Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
146 Views
Siluet soft niti (Silhouette Soft)

Savremena anti age medicina ubrzanim koracima rešava estetske probleme. Procedure pomoću moćnih lasera i hijaluronskih filera su donele pravu revoluciju na ovom polju. Čini se da je lifting lica ostao poslednja barijera koju je trebalo savladati. Upravo je pojava Siluet soft niti konačno uspešno rešila ovaj problem, omogućivši lifting efekat, minimalan period oporavka i prirodne rezultate.

 

Šta je Siluet soft lifting?

Lifting Siluet soft nitima predstavlja aplikaciju moćnih lifting niti napravljenih od polimerizovane mlečne kiseline, sa proširenjima u vidu konusa. Upravo ovi konusi omogućuju da se nit „usidri“ u potkožno masno tkivo, a zatim i adekvatno postavi i zategne u željenom smeru.

Pored značajne spospobnosti za lifting lica, Siluet soft niti zahvaljujući polimerizovanoj mlečnoj kiselini od koje su napravljene, dovode do snažne stimulacije sinteze kolagena. Efekta liftinga je jasno uočljiv odmah po plasiranju niti. Tokom vremena se iz polimerizovanih molekula oslobađa mlečna kiselina koja je snažan stimulator kolagena, čime se zapravo stvara ’’armatura od kolagena’’ koja održava lifting efekat. Mlečna kisleina utiče dodatno i na kvalitet i hidrataciju kože, pa ona postaje lepša, jedrija i zdravija.

 

Kako izgleda tretman Siluet soft nitima?

Aplikacija niti se izvodi u lokalnoj anesteziji i praktično je bezbolna. Cela procedura traje oko 45 minuta.

Niti se postavljaju u potkožno masno tkivo,a na samim nitima se nalaze kupasta proširenja koja omogućavaju da nit ima lifting efekat.

 

Koje su indikacije za Siluet soft niti?

Glavna indikacija za Siluet soft niti je podizanje donje i srednje trećine lica. Lifting donje trećine lice je do sada bio najveći izazov u estetskoj medicini.

Primenom Siluet soft niti smanjuje se problem spuštenih uglova usana i marionetksih bora, a moguće je i umereno podići kapke i obrve kod pacijenata koji ne žele da rade blefaroplastiku.

 

Da li Siluet soft niti mogu dovesti do neprirodnog i veštačkog rezultata poput hiruškog liftinga?

Siluet soft nitima ne možemo prouzvesti veštački efekat. Ovim nitima pružamo potporu koži i potkožnom tkivu, podižuči ga na nivo koji je imalo ranije. Shodno tome postognut rezultat je potpuno prirodan i bez ožiljaka.

 

Ko je posebno dobar kandidat za tretman Siluet soft nitima?

Osobe koje imaju voluminozne obraze i tzv. tešku kožu su odlični kandidati za primenu Siluet soft liftinga. Naime, kod ovakvih pacijenata je dosta ograničena upotreba filera, jer ionako u licu imaju suviše volumena. Do sada je za ovakve pacijente hirurški lifting lica bio jedino rešenje. Međutim, danas se siluet soft nitima mogu postići dobri rezultati.

Ko je dobar kandidat za tretman Siluet Soft nitima?

Pacijenti koji imaju umeren stepen opuštene kože, a ne žele još uvek hiruški tretman predstavljalju najbolje kandidate za tretman Siluet Soft nitima. Važno je istaći da Siluet Soft nitima postižemo 30-40% efekta hiruškog liftinga i to plasiranjem dovoljnog broja niti, zbog čega je važno imati realna očekivanja od tretmana.

Da li postoje neželjena dejstva i kontraindikacije za tretman Siluet Soft nitima?

Neželjena dejstva nakon aplikacije Siluet soft niti su retka i najčešće podrazumevaju blag otok i pojavu manje modrice na mestu aplikacije. 24 h nakon aplikacije lifting niti nije dozvoljeni šminkanje, a narednih nekoliko dana poželjno je spavanje na leđima, izbegavanje preteranih grimasi, masaže lica i stomatoloških intervencija.

Kontraindikacije za Siluet soft niti su veliki gubitak volumena potkožnog tkiva i izuzetno tanka i devitalizovana koža lica.

 

Koliki je očekivatni efekat zatezanja lica Siluet soft nitima?

Efekat liftinga Siluet Soft niti je odmah vidljiv i traje oko 12 meseci.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.