Sigurno ste do sad u gradu ili na nekoj od društvenih mreža primetili osobe čija lica izgledaju nekako veštački i plastično a određene crte lica potpuno prenaglašeno. Ovaj trend je nešto što postoji već duže vreme i nažalost, ne jenjava. Preterana upotreba dermalnih filera može dovesti do krajnje neprirodnog izgleda lica. Zašto neko ode u tu krajnjost? I zašto estetski doktori pristaju i slažu se sa ovakvim, neopravdanim zahtevima svojih pacijenata?
Može se reći da danas vlada zloupotreba količine kako je to jednom rekao Lorens Koplin, poznati plastični hirurg sa Beverli Hilsa. Dermalni fileri mogu dati skoro pa trenutne rezultate, pa je stoga logično da su postali vrlo popularni kod miliona muškaraca i žena širom sveta. Ova injekcija instant zadovoljenja i rešenja problema čini da joj se pacijenti vraćaju iznova i iznova. Nažalost, neki previše često i u prevelikom obimu.
Deo problema je u tome što neki pacijenti više ne vide sebe poput drugih ljudi, već u ogledalu vide samo ono sto oni žele da vide i tako upadaju u jedno iščašeno stanje svesti gde važi pravilo- što vise botoksa i filera, to bolje!
Još jedan faktor koji utiče na ovakvo stanje stvari su široko rasprostranjene fotošopirane slike na društvenim mrežama. One na krajnje nerealan način prikazuju osobe na tim fotografijama kao savršene i bez ijedne mane. Ta želja za savršenim izgledom neke pacijente vodi ka prekomernoj upotrebi dermalnih filera. A to vremenom moze ostaviti neželjene i jako ozbiljne posledice po njihova lica kao sto su prenaduvani izgled lica- puffy face i prevelike usne- blowfish lips.
Takođe, neki estetski doktori se suzdržavaju da svojim pacijentima kažu da preteruju ili da su njihova očekivanja nerealna jer se plaše da će time izgubiti klijenta. Uz to, svaki ubrizgani mililitar filera znači veću zaradu pa stoga ne čudi da neki od njih ćute i udovoljavaju hirovima svojih pacijenata.
Ono što svako ko razmišlja o odlasku na tretman treba da zna, jeste da fileri nisu čudesno rešenje za sve estetske probleme lica i da postoje brojne mogućnosti da dođe do neželjenog efekta što često zavisi i od toga ko vrši proceduru. Fileri mogu da se pomeraju posle ubrizgavanja, posebno oni manje kvalitetni i potrebno je neko vreme da oni “legnu”. Na primer, usled nestručnog ubrizgavanja filera u gornju usnu i pomeranjem istog, može doći do efekta viseće usne ili stvaranja grudvica koje kasnije moraju biti odstranjene.

 

Zatim, upotreba filera u području obraza je sjajna za nekog sa ravnim središnjim delom lica ali krajnje neproduktivna za nekog sa izraženim jagodicama. Kod osoba sa takvom fizionomijom lica, sve što se zapravo dobija je razvlačenje unutrašnjeg tkiva obraza i stvaranje džepa koji vremenom traži sve veću količinu filera kako bi efekat bio vidljiv. To onda dovodi do facijalne disproporcije gde obrazi izgledaju suvise veliki u odnosu na bradu i donju vilicu, a lice sveukupno poprima naduveni puffed up izgled, dok se prirodne konture lica gube. Takođe, fileri u obrazima se mogu pomeriti i vući lice na dole, a preterana upotreba u ovoj regiji čini da vremenom lice počinje da gravitira ka usnama a osoba poprima izgled hrčka.

 

Još jedna bitna činjenica je da fileri ne mogu da podignu viseći višak kože i potkožnog tkiva na donjem delu lica. To jednostavno nije moguće.
fileri botoks
Ukoliko razmišljate ili se odlučite na tretman filerima, ono o čemu definitivno treba voditi računa nije samo cena, proizvod i to kakav efekat želite. Najvažniji faktor jeste doktor koji radi sa vama.

Ono što vi zapravo plaćate je nečije znanje i stručnost ali i nečija iskrenost i želja da vam pomogne i da vodi računa o vašem zdravlju i izgledu, imajući u vidu dugoročne efekte tretmana. Vi pored sebe želite nekog ko će vam jasno i nesvosmisleno objasniti da li su vaše želje moguće i da li su dobre za vas, uzimajući u obzir sve faktore a ne samo kratkoročne efekte.

Ako razmislite, uvidećete da nema dileme sa kakvim doktorima želite da sarađujete.
Srdačno vaš,

 

Dr Miloš Živković
  • Mezoterapija iskustva-blistava i hidrirana koža nakon tretmana

Skladan i atraktivan izgled uz pomoć hijaluronskih filera

September 6th, 2020|

Hijaluronski fileri se ne koriste samo kao sredstvo za popunjavanje bora, regeneraciju kože i uklanjanje znakova starenja, već su i vrlo efikasan metod u proceduri konturisanja lica, uklanjanju estetskih nedostataka kao i u [...]

  • rejuvenacija fileri

Pre i posle filera- 3 korekcije usana koje treba da vidite!

August 11th, 2020|

Vaše lice je jedinstveno. Samim tim su i vaše usne. Bilo koji zahvat na usnama ne može biti mehanička, copy-paste procedura imitacije oblika tuđih usana, jer se time gubi ono najvažnije- posebnost! U ovom tekstu [...]

  • Mezoterapija iskustva-blistava i hidrirana koža nakon tretmana

Fileri i druge estetske procedure- kako naći pravu meru?

July 29th, 2020|

Sigurno ste do sad u gradu ili na nekoj od društvenih mreža primetili osobe čija lica izgledaju nekako veštački i plastično a određene crte lica potpuno prenaglašeno. Ovaj trend je nešto što postoji [...]

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: