Dobrodošli! Poliklinika Pekić: već 15 godina sa Vama!
Centar za estetsku medicinu, Beograd
060/345-0304 estetikabgd@gmail.com
173 Views
dermapen i dermaroler

 

Dermaroler ja aparat u obliku valjka na kome se nalazi stotine tankih iglica. Kotrljanjem po koži dermaroler pravi niz mikropovreda koje snažno stimulišu produkciju kolagenih i elastičnih vlakana. Dermapen je sličan aparat koji ima dodatnu prednost jer je broj uboda značajno veći, precizno se distribuiraju po površini kože i ono što je najvažnije dužina iglica, odnosno dubina prodiranja se može podesiti u zavisnosti od zone koja se tretira.

Mikropovrede tkiva nastale nakon tretmana dermarolerom i dermapenom indukuju otpuštanje citokina i faktora rasta, kako iz trombocita tako i iz fibroblasta i endotelnih ćelija kapilara čime se šalje snažan signal za obnavljanje tkiva.

Nakon nekoliko dana od tretmana počinje intenzivna sinteza kolagena i proteina međućelijskog matriksa što koži daje značajno osvežen izgled. Već nekoliko dana nakon tretmana zapaža se da koža postaje sjajna i da je popravljen ten, što je najvećim delom posledica pojačane cirkulacije krvi u tretiranom području. Nakon desetak dana počinje da se popravlja tekstura kože, brišu se fine linije, smanjuju pore i redukuju fleke po koži.

 

Kada se koriste dermapen i dermaroler?

Dermapen i dermaroler se najčešće koriste u sledećim indikacijama:

  • Popravljanje teksture i podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea
  • Smanjivanje pora
  • Smanjivanje ožiljka od akni
  • Smanjivanje strija
  • Kombinovanje sa PRP tretmanom (plazma obogaćena trombocitima)

 

Kako se izvodi tretman?

Nakon lokalne anestezije primenom anestetičkog krema dermapenom odnosno dermarolerom se u koži prave mikropovrede. Potom se nanosi koktel vitamina, aminkiselina, hijalurona ili tečnog kolagena čime se pojačava efekat. Na kraju tretmana stavlja se umirijuća maska.

Nakon tretmana obično tokom 2 sata bude prisutno crvenilo lica koje kasnije nestaje. Nekoliko dana nakon dermarolera odnosno dermapena  koža mora intenzivno da se hidrira. Prvi vidljivi rezultati su obično nakon 4 dana, dok se finalni rezultati razvijaju i do mesec dana nakon tretmana.

 

Koje su prednosti dermapena (dermarolera) u odnosu na druge tretmane?

Slični efekti koji se postižu dermapenom odnosno dermarolerom mogu se postići i drugim tehnikama, kao što su duboka dermoabrazija, hemijski pilinzi, laserski tretmani, međutim dermapen ima veliku prednost u odnosu na ostale tretmane a to je vreme oporavka.

Nakon dermarolera pacijenti već sutradan sem suve kože (koja se lako rešava hidratacijom) nemaju drugih posledica tretmana. Takođe nakon dermarolera nije neophodna dugotrajna zaštita od sunca kakva je neophodna za laserske tretmane i hemijske pilinge. Nakon dermapena dovoljno je izbegavanje sunčanja tokom desetak dana,

 

Koliko tretmana dermapenom (dermarolerom) je potrebno za optimalne rezultate?

Za optimalne rezultate preporučuje se da se uradi 3 tretmana dermapenom (dermarolerom) u seriji, a kasnije u cilju očuvanja vitalnosti kože preporučuje se jedan tretman u 3-4 meseca.

 

Kada se postižu najbolji rezultati primenom dermapena (dermarolera)?

Kombinacija dermapena (dermarolera) sa PRP-om odnosno plazmom obogaćenom sopstvenim trombocitima pokazuje izuzetno snažan sinergistički efekat i daje fantastične rezultate na regeneraciju kože lica. Kombinovana primena mikronidlinga i PRP-a dubinski regeneriše kožu, popravlja elastičnost i tonus i ima dugotrajan efekat podmlađivanja.

 

Da li se dermaroler i dermapen koriste kod mlađih ili starijih pacijenata?

Dermaroler i dermapen se sa uspehom koriste i kod mlađih i kod starijih pacijenata. Kod mlađih pacijenata dermapenom rešavamo ožiljke od akni, uvećane pore i loš ten, dok je kod starijih najvažniji efekat koji dermapen ima na sintezu kolagena i podmlađivanje lica.

Newsletter

Prijavite se za naš newsletter i budite među prvima koji će dobiti informacije o našim najnovijim ponudama i posebnim događajima.