fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
194 Views
ELLANSE- efekat filera i stimulacija kolagena

 

Kolagen je ključni element kože i od njega u najvećoj meri zavisi tonus, elasticitet i mladalački izgled. Starenjem koža gubi kolagen, što dovodi do pada tonusa i pojave bora. ELLANSE kolagen stimulator je revolucionaran, inovativan dermalni filer kojim se stimuliše sinteza prirodnog kolagena.

Ovaj stimulator kolagena  se sastoji iz dve komponente: karboksimetilceluloze i polikaprolaktona. Njihova kombinacija omogućava trenutni efekat filera, kakav postižemo hijaluronskim filerima, ali i efekat dugotrajne stimulacije stvaranja kolagena- nekolageneze.  Postoji više vrsta Ellanse proizvoda:  S, M, L i E koji se razlikuju po dužini trajanja, koje iznosi 1 - 4 godine.

 

Kada se koristi kolegen stimulator?

Ellanse se može koristiti skoro svuda gde se mogu koristiti i hijaluronski fileri izuzev za popunjavanje usana. Kolagen stimulatorom se mogu popunjavati nazolabijalne bore, uvećavati jagodice, podmlađivati šake, popunjavati podočnjaci itd.

Ipak, ono što bi posebno izdvojili jeste tretman tanke ostarele kože sa sitnim boricama gde popunjavanje Ellanse-om daje fantastične i prirodne rezultate.

Odličan efekat se postiže i za popunjavanje podočnjaka, kod pacijenata sa jako tankom kožom gde bi hijaluronski fileri mogli da budu problematični.

 

Koje su uobičajene  indikacije ?
  • Popunjavanje nazolabijalnih bora
  • Uvećanje jagodica
  • Korekcija podočnjaka
  • Korekcija marionetskih bora
  • Podmlađivanje šaka

 

Kako se izvodi procedura?

Postupak primene kolagen stimulatora je vrlo sličan primeni hijaluronskih filera. Dakle, nakon nanošenja lokalnog anestetičkog krema injektira se kolagen stimulator u željeno područje. Efekat filera je vidljiv odmah, dok efekat stimulisane sinteze kolagena postaje vidljiv kroz nekoliko nedelja.

Nakon tretmana moguće su manje modrice i otok, a pacijenti su spremni da se odmah nakon tretmana vrate uobičajenim aktivnostima.

 

Koliko traje efekat ?

Postoje 4 vrste Ellanse kolagen stimulatora koji su dizajnirani da traju od 1-4 godine, u zavisnosti od vrste proizvoda koji izaberete.

 

kada treba dati prednost ELLANSE kolagen stimulatoru, a kada hijaluronskim filerima?

Ellanse kolagen stimulator daje značajno bolje rezultate kod ostarele tanke kože koja liči na pergament i po sebi ima fine bore. Primena Ellanse-a će kod ovih pacijenata nadoknaditi potkožno tkivo koje je atrofiralo tokom procesa starenja i u velikoj meri popraviti kvalitet kože, koja postaje značajno jedrija.

Ellanse kolagen stimulator dugog trajanja (Ellanse-L i Ellanse-E) je pogodan i za mlađe pacijente koji žele dugotrajniji efekat u odnosu na dužinu efekta koji se postiže primenom hijaluronskih filera.

 

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.