fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
214 Views
Lipoliza- uklanjanje masnih naslaga

 

Ukoliko i pored dijete i vežbanja ne uspevate da uklonite masne jastučiče sa bokova, donjeg stomaka ili nogu, lipolizu predstavlja odlično i trajno rešenje za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga.

Lipoliza se izvodi ubrizgavanjem specijalnih lipolitičkih koktela koji razaraju masne ćelije nakon čega one bivaju trajno uklonjene iz tretiranih regija. Lipoliza nije rešenje za gojaznost opšteg tipa, ali je odličan tretman za uklanjanje masnih naslaga na kritičnim mestima.

 

Koje su indikacije sa lipolizu?

Lipoliza se primenjuje u cilju eliminacije lokalizovanih masnih naslaga u predelu:

  • Podbratka,
  • Ruku, odnosno nadlaktica,
  • Bokova i stomaka,
  • Zadnjice i butina.

 

Da li je lipoliza bezbedna?

Procedura se izvodi ubrizgavanjem lipolitičkog koktela na bazi deoksiholata i fosfatidil-holina tankim iglicama. Ove supstance se ponašaju kao deterdženti i dovode do rastvaranja ćelijske membrane masnih ćelija i njihovog potpunog uklanjanja. Potrebno je istaći da se radi o prirodnim supstancama koje se nalaze u organizmu; dezoksiholat je žučna so i učestvuje u procesu varenja masti, a fosfatidil holing je sastavni deo ćelijskih membrane i poznati je hepatoprotektor, sa blagotvornim dejstvom na jetru.

Shodno tome lipoliza je potpuno bezbedna metoda, bez rizika po zdravlje.

 

Kako izgleda tretman lipolize?

Lipolitički koktel se tankim iglicama ubrizgava u masno tkivo. U koktel se dodaje mala količina anestetika, što lipolizu čini bezbolnom. Po ubrizgavanju 15-tak minuta se oseća blago peckanje u tretiranoj regiji. Efekat tretmana se opaža nakon mesec dana, a krajnji rezultat je vidljiv 2 meseca nakon tretmana.
Broj tretmana je individualan i zavisi od količine masnog tkiva i stila života.

Obično je potrebno 3-4 tretmana sa razmakom 3-4 nedelje između tretmana. Ukoliko se radi o manjem višku masnog tkiva može biti dovoljan i samo jedan tretman.

 

Koliko dugo traju efekti lipolize?

Ukoliko nakon završene serije tretmana lipolize nema velikih oscilacija u težini, postignuti rezultati su trajni. Jednom uništene masne ćelije u određenim regijama se više ne mogu regenerisati.

 

Da li postoje neželjeni efekti lipolize?

Posle tretmana se javlja blag otok, a mogu se javiti i manje modrice koje prolaze tokom nekoliko dana.

 

Da li postoje kontraindikacije za lipolizu?

Kontraindikacije za lipolizu su autoimune bolesti, akutne bolesti, trudnoća, poremećaji zgrušavanja krvi i antikoagulantna terapija.

 

Prednosti i mane lipolize u odnosu na liposukciju?

Lipoliza nije hiruška procedura, pa se pacijent po obavljenom tretmanu vraća uobičajenim aktivnostima. Nedostaci u odnosu na liposukciju se ogledaju u tome što je lipolizom moguće tretirati manje masne naslage u odnosu na liposukciju,a tretman je potrebno ponoviti 3-4 puta.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.