Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
278 Views
Uklanjanje podočnjaka

 

Stres, brz način života, nedovoljno sna i nepravilna ishrana ostavljaju tragove na koži, a posebno na nežnoj regiji podočnjaka. Podočnjaci daju umoran izgled, ali ne brinite, estetska medicina nudi vrlo efikasna rešenja za uklanjanje podočnjaka.

 

Kako nastaju podočnjaci?

Podočnjaci nastaju usled smanjenja volumena masnog tkiva u regiji neposredno ispod podočnjaka , atrofije suznog kanala i lokalnog poremećaja cirkulacije u donjem kapku, gde se nalazi veliki broj krvnih sudova. Gubitak vezivnog tkiva u ovom delu, dovodi do toga da se vene značajno više vide, zbog čega se u predelu oko očiju pojavljuju tamni kolutovi.

 

Kako ukloniti podočnjake?

Pitanje kako ukloniti podočnjake muči mnoge pacijente već od tridesetih godina. U zavisnosti od tipa podočnjaka postoje različiti tretmani kojima se može redukovati veličina podočnjaka ili ukloniti tamni kolutovi oko očiju. Hijaluronski fileri i mezoterapija predstavljaju najuspešnije metode za uklanjanje podočnajka.

 

  • Hijaluronski fileri za uklanjanje podočnjaka

Hijaluronski fileri predstavljaju idealan tretman za uklanjanje tamnih i udubljenih podočnjaka. Udubljeni podočnjaci nastaju kao posledica gubitka volumena u delu jagodice neposredno ispod podočnjaka i u suznoj brazdi. Nadokada volumena u ovim regijama dovodi do uklanjanja udubljenih podočnjaka. Sloj hijaurona, aplikovan u suznu brazdu dovodi do smanjenja vidljivosti krvih sudova, sto značajno smanjuje tamnu prebojenost.  Važno je napomenuti da je za tretman podočnjaka hijaluronom važno koristiti tupu kanilu, koja smanjuje mogućnost povrede krvnih sudova i nastanka komplikacija i modrica.

 

  • Mezoterapija za uklanjanje podočnjaka

Mezoterapija za uklanjanje predstavlja vrlo popularan tretman za uklanjanje tamnih i otečenih podočnjaka. Supstance koje ulaze u sastav mezoterapijskih koktela stimulišu mikrocirkulaciju, regulišu limfnu drenažu i posvetljuju podočnjake. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini i oligoelementima, mezoterapija smanjuje fine bore, povećava sintezu vezivnog tkiva i usporava starenje. Sa nekoliko tretmana značajno se smanjuju tamni kolutovi oko očiju, a lice dobija svež i odmoran izgled.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.