Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
73 Views
Mezoniti

 

Savremena estetska medicina stalno istražuje, nove, minimalno invazivne metode podmlađivanja. Jedna od novih, elegantnih tehnika je i podmlađivanje 3D mezonitima.

Mezoniti predstavljaju niti napravljene od polidioksanona, materijala od koga se prave posebne vrste resorptivnog hiruškog konca. Plasiranje ovih niti u potkožno tkivo stvara podršku opuštenoj  koži i dovodi do snažne stimulacije produkcije kolagena i elastina, regeneracije i podmlađivanja.

Mezoniti predstavljaju niti napravljenje od polidioksanona koji aplikovan u kožu i potkožno tkivo dovodi do značajne sinteze kolagena, regeneracije i popravljanja tonusa kože

 

Koje su indikacije sa 3D mezoniti?

 

  • Popravljanje tonusa i kvaliteta kože
  • Ublažavanje bora
  • Umereno zatezanje kože
  • Smanjenje podbratka
  • Konturisanje lica
  • Podmlađivanje vrata i dekoltea
  • Podmlađivanje i učvršćivanje tela

 

Mezoniti se koriste za podmlađivanju tanke, ostarele i devitalizovane kože. Takva koža je izgubila veliku količinu kolagena, a tretman mezonitima  dovodi do dugoročne stimulacije sinteze kolagena i međućelijskog matriksa.

3D mezoniti prave mrežicu koja daje podršku čitavom licu i usporava proces starenja i opuštanja kože.

Kako deluju mezoniti?

Mezoniti dovode do stimulacije sinteze kolagena, regeneracije i povećanja tonusa kože. Aplikacija 3D mezoniti u vidu mrežica pruža  potporu licu, prevenira pad lica i  podmlađuje kožu lica vrata ili dekoltea

 

Kako izgleda tretman 3D mezonitima?

Nakon lokalne anestezije, vrši se plasiranje mezoniti u pravcu vektora trakcije pomoću tanke iglce. Postoje različite tehnike  u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo, a najčešće se mezoniti plasiraju u vidu mrežica koja predstravljaju odličnu podršku licu.

 

A šta su 4D mezoniti?

4D mezoniti predstavljaju kombinaciju 3D mezoniti i plazme bogate trombocitima ili specijalnog mezokoktela za zatezanje kože. Nakon plasiranja niti u kožu, a pre vađenja igle kojom  je mezonit plasirana, kroz nju se aplikuje  plazma bogata trombocitima, čime dejstvo na podmlađivanje i sintezu kolagena postaje još intenzivnije.

4D mezoniti predstavljaju kombinaciju mezoniti i tretmana plazmom bogatom trombocitima koji dovode do značajne regeneracije.

Da li su mezoniti delotvorne i kod značajnog pada lica?

Mezoniti se često pogrešno reklamiraju kao zamena za lifting lica što nije tačno. Njihova namena je pre svega za obnavljanje tanke, ostarele kože.Ukoliko postoji "pad" lica i "višak" kože umeren boljitak  postižemo primenom COG mezoniti. COG mezoniti poseduju male “bodlje” koje se “usidre” u potkožno tkivo i dovode do umerenog efekta zatetanja koji traje oko 6 meseci, ređe do 12 meseci.

Ukoliko postoji značajan pad lica, mezoniti je potrebno kombinovati sa COG nitima

Kakve rezultate dobijamo tretmanom tela mezonitima?

Mezonitima se može tretirati i koža tela i to najčešće koza nadlaktica, stomaka i kolena. Mezoniti u ovim regijama dovode do zatezanja kože, poboljštanja teksture i blagog zatezanja

 

Koliko traje efekat mezoniti?

Mezoniti su napravljene od biorazgradivog materijala, i postavljene pod kožu dovode do stimulacije kolagena tokom 6 meseci. Nakon 6 meseci 3D mezoniti polako nestaju, a novosintetisani kolagen održava dobar rezultat još nekoliko meseci

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.