fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
223 Views
Siluet soft niti (Silhouette Soft)

 

Savremena antiage medicina ubrzanim koracima rešava estetske probleme. Procedure pomoću moćnih lasera i hijaluronskih filera su donele pravu revoluciju na ovom polju. Čini se da je lifting lica ostao poslednja barijera koju je trebalo savladati. Upravo je pojava Siluet soft niti konačno uspešno rešila ovaj problem, omogućivši lifting efekat, minimalan period oporavka i prirodne rezultate.

 

Šta je  LIFTING SILHOUETTE SOFT NITIMA?

Lifting Siluet soft nitima predstavlja aplikaciju  bioresorptivnih niti napravljenih od mlečne kiseline, sa proširenjima u vidu konusa. Upravo ovi konusi omogućavaju da se nit „usidri“ u potkožno masno tkivo, a zatim i adekvatno postavi i zategne u željenom smeru.

Efekta liftinga je jasno uočljiv odmah po plasiranju niti. S druge strane, mlečna kiselina dovodi do snažne stimulacije sinteze kolagena kojom se zapravo stvara ’’armatura" od kolagena što održava lifting efekat.

Osim toga, mlečna kiselina utiče dodatno i na kvalitet i hidrataciju kože, te ona postaje lepša, jedrija i zdravija.

 

Kako izgleda tretman SILHOUETTE SOFT nitima?

Aplikacija niti se izvodi u lokalnoj anesteziji i praktično je bezbolna. Cela procedura traje oko 45 minuta.

Niti se postavljaju u potkožno masno tkivo.

 

Koje su indikacije za Siluet soft niti?

Glavna indikacija za Silhouette soft niti je podizanje donje i srednje trećine lica. Lifting donje trećine lice je do sada bio najveći izazov u estetskoj medicini.

Takođe, njihovom primenom se smanjuje problem spuštenih uglova usana i marionetskih bora, a moguće je i umereno podići kapke i obrve kod pacijenata koji ne žele da rade blefaroplastiku.

 

Da li Silhouette soft niti mogu dovesti do neprirodnog  rezultata?

Siluet soft nitima ne možemo proizvesti veštački efekat. Ovim nitima pružamo potporu koži i potkožnom tkivu, podižući ga na nivo koji je imalo ranije. Shodno tome, postognuti rezultat je potpuno prirodan i bez ožiljaka.

 

Ko su  kandidati za tretman Silhouette soft nitima?

Osobe koje imaju voluminozne obraze i tzv. tešku kožu su odlični kandidati za primenu ovih niti. Naime, kod ovakvih pacijenata je dosta ograničena upotreba filera, jer ionako u licu imaju suviše volumena. Do sada je za ovakve pacijente hirurški lifting lica bio jedino rešenje. Međutim, danas se Silhouette soft nitima mogu postići dobri rezultati.

Pacijenti koji imaju umeren stepen opuštene kože, a ne žele još uvek hiruški tretman, predstavljalju najbolje kandidate za tretman Silhouette soft nitima. Važno je istaći da ovim nitima postižemo 30-40% efekta hiruškog liftinga i to plasiranjem dovoljnog broja niti, zbog čega je važno imati realna očekivanja od tretmana.

 

Da li postoje neželjena dejstva i kontraindikacije za tretman Siluet Soft nitima?

Neželjena dejstva su retka i najčešće podrazumevaju blag otok i pojavu manje modrice na mestu aplikacije. 24 h nakon aplikacije  nije dozvoljeni šminkanje, a narednih nekoliko dana poželjno je spavanje na leđima, izbegavanje preteranih grimasi, masaže lica i stomatoloških intervencija.

Kontraindikacije za  su veliki gubitak volumena potkožnog tkiva i izuzetno tanka i devitalizovana koža lica.

 

Koliki je očekivatni efekat zatezanja lica Silhouette soft nitima?

Efekat liftinga je odmah vidljiv i traje oko 12 meseci.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.