fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
139 Views
Otoplastika (korekcija ušiju)

 

Urođeno prominentne uši, u narodu poznatije kao klempave uši, predstavljaju nepravilan položaj ušne školjke. Ovo stanje predstavlja samo estetski problem, međutim polaskom dece u školu, problem klempavih ušiju može stvoriti značajne emocionalne probleme usled zadirkivanja.

Problem klempavih ušiju se trajno rešava otoplastikom- tj. operacijom klempavih ušiju.

Otoplastika predstavlja jednu od najčešćih intervencija estetske hirurgije, tokom koje se ispravlja deformitet oblika i položaja ušne školjke.

 

Kada je idealno vreme za korekciju ušiju?

Oblik ušne skoljke je formiran na rođenju, a definitivan razvoj se završava oko šeste godine.

Prominentne uši deci ne predstavljaju značajan problem sve do polaska u školu, stoga je idealan period operacije ušiju između 6-7 godine života, dakle po završenom razvoju ušne skoljke, a pre polaska u školu, čime izbegavamo nastanak emotivnih trauma kod dece.

 

Kako izgleda intervencija?

Operacija ušiju se izvodi u lokalnoj anesteziji. Po završetku operacije ušiju, postavlja se bandaža zavojem, a pacijetni se vraćaju kući. Nakon 7 dana se skidaju zavoji, a posle 2 nedelje i konci, nakon čega se pacijenti vraćaju uobičajenim aktivnostim.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.