Šta predstavljaju dermapen i dermaroler?

Dermaroler je sprava u obliku valjka na kome se nalazi stotine tankih iglica. Kotrljanjem po koži, dermaroler pravi niz mikropovreda koje snažno stimulišu produkciju kolagenih i elastičnih vlakana.

Dermapen je  aparat koji ima dodatnu prednost jer je broj uboda značajno veći  a oni se precizno raspoređuju po površini kože. Najvažnija karakteristika dermapena je da se dužina iglica, odnosno dubina prodiranja,  podešava u zavisnosti od zone koja se tretira.

Mikropovrede tkiva nastale nakon tretmana dermarolerom i dermapenom indukuju otpuštanje citokina i faktora rasta, čime se šalje snažan signal za obnavljanje tkiva.

Sinteza kolagena i proteina počinje nakon nekoliko dana od tretmana, a koži daje značajno osvežen izgled. Tada se može zapaziti da koža postaje sjajna i da je popravljen ten, što je najvećim delom posledica pojačane cirkulacije krvi u tretiranom području. Krajnji rezultat je popravljanje teksture kože, nestajanje plićih bora, smanjuje pora i redukovanje fleka i hiperpigmentacija.

Kada se koriste dermapen i dermaroler?

Često se kombinuje  sa biorevitalizacijom, mezoterapijom i tretmanima za regeneraciju kože.

Kako se izvodi tretman?

Nakon lokalne anestezije primenom anestetičkog krema, dermapenom / dermarolerom se  prave mikropovrede u koži.  Zatim se nanosi koktel vitamina, aminkiselina, hijalurona ili tečnog kolagena čime se pojačava efekat. Na kraju tretmana stavlja se umirijuća maska.

Crvenilo lica je prisutno 2 sata, a posle tog perioda nestaje. Nekoliko dana posle tretmana, koža se mora intenzivno hidirati. Prvi vidljivi rezultati su obično posle 4 dana, dok se finalni rezultati razvijaju i do mesec dana.

Koje su prednosti dermapena / dermarolera u odnosu na druge tretmane?

Slični efekti koji se postižu dermapenom odnosno dermarolerom se mogu postići i drugim procedurama, kao što su duboka dermoabrazija, hemijski pilinzi, laserski tretmani.  Međutim,  dermapen ima veliku prednost u odnosu na ostale tretmane a to je vreme oporavka.

Nakon dermarolera pacijenti već sutradan, sem suve kože nemaju drugih posledica tretmana. Suva koža se lako rešava hidratacijom. Takođe, posle dermarolera nije neophodna dugotrajna zaštita od sunca kakva je neophodna za laserske tretmane i hemijske pilinge. Dovoljno je izbegavati sunčanja tokom desetak dana.

Koliko tretmana je potrebno za optimalne rezultate?

Za optimalne rezultate preporučuje se da se uradi 3 tretmana dermapenom / dermarolerom u seriji, a kasnije u cilju očuvanja vitalnosti kože preporučuje se jedan tretman u 3 – 4 meseca.

Kada se postižu najbolji rezultati primenom dermapena (dermarolera)?

Kombinacija dermapena / dermarolera  sa biorevitalizacijom pokazuje izuzetno snažan sinergistički efekat i daje fantastične rezultate za regeneraciju kože lica.

Da li se dermaroler i dermapen koriste kod mlađih ili starijih pacijenata?

Dermaroler i dermapen se sa uspehom koriste i kod mlađih i kod starijih pacijenata.

Kod mlađih pacijenata dermapenom rešavamo ožiljke od akni, uvećane pore i loš ten, dok je kod starijih najvažniji efekat koji dermapen ima na sintezu kolagena i podmlađivanje lica.

POPULARNI TRETMANI
Popusti ovoga meseca
Zakažite konsultacije
  RADNO VREME
Ponedeljak -Subota
9:00-21:00
Nedelja : neradno
  KONTAKT TELEFON
060/345-0304
  ADRESA
IMEDIC ordinacija
Kneza Miloša 19, I sprat Beograd
  ZAPRATITE NAS