fbpx
Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
168 Views
Korekcija kapaka- zatezanje i podizanje kapaka

Starenjem dolazi do gubitka elastičnosti kože, opuštanja mišića očnih kapaka, nagomilavanja masnog tkiva i sledstvenog spuštanja očnih kapaka. U slučajevima umerenog spuštanja kapaka, metodu izbora predstavlja nehiruško podizanje kapaka metodom plazme, radiotalasa ili hijaluronskih filera i botoksa.

Kada je spuštanje kapaka izraženo, najbolje rešenje predstavlja blefaroplastika- hiruška korekcija kapaka. Podizanje kapaka, daje svež, odmoran i otvoren pogled, uklanjajući umoran izgled lica.

 

Koje su indikacije za operaciju gornjih kapaka?

Indikacije za blefaroplastiku predstavlja želja pacijenta za vraćanjem madalačkog izgleda očiju i periorbitalne regije. U retkim slučajevima pad kapka je toliko izražen da remeti vid, što predstavlja apsolutnu indikaciju za blefaroplastiku, kako bi se sprečilo oštećenje vida.

 

Kako izgleda intervencija podizanja kapaka?

Blefaroplastika se spovodi u lokalnoj anesteziji. Tokom procedure se vrši uklanjanje viška kože i masnog jastučeta. 6-7 dana nakon intervencije se skidaju konci, a pacijenti vraćaju svakodnevnim obavezama.

 

Da li ostaje ožiljak nakon operacije spuštenih kapaka?

Nakon korekcije kapaka, ožiljak se nalazi u naboru kapka, tako da nije vidljiv. Ukoliko stanje dozvoljava, korekcija kapka se može obaviti transkonjuktivalno, kada ne ostaje nikakav trag na koži kapaka.

 

Koje su komplikacije nakon korekcije kapaka?

Savremene hiruške tehnike i pravilno planiranje intervencije eliminišu mogućnost nastanka suvoće oka. Od drugih komplikacija, najčešće se javlja otok i modrica, koji prolaze u narednim danima nakon operacije.

Važno je skrenuti pažnju da za optimalan rezultat nije dovoljno samo ukloniti višak kože. Kako bismo dobili najbolje rezultate i prirodan izgled, neophodno je izvršiti rejuvenaciju čitave periorbitalne regije, odnosno korigovati gubitak volumena ukoliko postoji, kao i stimulisati regeneraciju kože i sintezu kolagena u cilju podmlađivanja periorbitalne regije.

 

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.