Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
285 Views
Lifting lica u 8 tačaka- 8-point lift

 

Lifting lica u 8 tačaka je specijalizovana tehnika za nadoknadu volumena u 8 strateških zona čime se postiže efekat prirodnog liftinga lica i mladalački izgled.

Liftingom lica u 8 tačaka se ’’pogađaju’’ sve kritične zone na licu i postižu se fantastični rezltati. Nehirurški lifting lica u 8 tačaka namenjen je svima koji su primetili prve znake opuštanja kože lice, onima čije lice ima umoran izgled i svima koji žele da revitalizuju prirodne konture lica. Nadoknadom volumena specijalnim hijaluronskim filerima  postiže se dugotrajan lifting efekat i sprečava dalji gubitak tonusa i ’’pad’’ lica.

 

Kako je nastao 8-point lift?

Svetski poznati estetski i plastični hirurg  Mauricio de Majo, nakon višegodišnjeg iskustva je patentirao  tehniku kompletne rejuvenacije lica koja pogađa sve kritične zone uz minimalnu upotrebu filera, čime se postižu prirodni rezultati i izbegava efekat ’’prenapumpanosti’’.

 

Kako se izvodi procedura nehirurškog liftinga lica?

Procedura 8-point liftinga se izvodi primenom hijaluronskog filera u tačno određene anatomske zone, nakon lokalne anestezije anestetičkim kremom. Ceo tretman je bezbolan. Ukupno trajanje tretmana iznosi oko 60 minuta, međutim oko 2/3 tog vremena se potroši na konsultaciju s pacijentom i pravilno markiranje zona u kojima će se primeniti hijaluronska kiselina, dok sama procedura aplikacije hijaluronskog  filera traje oko 20 minuta.

 

U koje se to 8 kritičnih tačaka aplikuje hijaluronski filer?

  • Tokom tretmana ubrizgava se mala količina hijalurona u 2 tačke na jagodicama što dovodi do podizanja srednje trećine lica i smanjenja nazolabijalne bore.

 

  • Sledeća tačka 3 je deo jagodice neposredno ispod suznog kanala, što smanjuje veličinu podočnjaka i dodatno doprinosi liftingu srednje trećine lica. Primenom hijaluronske kiseline u ovoj tački briše se umoran izraz lica.

 

  • Tačka broj 4 podrazumeva aplikaciju filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Tokom liftinga hijaluronom, ne popunjava se cela nazolabijalna bora, vec samo njen najdublji deo, buduci da filer aplikovan u tačke 1 i 2 dovodi do podizanja lica i smanjenja nazolabijalne bore u preostalom delu.

 

  • Tačka broj 5 ugao usta i marionetske bore. Tretiranje ove tačke pruža potporu uglovima usana usana, što briše tužan izraz lica i  daje znatno mlađi izgled celom licu.

 

  • Tačka broj 6 se nalazi u korenu marionetske bore na donjoj vilici i njeno popunjavanje s jedne strane smanjuje marionetsku boru, a sa druge strane zateže kožu podbratka.

 

  • Tačka broj 7 se nalazi u uglu donje vilice i dodatno doprinosi zatezanju podbratka.

 

  • Tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo kod pacijenata koji imaju ’’upale’’ obraze čime se postiže efekat jedrine lica.

 

 

Koliko traju efekti 8-point lifta?

Imajući u vidu da se lifting u 8 tačaka radi nadoknadom volumena na različitim dubinama, koristi se kombinacija filera, odnosno za svaku dubinu postoji odgovarajući filer. Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo najkritičnije tačke tretiraju se hijaluronskim filerom koji traje 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine. Kako se mora koristi i izvesna količina hijaluronskog filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se preporučuje korekcija tzv. ’’touch up’’ tretman kada se nadoknadjuje samo mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao prilikom inicijalnog tretmana.

 

Koji su neželjeni efekti 8 point liftinga?

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blag otok, koje se mogu prekriti korektivnom šminkom. Pacijent je odmah u stanju da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

 

Česta pitanja:
8-point lift je idealan za pacijente koji nemaju veliki višak kože. Ukoliko ste stariji od 35 godina, skoro je sigurno da ćete imati koristi od ovog. Često vrlo suptilan tretman može imati upečatljiv efekat i pored toga, pomoći će da očuvate Vašu kožu na duži period. Ukoliko postoji ozbiljniji višak kože i dalje se može postići dobar rezultat, ali može biti potrebno više materijala i upotreba drugih tehnika zatezanja kože.
Hoćete, jer je upravo cilj 8-point lifta da se postigne prirodan i osvežen izgled. Tačke za koje ne postoje realne indikacije se ne tretiraju (recimo, ukoliko osoba nema problema sa podočnjacima, oni se ne diraju).
Koristimo najnovije Juvederm Vycross filere koji su dugotrajni, meki i bezbedni. Oni sadrže hijaluronsku kiselinu koja je prirodno prisutna komponenta u telu. Hijaluronska kiselina privlači i zadržava vodu obezbeđujući hidrataciju, strukturu, jedar i svež izgled kože.
Pre intervencije se nanosi topikalni anestetik, tako da je svaka moguća neudobnost svedena na minimum.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.