fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
158 Views
Mezoniti

 

Svojoj koži možete vratiti vitalnost i ublažiti bore pomoću mezoniti, čija je svrha ojačavanje kože lica i tela pomoću biorazgradivih 3D i 4D niti.

 

Savremena estetska medicina stalno istražuje nove, minimalno invazivne metode podmlađivanja. Jedna od takvih tehnika je i podmlađivanje 3D mezonitima.

Mezoniti predstavljaju niti napravljene od biorazgradivog materijala, od koga se prave posebne vrste hiruškog konca. Plasiranjem ovih niti u potkožno tkivo stvara se podrška opuštenoj  koži, što  dovodi do proizvodnje kolagena i elastina. Prema tome, niti su dobar izbor za regeneraciju i poboljšan kvalitet kože.

Mezoniti su biorazgradive niti, koje aplikovane u kožu i potkožno tkivo, dovode do značajne sinteze kolagena, regeneracije i popravljanja tonusa kože.

Koje su indikacije sa 3D mezoniti?

 

  • Popravljanje tonusa i kvaliteta kože
  • Ublažavanje bora
  • Umereno zatezanje kože
  • Smanjenje podbratka
  • Konturisanje lica
  • Podmlađivanje vrata i dekoltea
  • Podmlađivanje i učvršćivanje tela

 

Mezoniti se koriste za podmlađivanje tanke, ostarele i devitalizovane kože.

3D mezoniti prave mrežicu koja daje podršku čitavom licu i usporava proces starenja i opuštanja kože.

Kako deluju mezoniti?

Mezoniti dovode do stimulacije sinteze kolagena, regeneracije i povećanja tonusa kože. Aplikacija 3D mezoniti u vidu mrežica pruža  potporu licu, prevenira pad lica i  podmlađuje kožu lica vrata ili dekoltea

 

Kako izgleda tretman 3D mezonitima?

Nakon lokalne anestezije,  mezoniti se postavljaju u pravcu vektora trakcije pomoću tanke iglce. Postoje različite tehnike  u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo, a najčešće se mezoniti plasiraju u vidu mrežica koja predstravljaju odličnu podršku licu.

 

šta su 4D mezoniti?

4D mezoniti predstavljaju kombinaciju 3D mezoniti i PRP- plazme bogate trombocitima ili specijalnog mezokoktela za zatezanje kože. Nakon plasiranja niti u kožu,  kroz nju se aplikuje plazma bogata trombocitima, čime dejstvo na podmlađivanje i sintezu kolagena se intezivira.

4D mezoniti predstavljaju kombinaciju mezoniti i tretmana plazmom bogatom trombocitima koji dovode do značajne regeneracije.

 

Da li su mezoniti delotvorne i kod značajnog pada lica?

Mezoniti se često pogrešno reklamiraju kao zamena za lifting lica što nije tačno.

Njihova namena je pre svega za obnavljanje tanke, ostarele kože.

Ukoliko postoji "pad" lica i "višak" kože umeren boljitak  postižemo primenom COG mezoniti. COG mezoniti poseduju male “bodlje” koje se “usidre” u potkožno tkivo i dovode do umerenog efekta zatetanja koji traje oko 6 meseci, ređe do 12 meseci.

Ukoliko postoji značajan pad lica, mezoniti je potrebno kombinovati sa COG nitima.

 

Kakve rezultate dobijamo tretmanom tela mezonitima?

Mezonitima se može tretirati i koža tela i to najčešće koza nadlaktica, stomaka i kolena. Mezoniti u ovim regijama dovode do zatezanja kože, poboljštanja teksture i blagog zatezanja

 

Koliko traje efekat mezoniti?

Postavljene pod kožu, mezoniti dovode do stimulacije kolagena tokom 6 meseci. Nakon 6 meseci, 3D mezoniti polako nestaju, a novi kolagen kolagen održava dobar rezultat u narednim mesecima.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.