Vaše lice je jedinstveno. Samim tim su i vaše usne. Bilo koji zahvat na usnama ne može biti mehanička, copy-paste procedura imitacije oblika tuđih usana, jer se time gubi ono najvažnije- posebnost!

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti naša tri rada korekcije usana filerima, kako bismo vam prikazali rezultate i transformacije koje je moguće postići hijaluronskim filerima. Bilo da je u pitanju korekcija volumena usana, definicija Kupidonovog luka ili malo osveženje u vidu hidratacije usana, ovaj tretman u našoj ordinaciji je potpuno prilagođen fizionomiji vašeg lica jer na videlo izvlači najvažnije – vašu jedinstvenost.
Iako je popunjavanje, povećanje i korekcija usana filerima jedna od najzastupljenijih estetskih intervencija u svetu, smatrati je jednostavnom za izvođenje bi podrazumevalo zanemarivanje niza faktora koji dovode do željenog rezultata. To su izbor tehnike injektovanja i hijaluronskog filera odgovarajuće gustine i tvrdoće prema nameni, anatomska ograničenja usana, veština i stručnost lekara, želje pacijenata za određenom promenom.
U svemu ovome je ključno razumevanje anatomije usana kako bismo znali koji deo usne treba tretirati hijaluronskim filerom da bi se dobio atraktivan, lepši i podmlađen izgled.
Usne fileri pre i posle
Oblik usana je definisan vermilionom (br. 6 na slici) i  njegovom granicom  (br. 3 na slici), koja predstavlja liniju prelaza usana ka okolnoj regiji. Na njenoj sredini nalazi se udubljenje u obliku slova V ili U, poznato kao Kupidonov luk (br. 2 na slici) od čijih se vrhova ka nosu proteže filtrum (br.1 na slici).
Jasno definisan Kupidonov luk daje zavodljiv i atraktivan izgled usnama,  a prema estetskim merama i proporcijama idealna dužina filtruma kod žena je od 11- 13 mm.  Mesnata ispupčenja na usnama se nazivaju tuberkule (br. 4 na slici) dok su pod br. 5 obeleženi uglovi usana koji se neizostavno moraju tretirati pri podmlađivanju usana.
Takođe, ne treba zaboraviti da je idealan odnos visine donje i gornje usne određen zlatnim presekom 1:16 , te da uvek gornja usna mora biti manja za razliku od donje kako se zadržale idealne proporcije.

Slučaj 1. Tanja gornja usna u odnosu na donju

Jedan od neretkih zahteva sa kojim se susrećemo je korekcija gornje usne koja je tanja i bez jasnih kontura u odnosu na donju. Kod mlađih osoba pojava tanke gornje usne je uslovljena genetskim nasleđem, dok se sa starenjem, čak i kod osoba koje su u mladosti imale pune usne njeni volumen, oblik i kontura gube.

Na slici možemo videti da je gornja usna naše pacijentkinje pre povećanja filerima imala jasan oblik ali je bila bez volumena i delovala je spuštenije. Sa 1ml hijaluronskog filera smo korigovali volumen i istakli konture usana, a posebnom tehnikom smo oblikovali Kupidonov vrh i “povisili” gornju usnu tako da je filtrum, odnosno razdaljina između nosa i usana kraća.

Usne fileri pre i posle

Slučaj 2. Cilj: naglasiti lepotu punih usana

Naša pacijentkinja ima pune usne, istaknutih kontura i definisanog oblika. Sa 1ml hijaluronskog filera smo istakli njihovu lepotu i učinili ih još zavodljivijim, pri tom pazeći na zadržavanje prirodnog izgleda i poštujuću zlatno pravilo estetske medicine- manje je uvek više!

Usne fileri pre i posle

Slučaj 3. Spušteni uglovi usana koje su izgubile punoću

Starenjem, naše usne gube volumen i oblik. Kao rezultat, one postaju tanje, Kupidonov luk i filtrum su ravniji, uglovi usana se polako spuštaju dok se iznad gornje granice vermiliona javljaju vertikalne bore (tzv. pušačke, bar-kod bore).

U ovom slučaju je bilo potrebno 2ml hijaluronskog filera kako bismo usnama vratili punoću, naglasili Kupidonov luk i oblik, te podigli upale uglove.

Usne fileri pre i posle
  • Mezoterapija iskustva-blistava i hidrirana koža nakon tretmana

Skladan i atraktivan izgled uz pomoć hijaluronskih filera

September 6th, 2020|

Hijaluronski fileri se ne koriste samo kao sredstvo za popunjavanje bora, regeneraciju kože i uklanjanje znakova starenja, već su i vrlo efikasan metod u proceduri konturisanja lica, uklanjanju estetskih nedostataka kao i u [...]

  • rejuvenacija fileri

Pre i posle filera- 3 korekcije usana koje treba da vidite!

August 11th, 2020|

Vaše lice je jedinstveno. Samim tim su i vaše usne. Bilo koji zahvat na usnama ne može biti mehanička, copy-paste procedura imitacije oblika tuđih usana, jer se time gubi ono najvažnije- posebnost! U ovom tekstu [...]

  • Mezoterapija iskustva-blistava i hidrirana koža nakon tretmana

Fileri i druge estetske procedure- kako naći pravu meru?

July 29th, 2020|

Sigurno ste do sad u gradu ili na nekoj od društvenih mreža primetili osobe čija lica izgledaju nekako veštački i plastično a određene crte lica potpuno prenaglašeno. Ovaj trend je nešto što postoji [...]

ZATRAŽITE SVOJ TERMIN ZA KONSULTACIJE I TRETMAN!

Naše konsultacije su besplatne. Pozovite nas na 060/345-0304 ili nam pošaljite poruku prijavom na online obrazac: