten i teksturu kože.

podizanje kapaka i obrva

PODIZANJE KAPAKA I OBRVA

Suptilna korekcija spuštenih obrva i kapaka, podmlađivanje okoloočne regije.