Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
129 Views
Mezoterapija lica: hidratacija i podmlađivanje

 

Koža Vam je suva, izgubila je sjaj i jedrinu? Uočili ste prve borice? A tragate za prirodnim, primetnim, a istovremeno diskretnim rezultatom? Ukoliko ste na prethodna pitanja odgovorili potvrdno, mezoterapija je procedura izbora za Vas.

 

Starenje, izlaganje suncu i nedovoljno sna dovode do smanjenja sinteze kolagena i hijaluronske kiseline u koži. Koža postaje tanja, osetljiva i podložna ostećenju i gubitku tonusa. Trudeći se da koži nadoknadimo sve što gubi, kao i da joj omogućimo optimalne uslove za obnavljanje nastala je mezoterapija.

Mezoterapija podrazumeva unošenje biološki aktivnih supstanci-hijalurona, aminokiselina i vitamina u srednji sloj kože, čime obezđujemo uslove za regeneraciju i intenzivno obnavljanje kože.  Prvi put je primenjena pre skoro 70 godina, a danas više od 15 000 lekara svakodnevno primenjuje ovu savremenu metodu podmlađivanja.

 

Kako izgleda procedura mezoterapije?

Mezoterapijom pomoću izuzetno tankih iglica unosimo  aktivne supstance : hijaluronsku kiselinu, kolagen, vitamine,  minerale, bioaktivne peptide  u srednji sloj kože-mezoderm. Za dodatnu sintezu kolagena, možemo koristiti i dermapen/ dermaroler, pomoću kojih pravimo sitna, golim okom nevidljiva oštećenja, koja inenzivno pokreću regeneraciju kože i sintezu novog kolagena.

 

Šta postižemo mezoterapijom lica?

Mezoterapijom lica koži nadoknađujemo supstance neophodne za optimalnu regeneraciju. Pored toga, mezoterapija, zahvaljujući koktelima bogatim hijaluronskom kiseliom intenzivno hidrira kožu, podmlađuje je i značajno usporava starenje.

Koža postaje zdrava, blistava i vidno podmlađena, bore su smanjenje uz potpuno očivanu  mimiku i prirodan izgled.Mezoterapija pokazuje posebno blagotvorno dejstvo na suvu i dehidriranu kožu lica, koja nakon tretmana postaje dugoročno hidrirana i jedra. Takođe, mezoterapijom vrlo uspešno možemo u značajnoj meri smanjiti tamne podočnjake, vraćajući licu odmoran izgled.

 

Postoje različiti vidovi mezoterapije, kako odabrati optimalni metod?

Naše dugogodišnje iskustvo je pokazalo da najbolje rezultate dobijamo kombinacijom klasične mezoterapije iglom sa mezoterapijom dermapenom/ dermarolerom. Na ovaj način ne samo da koži dajemo sve neophodne hranljive supstance za hidrataciju i obnavaljnje, već zahvaljujuči dermapenu omogućavamo intenzivnu stimulaciju kože da sintetiše sopstveni kolagen. Koža postaje vidno glatka, podmlađena i blistava, a čak i problemi poput ožiljaka od akni postaju značajno manje primetni.

 

Da li je vazan izbor koktela za mezoterapiju?

Aposolutno. Pravilan izbor mezokoktela ima veliki ishod na krajnji efekat. Kada su nam potrebni intenzivni rezultati, biramo mezokoktel sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, bioaktivnih peptida, vitamina c i retinola. Peptidi predstavljaju materijal kojim ćelije kože, fibroblasti sintetišu kolagen. Hijaluronska kiselina pored značajnog anti age efekta i intentivne hidratacije, zahvaljujući viskoznoj teksturi omogućuje postepeno oslobađanje bioaktivnih peptida i vitamina, dovodeći do postepene i produžene regeneracije. Ovim pristupom čak i vidno ostarela i izborana koža postaje vidno podmlađena. U novije vreme se u našoj poliklinici primenjuju preparati tečnog kolagena od koga fibroblasti nakon ubrizgavanja mogu odmah da stvaraju kolagena vlakna koja daju potporu koži i doprinose jačanju tonusa.

 

Da li je tretman mezoterapije bolan?

Pre tretmana se nanosi lokalni anestetik, pa je tretman minimalno bolan.  Za pacijente koji se plaše iglice možemo primeniti mezoterapiju dermapenom ili lasersku mezoterapiju, čime potpuno obezboljavamo proceduru.

 

Koliko je potrebno uraditi tretmana mezoterapijom? 

Efekti mezoterapije se vide već nekoliko dana posle tretmana, ali je za dugotrajni efekat potrebno uraditi seriju od 3 tretmana, u razmaku 3-4 nedelje između tretmana. Kasnije se savetuje periodično ponavljanje tretmana jednom u 3 meseca kako bi smo koži kontinuirano obezbedili priliv bioaktivnih supstanci i očuvali vitalnost.

 

Da li postoje neželjeni efekti mezoterapije?
Ukoliko se radi sa adekvatnim preparatima, koji su registrovani za mezoterapijsku primenu, neželjeni efekti su retki. Posle tretmana može se javiti modrica veličine par milimetara, koje nestaje u narednih nekoliko dana, a uspešno se mogu prekriti korektorom.

 

 

 

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.